Jump to content
POLITISTI.ro

Avertisment la Legea 61/1991 republicată


popii
Go to solution Solved by vinetu,

Recommended Posts

am citit intr`o carte ca nu se poate aplica intrucat ncalca normele de convietuire sociala si au un impact mai mare 

cunosc og2 dar asa am citit daca ma poate lamuri careva

Link to comment
  • Moderator

Dacă o lege (în cazul de faţă OG2) prevde această posibilitate, sfatul meu este să te iei după lege, nu după cărţi, reviste sau alte asemenea surse.

Link to comment

Da, legal se poate aplica sanctiunea avertismentului verbal sau avertismentului in scris pentru comiterea contraventiilor prevazute si sanctionate de Legea 61/1991. Ramane la aprecierea organului constatator ce sanctiune aplica.

Iti spun din experienta! 

Citeste contraventiile prevazute la art. 3, din legea mentionata mai sus, si o sa vezi ca nu toate au "un impact mai mare".

Nu mai citi toate prostiile scrise de "mari" politisti, care nu au lucrat niciodata in operativ sau nu au aplicat vreodata o sanctiune contraventionala.

Link to comment
  • Member
  • Solution

Art. 10.(Legea 61/1991 modificata) - Dispozitiile prezentei legi se intregesc cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia dispozitiilor privind plata a jumatate din minimul amenzii. 

Art. 5 (OG 2/2001)

(1) Sanctiunile contraventionale sunt principale si complementare. 
(2) Sanctiunile contraventionale principale sunt: 
a) avertismentul; 
b) amenda contraventionala; 
c) prestarea unei activitati in folosul comunitatii. 
d) Abrogata.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 3 years later...

Buna ziua!

Ma scuzati daca postez in locul nepotrivit, dar am considerat ca intrebarea mea se leaga oarecum la thread-ul deja deschis.

Voiam sa stiu daca se consemnează undeva avertismentele verbale date la Legea 61, asemenea amenzilor contravenționale sau avertismentelor scrise.

Stiu ca se consemnează faptul că am fost legitimat, dar nu stiu daca se consemnează faptul că am fost avertizat verbal în urma legitimării.

Va multumesc!

Link to comment

Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor

Art. 7 
(1) Avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului asupra pericolului social al faptei savarsite, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale. 
(2) Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa. 
(3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune. 

Link to comment

Va multumesc! 

Eram curios fiindca vreau sa particip la examenul de admitere la Scoala de Politie de la Campina, si voiam sa stiu in ce masura ma afecteaza acest avertisment verbal (mi s-a atras atentia ca facem galagie pe un teren de sport, in afara orelor de functionare al acestuia). Initial au vrut sa ne dea amenda, dar ne-am cerut scuze pentru comportamentul avut si au spus ca ne lasa cu un avertisment verbal si ca am face bine sa nu mai repetam asemenea comportamente.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Buna ziua, am fost seara trecuta cu niste prieteni intr-o zona marginala a orasului meu unde toti 3 am primit avertisment pentru consum de alcool in spatii publice . Am inteles ca acest avertisment scris ramane stocat in baza de data . Intrebarea mea este : " dispare/se sterge/se anuleaza acest avertisment dupa o perioada de timp sau trebuie sa il duc cu mine toata viata ? "

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.