Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se activează windows task manager ?


Recommended Posts

Sunt momente când anumite aplicații ce rulează pe calculatorul vostru se blochează și nu pot fi oprite decât prin windows task manager. Este posibil ca în momentul când apăsați cunoscuta combinație de taste ctrl+alt+delete să vă apară un mesaj de eroare în loc de fereastra Windows Task Manager. Dacă vi se întâmplă vreodată să vă apară acest mesaj de eroare când apăsați tastele ctrl+alt+delete, înseamnă că aveți serviciul task manager dezactivat și trebuie să parcurgeți următorii pași:

 

  1. apăsați butonul ”Start” apoi în fereastra ”Run” scrieți ”Gpedit.msc” după care apăsați tasta ”Enter”. Se va deschide o fereastră care poartă denumirea de ”Local Group Policy Edit”. Alegeți din tab-ul ”User Configurations”, folderul ”Administrative Templates”, dând un click pe acesta. Va apare o altă fereastră în partea dreaptă, dați un dublu click pe folderul ”System”, iar apoi un dublu click pe folderul ”Ctrl+Alt+Delete Options”. Mai departe dați un dublu click pe tab-ul ”Remove Task Manager” și setați ”Disable” sau ”Not Configured”. După aceasta închideți fereastra.
  2. apăsați butonul ”Start”, apoi în fereastra ”Run” scrieți "gpupdate /force" și apăsați tasta ”Enter”.

Acum Windows Task Manager este activ și îl puteți folosi pentru închiderea programelor sau aplicațiilor care se blochează. Succes !

  • Upvote 4
Link to comment

O cale scurta daca sunteti in windows xp pana la 7 dar professional Ctrl+Shift+Esc ... si apare direct taskmanagerul fara sa mai aveti ecranul cu optiuni intai.

Binenteles daca aveti userul cu dreptul de a-l folosi.

Link to comment

Nu apare task manager-ul dacă este dezactivat. Ce ai postat tu, este doar o altă combinație de taste pentru a ajunge la task manager doar atunci când acesta este activat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.