Jump to content
POLITISTI.ro

Mai pot fi incadrat daca am refuzat acordarea gradului profesional?


CMihai90
Go to solution Solved by iav,

Recommended Posts

Nu am mers. Multumesc pentru raspuns, insa am de facut o precizare, eu am sustinut examenul de absolvire si am diploma de terminare a studiilor dar nu am participat la juramant si la repartitia pe IPJ-uri

As dori mai multe parari daca se poate

Link to comment

Nu am semnat demisia, am dat examenul de absolvire dupa care am facut un raport in care am scris ca renunt la acordarea gradului si la repartizarea la unitatile teritoriale.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Suna in pana mea la scoala, ce e asa greu ? La MRU si te lamuresc cei de acolo ! Cine stie ce Dispozitie, sau O.M.I. e pe vre-un birou pe acolo care poate fi sau nu favorabila tie...

Telefon: +40 244 33.62.51 / +40 244 33.62.52/ +40 742 26.59.79

 • Upvote 5
Link to comment
 • Member

@iav ai un mare + de la mine

@CMihai90 din cate stiu eu, orice diploma acordata de o scoala postliceala este valabila timp de 5 ani. Daca nu profesezi 5 ani consecutivi, diploma nu mai este valabila. Cred ca asa e si in cazul scolilor M.A.I.. Poti totusi sa dai un telefon la scoala, Ei te vor lamuri.

Link to comment

Pentru CMihai90

„Decât să arzi cometa în nopţi întunecate,

MAI BINE, FRATE DRAGĂ, DU-TE ŞI CREŞTE CAI!”

Doru Davidovici -”Caii”(poezie scrisă pentru piloții de vânătoare dar care consider că se potrivește și nouă polițiștilor)

Link to comment

CMihai90 dacă aveai un minim de răbdare și citeai Statutul Polițistului ai fi observat că refuzul depunerii jurământului se sancționează cu destituirea din poliție.

ART. 72

(1) Pe data intrării în vigoare a prezentei legi poliţiştilor aflaţi în funcţie nu le sunt aplicabile dispoziţiile acesteia privind condiţiile de studii şi stagiu în grad, cu excepţia cazurilor în care aceştia fac obiectul unei avansări sau promovări.

(2) La aceeaşi dată poliţiştilor absolvenţi cu diplomă ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a Ministerului Administraţiei şi Internelor sau ai altor instituţii de învăţământ superior acreditate le vor fi acordate grade profesionale în condiţiile stabilite prin prezenta lege.

(3) Poliţiştii vor depune jurământul de credinţă. Refuzul depunerii jurământului de credinţă atrage destituirea din poliţie, acesta fiind consemnat prin încheierea unui proces-verbal, semnat de persoanele prevăzute la art. 23 alin. (1).

ART. 23

(1) La acordarea primului grad profesional absolventul sau poliţistul încadrat direct depune jurământul de credinţă în faţa şefului instituţiei de învăţământ sau a şefului unităţii de poliţie şi în prezenţa a doi poliţişti.

(2) Jurământul de credinţă are următorul conţinut: "Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"

(3) Jurământul de credinţă se poate depune şi fără formula religioasă de încheiere.

(4) Jurământul de credinţă este semnat de către absolventul sau poliţistul încadrat direct şi, după caz, de către şeful instituţiei de învăţământ sau de şeful unităţii de poliţie, precum şi de către poliţiştii asistenţi.

(5) Jurământul de credinţă este contrasemnat de ministrul administraţiei şi internelor, se păstrează la dosarul personal al poliţistului, iar o copie de pe înscris se înmânează acestuia.

(6) Semnarea jurământului de credinţă presupune şi acordul implicit al poliţistului pentru testarea fidelităţii şi integrităţii sale profesionale prin efectuarea unor verificări de specialitate, în condiţiile legii.

 • Upvote 4
Link to comment
 • 8 months later...

Salutare tuturor! 

Sper sa nu fiu off-topic aici.....

Am si eu o intrebare...asemanatoare cu a lui CMihai90. Eu am lucrat 5 ani in Politie, dupa care mi-am dat demisia. Acum as vrea sa ma intorc. A trecut un an jumate de la demisie. Credeti ca ma mai pot intoarce? Si in ce conditii ? 

Mentionez ca am facut Scoala la Campina.

Va multumesc! Sper sa nu ocoliti intrebarea mea!

Edited by ScorpionScorpion
Link to comment

Politia nu este un sistem yo-yo. Azi vrem sa plecam maine vrem sa ne intoarcem, poimaine am o constipatie imi dau demisia, vineri imi revin si vreau inapoi. Ai fost politist ai demisionat ( nu au nici o relevanta motivele ) insemana ca nu ai calitile necesare sau ai considerat ca sistemul nu iti ofera oportunitatile la care le asteptai. iti multumim ca ne-ai fost coleg si la revedere.

Ce ar fi ca maine sa ne suparam toti ca vacarul pe sat si sa ne dam demisiiile, plecam in italia mai varuim un perete sau stergem la partea dorsala un octogenar, dupa care revenim entuziasti pe plaiurile mioritice sa prindem hoti, ca asa am vazut noi in filmele cu pac-pac.

Poate am fost cam dur, dar asta este opinia mea. Daca nu ti-a placut o data in politie , dupa ce ai lucrat 5 ani , ce ma convinge ca ti-ar placea a doua oara .Crezi ca mie sau altor colegi ne-a fost usor sau ne este usor,  am strans din dinti si din buci si am mers mai departe, am injurat si am facut un milion de slujbe si am spus ca imi dau demisia de un milion de ori, dar nu m-am lasat, totusi este o meserie frumoasa, nu cu satisfactii materiale ci profesionale, sa simti gustul succesului cand ai prins hotul cu o dotare precara si preistorica,  cand stii ca ti-a ranjit ironic  din Mercedes si acum tragi usa arestului dupa el, aceasta este o parte din viata de politist.Cand vine batrana cu mainile crapate de munca si cu lacrimi in ochi sa iti multumeasca ca i-ai gasit televizorul furat, ori cand victima violata ori talharita se uita cu recunostiinta ca ai crezut in ea si ai gasit bruta care i-a nenorocit viata. Esti politist cand in trafic arati ca esti ferm si iti este egal si cel cu Trabant si cel cu Ferari, cand ai aceeasi unitate de masura si pentru tigan si pentru secretarul de stat. Cu toate consecintele ce decurg din asta, cu sefi cateodata intelegatori, cateodata penali. Dar daca nu am fi si specimene de acestea, poate ai spune ca idealisti, atunci chiar se duce dracului tot sistemul.

In nici un stat politistul nu are un salariu extraordinar, dar sunt oameni care raman in bransa pentru PASIUNE, ceea ce nu cred ca a fost cazul tau, flerul imi spune ca ai avut interese materiale, care  erau de asteptat ca au fost sub pretentiiile  tale. Dealtfel un psiholog  din politie,  spunea ca de obicei in primii trei ani de munca, cei carora nu le place meseria se autoelimina din sistem , este de apreciat totusi ca ai rezsistat 5 ani.

Edited by LORD
 • Upvote 6
Link to comment

Eu il admir ca a avut curaj, chiar tu spui Lord ca ti-ai dorit sau macar ai spus ca iti dai demisia de multe ori, in timp ce tu "strangeai din dinti si din buci" el a vazut o oportunitate (chiar nu cunoastem detaliile) si a avut curajul sa profite...cred ca da, esti prea dur.

Poate omul chiar a fost un bun politist. Poate chiar regreta acum ca a plecat din politie. In conditiile materiale precare de acum in care se afla politistul, crezi ca putem sa acuzam pe cineva ca a avut "interese materiale"? E posibil sa fi fost inghesuit de rate si datorii si din disperare sa fi facut schimbarea asta.

 • Downvote 1
Link to comment

Daca a avut curaj sa isi dea demisia, pentru  ceva, atunci sa continue sa fac acel ceva. Vrei bani multi, dute si fa bani, in politie nu se fac averi, cel putin nu in mod cinstiti.Eu nu il acuz de interese materiale, eu spun ca daca a avrut schimbare, are schimbare. Eu spun ca nu as avea curajul sa ies in actiune cu un astfel de om, nu as avea incredere in el, daca azi  iti dai demisia maine revii, poimaine vei face la fel, oare nu este o usoara labilitate emotionala ? Rate am si eu, nu stiu colegi sa nu aiba rate dar nu si-au dat demisia.

In fine, este opinia mea, nu doresc sa influentez pe nimeni, nu fac procese de constiinta nimanui, insa eu asa cred si asa simt, despre astfel de oameni. Daca cautam averi si buna stare materiala emigram sau ma faceam om de afaceri, dar am facut  o alegere sa fiu politist, cu toate consecintele, privatiunile sau privilegiile asa putine cate sunt.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.