Jump to content
POLITISTI.ro

gabi31

Recommended Posts

buna ziua! am 19 ani si de ceva vreme ma bate gandul sa ma inscriu in armata din mai multe motive gen bani etc...dupa ce ma inscriu in armata o sa fac niste pregatiri presupun ceva timp, intrebarea mea este dupa cat timp pot avea dreptul la o arma letala (pistol cu glont)? Multumesc anticipat!

Edited by Administrator
Modificare titlu
Link to comment

Nu vei avea dreptul să folosești pistol cu glonț, nici la muncă nici în timpul liber. Singura armă pe care o vei putea folosi la trageri în poligon, dacă vei ajunge să lucrezi în armată va fi AK 47, pistolul mitralieră.

Link to comment

Si cand voi ajunge sa plec in misiune in bosnia sau afghanistan (daca ajung) dupa ce ma voi intoarce acasa tot nu o sa am dreptul de a detine?

Link to comment
  • Member

Dupa ce vi din Afganistan o sa primesti cadou un agheu! :))

Tinere ce-ar fi sa nu te mai uiti prea mult la filme americane si sa nu mai visezi avioane!

Link to comment

Militarii vor avea dreptul să-şi ia armele acasă şi să tragă cu ele fără somaţie

Cadrele militare din Ministerul Apărării vor avea dreptul să ia acasă armele de serviciu şi să tragă cu ele, dacă sunt atacaţi, chiar şi fără somaţie. Această prevedere e inclusă într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Apărării şi postat pe site-ul său de internet.

Conform viitorului act normativ, “cadrele militare în activitate pot purta pistolul din dotare sau armamentul achiziţionat personal pentru autoapărare sau pentru apărare şi pază, după caz, precum şi cel primit în dar sau cu titlu de recompensă, şi în afara serviciului, fără a fi necesară eliberarea unui permis de armă de către organele de poliţie, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului apărării şi al ministrului internelor şi reformei administrative”.

Ceva mai jos, proiectul de lege precizează că personalul anterior menţionat “poate face uz de armă, pentru legitimă apărare sau în stare de necesitate, în condiţiile legii”. Iar într-un asemenea caz, “se poate face uz de armă fără somaţie, dacă lipseşte timpul necesar pentru aceasta”.

Viitorul act normativ pregătit de Ministerul Apărării se numeşte “Lege privind regimul armelor, dispozitivelor militare şi muniţiilor deţinute de Ministerul Apărării şi de forţele armate străine staţionate pe teritoriul României”.

http://www.gandul.in...somatie-2376803

Edited by Administrator
Adăugare rezumat din articol
Link to comment
  • Moderator

Militarii angajati pe bază de contract (d.p.d.v. legal ei sunt soldaţii şi gradaţii profesionişti angajaţi pe baza unui contract) nu au dreptul la armă letală pentru apărare, întrucât nu sunt asimilaţi cadrelor militare.

Statutul cadrelor militare - Legea nr. 80/1995

Art. 1

Prin cadre militare, in sensul prezentei legi, se intelege cetatenii romani carora li s-a acordat grad de ofiter, maistru militar sau subofiter, in raport cu pregatirea lor militara si de specialitate, in conditiile prevazute de lege.

Oricum, în urma postărilor de aici, laşi impresia că nu vei trece de evaluarea psihologică.

Link to comment

@Marius-ceea ce spune @gabi 31 este asa cum spune ,adica un proiect .In ce priveste L80/95, a mai aparut o lege L23/2012 unde situatia se schimba (nu da cu pietre ca nu am citit-o,dar am discutat despre ea cu un prieten plecat in lume ).

Link to comment

Pe vremea tovarasului, tinerii erau "incorporati" printr-o procedura foarte complexa si elaborata. Erau vanati in satele din care faceau parte marea majoritate cu arcanul si aruncati in gaz (un model Aro, gaz69). Lucrurile nu s-au prea schimbat, doar ca a aparut un element cheie (declansator), pe nume consimtamantu'. De ce vrei armata? Mai bine urmeaza calea Academiei Nationale de Informatii Mihai Viteazu sau celei de politie, Alexandru Ioan Cuza. Daca vrei permis de port arma, citeste Legea 295/2004, ai intrebari legate de interpretarea textului de lege? Expune-le aici sau adreseaza-te unui politist din proximitatea resedintei tale.

Link to comment

Eu nu inteleg de ce tine neaparat sa aiba arma asupra.

@initiator,

Crezi esti mai interesant daca porti pistolul dupa tine? Stii ce responsabilitati implica? Daca crezi neaparat ca vei fii atacat, urmeaza cursuri de autoaparare. Iti sunt mai folositoare decat un pistol care nu stii sa-l folosesti. ;)

Link to comment
  • Moderator

@Marius-ceea ce spune @gabi 31 este asa cum spune ,adica un proiect .

Nu ai citit cu atenţie, articolul respectiv e postat în urmă cu 5 ani - (Publicat la: 11.02.2008)

Căutaţi pe site-ul MApN şi veţi vedea că nu există un asemenea proiect de lege. Probabil a fost respins de legislativ şi nu uitaţi că legea privind regimul armelor doar ce a fost modificată anul trecut.

In ce priveste L80/95, a mai aparut o lege L23/2012 unde situatia se schimba (nu da cu pietre ca nu am citit-o,dar am discutat despre ea cu un prieten plecat in lume ).

Caută pe internet şi te vei convinge că ce am scris mai sus e corect.

Statutul soldatilor si gradatilor voluntari - Legea nr. 384/2006, din 10/10/2006, actualizată la data de 23 ianuarie 2012 nu îi asimilează pe soldaţi la cadre militare.

Tocmai din acest motiv au statut separat de cel al cadrelor militare (Legea 80 1995 privind statutul cadrelor militare).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.