Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere italian suspendat in Romania


gabriel1989

Recommended Posts

buna ziua,in decembrie 2012 am avut suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile pt depasirea vitezei legale.timp de 15 zile am avut dovada in care am profital de acel lucru,dupa care pe 19 dec a trebuit sa plec in italia si aveam nevoie de permis in care am depus o cerere notariala si am fost la postul de politie si am ridicat permisul(permisul e italian) deci din perioada de 3 luni de suspendare eu am stat 18 zile,pe langa politia rutiera mi-a zis ca nu pot conduce pe teritoriul romaniei pana la data de 19 martie cand imi expira pedeapsa.din vorba in vorba am auzit ca nu am drept de conducere nici akm in aprilie pt ca trebuie sa predat permisul la intrarea in tara sa ispasec toate cele 3 luni.ce sa fac pot sa conduc sau nu.va multumesc pt tot ajutorul.

Link to comment

in cazul tau perioada de suspendare a permisului de conducere pe teritoriul Romaniei este de 90+30 =120 de zile de la data la care ti-a fost restituit permisul de conducere. Cu siguranta in momentul in care ti-a fost restituit permisul ai semnat si de luarea la cunostinta de aceasta masura dar probabil ai uitat.

Edited by 25tess
 • Upvote 2
Link to comment
 • 2 months later...

Va rog sa ma lamuriti si pe mine....in data de 7/06/2013..mi s-a supendat permisul itaian pe o perioada de 60 de zile.....eu m-am intors in tara de 4 ani si greseala mea a fost ca nu am schimbat permisul.....iar de ceva timp am divortat si mi-am schimbat doar buletinul ...figurez cu un nume pe buletin si pe acel permis italian cu alt nume.......am inteles ca mi-l trimit in Italia...dar eu nu mai am nici o legatura cu Italia....si cand am fost la Brigada rutiera sa intreb daca trebuie sa fac o cerere sa nu fie trimis permisul in Italia nu m-au lamurit cu absolut nimic....va rog sa ma ajutati ....

Link to comment
 • Moderator

Ai depus cerere să nu îţi fie trimis permisul în Italia? Ce răspunsuri ai primit când ai fost la Brigada Rutieră?

Link to comment
 • Moderator

Astepti sa treaca cele 60 de zile dupa care soliciti preschimbarea permisului italian cu unul romanesc, asa cum era normal sa fi facut acum 4 ani cand ti-ai scimbat rezidenta normala in alt stat UE decat Italia. Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Vehiculelor pe raza caruia domicililiezi - unde depui cererea de preschimbare conform procedurii explicate intr-un alt topic de pe forum - va face verificarile necesare in Italia dupa care, daca totul este OK, emite unul romanesc. Nu este obligatoriu sa ai permisul italian fizic, ci este suficient sa stii pe ce nume era emis, ce serie avea si la ce structura teritoriala din Italia a fost emis.

Link to comment
 • 3 months later...

Salut,

 

Sunt cetatean roman si din 2009 locuiesc si muncesc in Italia, acolo mi-am dobandit si permisul de conducere. Sunt in concediu in Romania, iar azi 09 septembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de conducere in baza articolului 102/3/e pentru o perioada de 90 de zile, cu drept de circulatie de 15 zile La sfarsitul acestei saptamani ma reintorc in Italia, as vrea sa stiu daca pot sa imi recapat permisul inainte de parasirea teritoriului Romaniei?

Multumesc!

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua. Ieri mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru viteza având permis italian, in Piatra Neamt. Având in vedere ca trebuie sa plec spre Italia marți, adică peste doua zile, acolo unde muncesc. As dori sa aflu daca pot da o declarație la notariat ca plec din tara si in acest mod sa imi recuperez permisul. Multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Conform art. 220 din Regulamentul OUG 195, titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României.

 

Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, poate solicita ca, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, documentul să fie păstrat la serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia a fost săvârşită fapta pentru a-i fi restituit.

 

Documentele eliberate de o autoritate străină reţinute în condiţiile legii, se trimit poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru a fi remise autorităţilor emitente.

 

Citeşte şi aici:

Link to comment

Marius, sunt foarte curios daca legea asta se aplica in toate statele membre UE.

In Michigan de ex. daca-ti suspenda dreptul de a conduce, permisul este facut pachet si trimis cu nota de rigoare (conform carui regulament a fost suspendat), statului sau tarii emitente, la oficiul care se ocupa de eliberare permise si la asigurarea contravenientului.

Si situatia asta nu ar mai exista (da-mi permisul inapoi ca eu am treaba, da-ti-va dracu!).

Vrei permisul inapoi?, il ceri de la cel care ti l-a eliberat.

Link to comment

Și dacă ți se suspendă pe o lună, dar tu ești venit în țară pentru un an? Te obligă să pleci acasă după el și să vii dup-aia înapoi?

Link to comment
 • Moderator

Dacă eşti venit în ţară pentru un an, legea te obligă să-l preschimbi cu unul românesc.  ;)

 

Cât despre această prevedere legală, e una specific românească, o găselniţă prin care noi românii vrem să fim mai catolici decât Papa de la Roma. Eu nu ştiu să existe astfel de prevederi asemănătoare în legislaţia altor state europene. 

Link to comment
 • 1 year later...

Buna seara am si eu o mica problema în data de 18.12.2015 mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile ,mentionez am permis pe Italia, am 3 zile de la terminarea suspendarii dar permisul meu este de negasit...am fost la Udristei cei de la Udristei ma trimit la Consulat ...ajuns la Consulat mi se spune ca permisul nu a ajuns la ei ,ma întorc la Udristei cei de acolo imi spun ca ei au trimis permisul spre Consulat pe 08 ianuarie 2016. ...deci permisul meu e de negasit ce trebuie sa fac si pe cine trebuie sa trag la răspundere? ??

Link to comment
 • 11 months later...

Buna ziua am si eu o problema in 2014 mia fost suspendat permisul de conducere italian pentru 90 d zile in romania , eu nestiind cum se proceda am aștepta conștiincios 90 d zile si când am mers sami ridic permisul el era trimis deja de 69 de zile in Italia , eu neavand bani sa merg după el nu am putut face nimik , sa mil recuperez , acum ca am reușit sa ma angajez si am avut o stare mai buna financiara am mers sa mil ridic înapoi din Italia , dar la fel de ghinionist sunt nu am putut sal ridic nici de acolo din cauza ca nu mai dețin acte italienești  , ce as putea face in acest caz

Link to comment
 • 5 months later...

Buna seara tutoror

Pe 26 mai 2017 mi-a fost suspendat permisul italienesc pt depășire pe linie continua cu drept de a conduce pt 15 zile.

N-am facut contestație pt ca într-adevăr a fost vina mea si mi-o asum.

Pe 27 luna asta imi v-oi recupera permisul insa vreau sa stiu daca se da vreun examen ceva? Sau pur si simplu ma prezint cu dovada si ridic permisul?

Multumesc pt răspunsuri!

Link to comment
 • 1 year later...

Am depășit pe linie continuă si mi-au suspendat permisul (italian) am avut dovada 15 zile si am facut contestație, mi-au dat permisul inapoi si acuma astept sa se termine procesul, dar eu peste o săptămână plec in italia , cum pot sa fac ca sa îmi retrag plângerea si sa imi plătesc pedeapsa cat sunt plecat ?? Multumesc 

Link to comment
 • 5 weeks later...

Dacă am permisul italian suspendat in România pe 120 de zile si il ridic înainte de termen prin declarație pe propria răspundere ca nu o sa conduc in România pe durata acestei perioade, dar dacă sunt surprins conducând in perioada suspendării cu permisul italian la purtător, ce sancțiuni as primii?

Multumesc anticipat 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.