Jump to content
POLITISTI.ro

Maşinile poliţiştilor nu mai au asigurare Casco


Dan

Recommended Posts

Fie că se află în misiune, fie că sunt într-o urmărire, poliţiştii merg atent cu maşinile din moment ce nu au asigurare Casco, iar reparaţiile sunt plătite din buzunarul propriu.

Sindicatele au primit zeci de sesizări din toată ţara de la poliţiştii care au lovit maşinile de serviciu. Fie nu au respectat distanţa regulamentară, fie nu au acordat prioritate, dacă accidentul s-a produs din vina lor, deci nu e acoperit de RCA-ul celuilat şofer, poliţiştii sunt numai buni de plată.

Cum maşinile de serviciu sunt mai scumpe decât cele obişnuite şi daunele sunt destul de mari. Unii au ajuns să plătească până la 5.000 de lei. Asigurare Casco mai au doar maşinile în leasing.

Voi ce parere aveti? Va suna cunoscut?:doh:

Link to comment
  • Moderator

Ai dreptate, iar din cate stiu, aceasta problema a fost ridicata de mai toate sindicatele.

Masinile in leasing au asigurare casco, dar si in astfel de cazuri politistul plateste franciza.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 1 year later...

un coleg tocmai a platit 5000 de lei dupa ce a plecat in urmarirea unui sofer beat!!nu mai zic loganul avea cauciucurile pe spate ca foaia de hartie!!masina a derapat si a pupat un sant!!!saracu era bucuros ca nu a patit nimic grav si mai dureros a invatat lectia "'a doua oara se uita in alta parte"",a si cand a plecat in urmarire avea circa un litru in rezervor,plinul fiind de doi litri pe schimb!!! :slapb:

Edited by ady1
Link to comment

la noi a platit o asociatie pt un coleg care a fost lovit din spate de un cetatean....deci nici macar nu a fost vina lui....

comisia a spus ca politistul trebuie sa plateasca (3000 lei) pentru ca el conducea autoturismul...insa un coleg a venit cu o solitie ingenioasa...care, dupa lungi dezbateri in consiliu...a fost aprobata cu anumite rezerve...sa se platesaca reparatiile autospecialei din fondurile unei asociatii a politistilor...adica sa platim cu totii, dupa cum au spus carcotasii......ceea ce a fost minunat pentru colegul nostru care abia supravietuieste cu banii pe care ii ia!

ne-am bucurat ca totusi cineva (un politist mai varstnic si un bun prieten al celor de jos) a avut o idee buna si s-a zbatut sa o sustina!

Link to comment
  • Moderator

Într-o astfel de situaţie, ar fi trebuit ca societatea de asigurări unde avea RCA-ul cel ce a lovit din spate să plătească costurile reparaţiilor

Link to comment

asa este, insa, din discutii am inteles ca vinovatul nu era din Romania si ca ar fi durat foarte mult timp pana cand s-ar fi rezolvat achitarea reparatiilor.

apoi mai era problema ca masina trebuia folosita acum la alegeri, iar timpul era foarte scurt... asa ca solutia gasita a fost cea mai avantajoasa pt colegul nostru.

nu stiu daca asociatia va face ceva demersuri pt recuperarea banilor!

s-a pus in discutie eventualitatea recuperarii banilor de catre coleg si daca acesta primeste banii de la vinovat, iar apoi suma sa fie returnata asociatiei prin donatie...insa iarasi fff multe hartii la mijloc...

dar cand e vorba de recuperat banii sigur se va realiza!

Link to comment

Avantajoasa pentru sefii vostrii incopetenti sis1968.

Daca politistul a fost nevinovat de ce trebuia sa plateasca asociatia?

Comisia a spus.......s-a aprobat cu mari rezerve........ dupa lungi dezbateri...

Asa vor proceda de acum incolo cand un politist este nevinovat, va plati altcineva nicidecum cei vinovati.

Cei care ar trebui sa se ocupe de asigurarea acestor masini pentru ca sunt manageri.

Ei sis1968 nu peste tot le merge ,,donilor" comandanti sa cerceteze administrativ politisti nevinovati dupa o lege care se aplica militarilor, ORDONANŢĂ nr.121 din 28 august 1998 privind răspunderea materială a militarilor, culmea sa ii mai gaseasca si vinovati.

Acea idee care ti s-a parut buna de fapt nu este chiar atat de buna.

Si se intampla asta pentru ca acceptam.

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.