popii Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 se poate aplica legal o sanctiune cu avertisment la Legea 61/1991 ? Link to comment
0 Membru vinetu Posted June 13, 2013 Membru Share Posted June 13, 2013 Art. 10.(Legea 61/1991 modificata) - Dispozitiile prezentei legi se intregesc cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia dispozitiilor privind plata a jumatate din minimul amenzii. Art. 5 (OG 2/2001) (1) Sanctiunile contraventionale sunt principale si complementare. (2) Sanctiunile contraventionale principale sunt: a) avertismentul; b) amenda contraventionala; c) prestarea unei activitati in folosul comunitatii. d) Abrogata. 1 Link to comment
1 meyertm13 Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Va multumesc! Eram curios fiindca vreau sa particip la examenul de admitere la Scoala de Politie de la Campina, si voiam sa stiu in ce masura ma afecteaza acest avertisment verbal (mi s-a atras atentia ca facem galagie pe un teren de sport, in afara orelor de functionare al acestuia). Initial au vrut sa ne dea amenda, dar ne-am cerut scuze pentru comportamentul avut si au spus ca ne lasa cu un avertisment verbal si ca am face bine sa nu mai repetam asemenea comportamente. Link to comment
0 Marinescu Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 da....la orice contraventie se poate aplica avertisment dar de ce intrebi? Link to comment
0 popii Posted June 13, 2013 Author Share Posted June 13, 2013 am citit intr`o carte ca nu se poate aplica intrucat ncalca normele de convietuire sociala si au un impact mai mare cunosc og2 dar asa am citit daca ma poate lamuri careva Link to comment
0 Moderator Catalin Posted June 13, 2013 Moderator Share Posted June 13, 2013 Dacă o lege (în cazul de faţă OG2) prevde această posibilitate, sfatul meu este să te iei după lege, nu după cărţi, reviste sau alte asemenea surse. Link to comment
0 Sache Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Da, legal se poate aplica sanctiunea avertismentului verbal sau avertismentului in scris pentru comiterea contraventiilor prevazute si sanctionate de Legea 61/1991. Ramane la aprecierea organului constatator ce sanctiune aplica. Iti spun din experienta! Citeste contraventiile prevazute la art. 3, din legea mentionata mai sus, si o sa vezi ca nu toate au "un impact mai mare". Nu mai citi toate prostiile scrise de "mari" politisti, care nu au lucrat niciodata in operativ sau nu au aplicat vreodata o sanctiune contraventionala. Link to comment
0 Berechet Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Da, e legal sa aplici avertisment! Link to comment
0 meyertm13 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Buna ziua! Ma scuzati daca postez in locul nepotrivit, dar am considerat ca intrebarea mea se leaga oarecum la thread-ul deja deschis. Voiam sa stiu daca se consemnează undeva avertismentele verbale date la Legea 61, asemenea amenzilor contravenționale sau avertismentelor scrise. Stiu ca se consemnează faptul că am fost legitimat, dar nu stiu daca se consemnează faptul că am fost avertizat verbal în urma legitimării. Va multumesc! Link to comment
0 iav Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor Art. 7 (1) Avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului asupra pericolului social al faptei savarsite, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale. (2) Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa. (3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune. Link to comment
0 Heathcliph24 Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Buna ziua, am fost seara trecuta cu niste prieteni intr-o zona marginala a orasului meu unde toti 3 am primit avertisment pentru consum de alcool in spatii publice . Am inteles ca acest avertisment scris ramane stocat in baza de data . Intrebarea mea este : " dispare/se sterge/se anuleaza acest avertisment dupa o perioada de timp sau trebuie sa il duc cu mine toata viata ? " Link to comment
Question
popii
se poate aplica legal o sanctiune cu avertisment la Legea 61/1991 ?
11 answers to this question
Recommended Posts