Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere şi scoaterea unui vehicul din evidenta fiscala


costelcccp

Recommended Posts

  • Moderator

Orice operaţiune de vânzare - cumpărare a unui autoturism folosit presupune transferul dreptului de proprietate de la vânzator către cumpărator, devenit noul proprietar al vehiculului.

Procedura se numeşte transcriere şi nu se mai efectuează radierea autovehicului.

Poliţia prin sarcinile sale NU are atribuţii în activitatea de colectare a taxelor şi impozitelor, prin urmare nu prea e treaba noastră şi nu aş vrea să vă informăm greşit cu privire la scoaterea unui vehicul din evidenta fiscala, ce taxe, accize, etc. trebuiesc plătite.

Link to comment
  • 2 months later...

buna ziua.am o problema si sper sa mi dea cineva un raspuns.sotul meu a avut o masina pe care a dat o cumnatului sau cu tot cu acte.acesta a dus o la fier vechi, a luat banii si nu a mai radiat masina de la fisc.sotul meu s a trezit cu somatii de la fisc sa plateasca impozitul din anul 2007 pana in prezent. l am platit dar problema e ca nu se mai gasesc actele la masina, are doar placutele de inmatriculare si seria sasiului, un duplicat de la cartea de identitate si copie de la contractul de vanzare cumparare. cum pot face sa o radiez de la fisc si de la politie ca sa nu mai aud de ea?am luat si o adeverinta de la primarie cum ca are spatiu unde sa o tina. vreau sa rezolv fara judecatorii.daca dau actele pierdute rezolv ceva?si in cat timp?masina a fost pe brasov si noi suntem in botosani si e cam greu de mers de mai multe ori.se radiaza intai de la fisc si apoi de la politie sau cum? VA ROG UN RASPUNS!

Link to comment
  • Moderator

De ce nu încerci să obții un duplicat după adeverința care atesta predarea mașinii la centru de fier vechi?

Link to comment
  • Moderator

Mergeţi împreună la centrul de colectare şi solicitaţi un duplicat după adeverinţa din care rezultă că maşina a ajuns acolo. Cu aceea hârtie o poţi radia.

Link to comment

am rezolvat problema.masinile erau inscrise pe brasov iar sotul meu s a mutat in botosani din 2009.si a facut buletin de botosani si avea si datorii la finante la brasov.luna aceasta a platit datoriile iar masinile s au radiat automat cu data de 2009,iar lui ii dau banii retroactiv din 2009 pana in 2013 inapoi.apoi va face la notar o declaratie pe propria raspundere cum ca masinile sunt dezmembrate personal.acuma treaba e ca cel de la primaria unde s a mutat ii cere sa ii aduca sa declare masinile din 2009 pana in 2013 la el si apoi sa le radieze,ca sa ne ia banii care ne revin de la impozitele brasovene.dar noi nu mai vrem sa facem asta ca nu mai circulam cu nici o masina,si daca declara ca le a dezmembrat din 2009 nu vad de ce as plati impozit pe ceva ce nu mai e de atatia ani.e corect ce vrea sa faca nenea asta de la primaria din botosani?vreau si aici un rasp

Link to comment

Este nevoie mare de bani la Botosani . Atata timp cat autoturismele erau inmatriculate in Brasov taxele si impozitele le platiti la Brasov si acolo rezolvati si problema radierii autovehiculelor din evidenta primariei si a Serviciului Inmatriculari Auto Brasov.

Link to comment

cred ca atata timp cat autoturismele s au radiat de la administratia fiscala de la brasov,iar doar unul dintre ele era pe numele sotului si la politie la brasov,nu mai exista probleme,adica nu mai vreau sa le inregistrez nicaieri, mai ales ca pot obtine de la notar declaratie pe propria raspundere ca au fost dezmembrate personal, incepan ca data la care au fost radiate, adik 2009.si asta ar insemna ca nu mai am de ce sa le bag iar in evidenta fiscala si a primariei din botosani.oricum cei de la primarie nu pot sa mi bage din oficiu masini, ca nu au acte in baza carora sa faca asta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.