Jump to content
POLITISTI.ro

Inchisoare pe viata pentru ucigasul unui politist


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Individul care a impuscat mortal un politist de frontiera a fost condamnarea la inchisoare pe viata.

25226009.jpg

Initial, Tribunalul Timiş l-a condamnat pe Gheorghe Breazu la 20 de ani de închisoare, iar în urma apelului Curtea de Apel Timişoara a decis schimbarea sentinţei în detenţie pe viaţă. Decizia magistraţilor timişoreni mai poate fi atacată cu recurs doar la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie.

În noaptea de 30 spre 31 octombrie 2009, poliţistul de frontieră Tiberiu Sârbu (38 de ani) a fost împuşcat în piept cu arma din dotare. Victima a fost descoperită de un localnic pe o stradă din oraşul Sânnicolau Mare şi a murit în drum spre spital.

sarbutiberiu.jpg

Tiberiu Sârbu îi urmărise în noaptea respectivă pe Gheorghe Breazu şi pe alţi patru tineri, care au încercat să-i fure nişte bunuri din maşină. A urmat o încăierare, iar poliţistul de frontieră a fost împuşcat cu propria armă.

Avocatul inculpatului a susţinut că acesta a vrut să îşi apere prietenul şi că l-a omorât pe agent din greşeală. Gheorghe Breazu, care în momentul incidentului avea 19 ani, a fugit imediat de la locul crimei, în Ungaria. El a fost găsit, ulterior, în localitatea maghiară de graniţă Kiszombor, de unde a fost extrădat în ţară la câteva zile după incident.

sursa: Evz.ro

Link to comment

Asa exigent trebuie condamnat si Ultrajul - si atunci sa vezi cum creste autoritatea politistului .

Este regretabil moartea unui coleg ( nu trebuie ajuns pana aici ), dar schimbare sentintei in inchisoare pe viata data de Curtea de Apel Timişoara, mi se pare pe deplin justificata .

Magistrati ca cei din Timisoara ne trebuie. Bravo lor ! :emo-yessir:

Link to comment
  • Moderator

Eu unul as readuce Legea Talionului...GARANTAT ar scadea infractionalitatea. In alta ordine de idei, sunt curios daca Inalta Curte de Casatie si Justitie va pastra in vigoare decizia magistratilor timisoreni.

Link to comment

Este foarte grav ce s-a intamplat cu colegul de la frontiera. Condoleante familiei. La noi ultrajul este la ordinea zilei, iar daca faci un raport ca si politist ultragiat cu greu sau mai bine zis foarte greu il semneaza "seful". In Anglia, mai bine zis in tot Regatul Unit daca ai ultragiat un politist (scuipat,jignit,lovit) se considera de catre justitie ca ai ultragiat REGINA!!! Doamne fereste sa fie si la noi asa! Ar insemna sa-l ultragiezi pe basescu!!! Lucru dorit de toata lumea din tara asta, mai putin de portocalii si de pupincuristii de la pdl. Asa ca ce sa mai...stimati colegi, ne orientam noi cumva ca sa fie totul ok.

Link to comment

sunt putin offtopic insa daca tot ai adus vorba de UK tocmai ce m-am intors de la Londra si acolo am avut ocazia sa discut cu un politist. am aflat ca pe legea circulatiei, permisul de conducere are doar 12 puncte (fata de 15 la noi) si ca dupa ce ai strins toate punctele stai cu masina in garaj 1 an de zile - 365 de zile - fata de doar 30 ale noastre :) Iar stationarea masinii in statia de autobuz (chestie de rutina la noi) te duce la 6 puncte penalizare.

am vazut si citiva soferi care luau amenzi de circulatie - nu exista nici o vocifereala a soferului, incercare de explicatii, sa vezi ca....., nu este asa cum zici.... stai sa sun pe X .... Soferul sta in pozitia ghiocelului, isi ia pv si zice mea culpa de 3 ori inainte sa plece acasa.

de aici vine si mare diferenta intre ei si noi, ajungind pina la ce spuneai tu despre ultraj.

Link to comment
  • Member

Englezii stiu ce e ala respect fata de oameni in primul rand si apoi de institutii, sunt civilizati, iar regina nu fura ca base al nostru, ei nu jefuiesc tara, o infloresc, au legi care-i apara pe politisti, ultrajul la ei e o infractiune grava, pe cand la noi nici nu se inregisteaza ultrajele, sa nu incarcam situatia operativa

Link to comment
  • Moderator

Când englezii aveau și studiau prin Universități, noi românii ardeam culturile și otrăveam fântânile. Cam asta e diferența în privința civilizației.

Link to comment

asa este insa nici cind aveam universitatile nu stiam ce sa facem cu absolventii buni. citi dintre cei care au invatat "meserie" afara au ocazia sa faca ceva aici? din contra, in sistemul bugetar mai primesc si un sut in fund ca sa fie statul sigur ca nu se mai intoarce omul inapoi sa ia locul unui pilos.

Link to comment

O decizie buna din partea Curtii de Apel Timisoara. Probabil asta ar tebui sa fie pedeapsa pentru orice criminal, nu doar pentru cei care ucid politisti.

Link to comment

nu este adevarat. omuciderea poate avea multe circumstante care duc la individualizarea pedepsei si nu poti aplica aceeasi pedeapsa la toti. Pe de alta parte o pedeapsa maxima nu duce la scaderea criminalitatii fapt dovedit cu multi in urma prin analizarea eficacitatii pedepsei cu moartea sau a pedepsei maxime din California (unde a treia infractiune de aceeasi natura iti aduce condamnarea pe viata, in unele conditii).

insa sunt de acord ca uciderea unui politist, magistrat, militar si in general al celor ce fac parte din sistemul de siguranta nationala, judiciar, executiv si legislativ merita o pedeapsa maxima daca se dovedeste intentia directa/indirecta si legatura dintre infractiune si activitatea desfasurata in exercitiul functiunii.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.