Jump to content
POLITISTI.ro

Impozit la sanatate din indemnizatia de chirie


radu87

Recommended Posts

Am o nelamuririe in privinta impozitului la sanatate din indemnizatia de chirie,daca proprietarul este iesit la pensie de drept sau pe caz de boala trebuie sa-si mai plateasca impozitul pe chiria pe care o ia sau numai in cazul in care proprietarul nu a lucrat deloc si nu a avut carte de munca, avand in vedere ca mai multi colegi de-ai nostri sunt cercetati datorita faptului ca nu au stiut.Va multumesc!

Link to comment

Probabil colegii sunt cercetati din alte motive legate de indemnizatia de chirie. Obligatia platii contributiei de asigurari sociale de sanatate ii revine persoanei care obtine veniturile din cedarea folosintei bunurilor sau inchiriere. Altfel spus,  proprietarul trebuie sa o plateasca, nu tu, cel care primesti indemnizatia de chirie. Exista o serie de exceptari de la plata acestei contributii, printre ele fiind si cazul in care proprietarul este pensionar, insa cu o pensie peste 740 de lei. Conform art 296^27, alin. 2 din Legea 571/2003 coroborata cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare - (2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.