Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamurire privind retinerea permisului de conducere

tybyALX

Recommended Posts

Buna seara. Am facut o greseala acum o luna, aceea ca m-am urcat baut la volan. Am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere si la controlul cu aparatul etilotest a reiesit o alcoolemie de 0.69 alcool pur in aerul expirat. Am fost dus la spital unde mi-au fost recoltate probe biologice si am mers la sediul Politiei unde am dat declaratie despre cele intamplate.Mi-a fost retinut permisul de conducere insa nu am prmit amenda.Intrebarea mea ar fi in cat timp aflu cat am permisul retinut sau daca mi se anuleaza dreptul de a conduce.Sau mai bine in cat timp se fac analizele la sange cat ar trebui sa iasa in sange tinang cont ca bausem doar de vreo 5min timp de 30 de minute si care ar fi amenda la care trebuie sa ma astept.Multumesc anticipat si daca mai exista topicul asta va rog a ma scuzati si sa ma directionati intr-acolo.Inca odata Multumesc.

• Moderator

Nu trebuie sa te astepti la nicio amenda. Asta e vestea buna. Vestea proasta e ca ai dosar penal in care esti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 87, alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 republicata, respectiv, conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de catre o persoana care are o imbibatie alcoolice mai mare de 0,80 g/L in sange, iar solutia va fii trimiterea ta in judecata unde vei fii condamnat (daca ai noroc si judecatorul a mancat bine la pranz, cu suspendare) si permisul iti va fii anulat. Permisul tau sta suspendat pe toata durata procesului-penal, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare, cand va fii anulat.

eram nedumerit de ce nu am primit proces verbal care de fapt nici nu s-a intocmit.si in legatura cu durata perioadei in care se fac analizele la sange?poate sa imi iasa mai putin de 0.80g/L in sange tinand cont ca am baut trei beri de 330ml si 100g de vodka cu 5 min inainte sa fiu oprit si mancasem bine nu stiu daca are legatura.multumesc inca odata pt raspunsuri.

• Moderator

Ma indoiesc ca iti va iesi sub 0,80 daca ai avut 0,69 in aer. Mai degraba sa te astepti la un 1.50 in sange. Sa nu te bazezi pe reinterpretari, pentru ca nu mai sunt acceptate de parchet si oricum ajungi la instanta. Si mai stii ceva? Meriti din plin!

• Upvote 1

Stiu ca merit...am si recunoscut la inceputul topic-ului ca am facut o greseala...daca as putea sa dau timpul inapoi as sti ce sa fac...!!!va rog daca stiti cam cat dureaza pana ies analizele la sange sa imi spuneti.multumesc

• Moderator

tybyALX

Determinarea cantităţii de alcool în sânge se face de către serviciile de medicinaă legală numai contra cost. E foarte posibil ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean să nu aibă fonduri necesare, iar rezultatul analizei să întârzie până în momentul când vor fi alocate fondurile necesare de la minister. Poţi grăbi eliberarea rezultatului de analiză dacă achiţi tu contravaloarea lucrări medico-legale (aprox. 80 lei).

Am fost sunat de catre persoana care se ocupa de cazul meu si mi-a spus ca sa platesc analizele daca doresc dar nu am stiut ca ies mai repede daca le platesc eu....oricum domnul respectiv zicea ceva de 160 de lei. O sa merg sa le platesc ca sa stiu si eu cat am de stat.multumesc frumos

exista posibilitatea ca pedeapsa data de domnul judecator(daca nu mananca bine la pranz) sa fie mai mult de 1 an cu suspendare tinand cont ca sunt la prima abatere si nu am mai avut probleme majore cu Politia?

Edited by tybyALX

• Moderator

Probabil e 80 lei pentru fiecare probă. Chiar nu am de unde să ştiu sigur, pentru că nu am plătit niciodată.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o Imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur In sange ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur In aerul expirat sau care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora se pedepseste cu Inchisoare de la 1 la 5 ani.

• Moderator

Posibilitatea cea mai nasoala pentru tine ar fii sa iti dea inchisoare cu executare. Mare grija cu comportamentul pe parcursul cercetarilor. Ceva antecedente penale ai?

• 8 years later...

Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca se poate retine permisul de conducere intrucat nu am asteptat in masina cat ofiterul imi completa procesul verbal pentru depasire viteza in localitate (72km/h). Domnul ofiter mi a spus sa astept in masina, dar eu am iesit sa fumez o tigara fiind cu copiii in autoturism. Am cautat prin lege si nu gasesc inca nici o contraventie efectuata de un pieton sau vreo contraventie fara sa fiu la volanul unui autoturism care sa se pedepseasca cu retinerea permisului. Ofiterul mi a spus ca imi retine permisul pentru nerespectarea indicatiilor agentului de politie. Corect! Dar eu nu am repectat indicatiile in calitate de pieton nu de sofer. Ca sofer am oprit regulamentar la semnalul agentului, i am inmanat documentele solicitate. Va rog sa mi spuneți daca masura retinerii permisului in speta sus mentionata se poate face legal sau este doar un exces de putere al agentului de politie. Va mulțumesc! 

Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca se poate retine permisul de conducere intrucat nu am asteptat in masina cat ofiterul imi completa procesul verbal pentru depasire viteza in localitate (72km/h). Domnul ofiter mi a spus sa astept in masina, dar eu am iesit sa fumez o tigara fiind cu copiii in autoturism. Am cautat prin lege si nu gasesc inca nici o contraventie efectuata de un pieton sau vreo contraventie fara sa fiu la volanul unui autoturism care sa se pedepseasca cu retinerea permisului. Ofiterul mi a spus ca imi retine permisul pentru nerespectarea indicatiilor agentului de politie. Corect! Dar eu nu am repectat indicatiile in calitate de pieton nu de sofer. Ca sofer am oprit regulamentar la semnalul agentului, i am inmanat documentele solicitate. Va rog sa mi spuneți daca masura retinerii permisului in speta sus mentionata se poate face legal sau este doar un exces de putere al agentului de politie. Va mulțumesc! 

• Moderator

Art. 100 din OUG 195/2002 republicată:
f) nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu;.

Ai dreptul să formulezi contestaţie în termen de 15 zile la instanţade judecată competentă.

• 1 month later...

Buna seara, tot articolul 100 indiferent de aliniat face referire la contraventii savarsite in calitate de sofer (in mers nu in stationare). Nu este o interpretare gresita a agentului sa aplice masura retinerii permisului? In cazul contestatiei am dreptul de a conduce? Pot cere verificarea profesionala a agentului de politie? Mulțumesc 

Sa inteleg ca daca sunt pieton dar detin permis si nu ascult indicatiile agentului poate sa mi ceara cartea de identitate si daca vede permisul in portmoneu imi suspenda dreptul de a conduce. :))

• Downvote 1

• Active member

Vezi ca forumul ăstora cu IQ mai mic este în alta parte.

Dacă ai intrat aici ca să faci misto, este posibil sa zbori repede; se poate aranja ...