Jump to content
POLITISTI.ro

Proprietari care refuza sa faca viza de flotant chiriasilor?


klubnika17

Recommended Posts

Buna, am tot incercat sa vorbesc cu proprietarul apartamentului in care stau cu chirie sa mearga sa dea declaratie la politie sau sa imi faca un contract pentru a-mi putea face viza de flotant. De un an ma minte ca imi face "luna urmatoare" si de fiecare data cand vine dupa chirie tot cu "luna urmatoare" ma intampina. Iar saptamana asta mi-a spus ca a vorbit cu un prieten care este avocat si a fost sfatuit ca nu este in avantajul lui sa imi faca viza de flotant sau contract (cred ca si asta e o minciuna) si a spus clar ca nu poate sa ma ajute cu nimic. Eu vreau sa fac scoala de soferi si nu pot fara flotanta + ca nu mi se pare normala atitudinea lui, totusi dau un ban. Pe langa asta el are trecuta o firma la aceasta adresa si isi deconteaza facturile pe care eu le platesc. Treaba asta este ilegala si imorala. Apartamentul de langa tot este al lui si are si acolo chiriasi, tot fara contract.

Ce pot sa fac in situatia data? Daca ma sfatuiti sa merg sa vorbesc la politie, mentionez ca nu vreau sa stie ca eu am dat declaratii sau ca sunt implicata in ceva, vreau in continuare sa locuiesc in apartamentul respectiv, dar vreau sa fac asta legal.

Multumesc anticipat.

Link to comment

Ia legatura cu politistul de proximitate si explica-i situatia. El stie cum sa actioneze fara a te implica pe tine si sa-l determine pe proprietar sa respecte legea.

Link to comment

Ia legatura cu politistul de proximitate si explica-i situatia. El stie cum sa actioneze fara a te implica pe tine si sa-l determine pe proprietar sa respecte legea.

Multumesc. O sa incerc si asa.

Link to comment
...el are trecuta o firma la aceasta adresa si isi deconteaza facturile pe care eu le platesc...

In cazul asta, el a schimbat destinatia apartamentului din spatiu de locuit in sediu sau punct de lucru. Chiar sa vrea, nu poate sa te ia in spatiu.

  • Downvote 1
Link to comment

El incalca legea. In primul rand trebuie sa faca un contract de inchiriere, iar in al doilea rand firma lui nu activeaza la sediul social inscris in acte pentru ca aici locuiesc eu. Legea spune ca in primul caz se plateste amenda pentru evaziune fiscala, in al doilea caz firma devine inactiva pana se remediaza situatia cu sediul social si se plateste amenda. El poate sa treaca firma in alt apartament, oricum are multe. Si imi poate face contract. Dar nu vrea.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.