Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

  • Moderator

În cursul zilei de ieri, 22.01.2012, ministru Radu STROE a organizat o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor politiștilor, pentru o informare cu privire la proiectul de buget al M.A.I. pentru anul 2013.

Bugetul anului 2013, are cu aproape 4% mai puţini bani, un minus de 8,3 miliarde lei fața de anul trecut.

Ministrul a afirmat că sunt prevăzute sumele necesare pentru salarizarea personalului şi nu se pune problema disponilizărilor de personal în acest an.

Nici în acest an nu vor fi prevăzuţi bani şi indicatori pentru încadrarea promoţiei de absolvenţi.

Sumele pentru restanţa la norma de echipare pentru anul 2012 sunt prevăzute în proiect şi se vor acorda personalului până la data de 31 martie 2013.

Pentru anul 2013 nu sunt prevăzute sumele necesare pentru drepturile de echipare şi v-a încerca să obţină cel puţin 50% din necesar.

Sumele alocate pentru investiţii sunt sub necesităţi, iar la cheltuieli materiale suma nu este acoperitoare până la sfârşitul anului.

Restanţa la norma de hrană din luna august şi până la zi se v-a acorda după aprobarea bugetului.

Sindicaliștii au propus câteva soluţii pentru diminuarea cheltuielilor cu personalul, printre care posibilitatea poliţiştilor să se mute în judeţele din care provin și cheltuielile cu medicina legală să nu mai fie suportate de M.A.I. ci de Ministerul Justiţiei.

Mai mult, în videoconferința de ieri, șeful IGPR chestorul Tobă a dispus ca absolut toate echipajele de ordine publică și poliție rutieră să nu mai patruleze, să stea în puncte fixe și să se deplaseze doar pentru intervențiile la 112, respectiv echipajele rutiere de la Poliția Autostrăzi să fie amplasate în refugii și locurile de staționare ale autostrăzilor, fără să mai patruleze.

Aceste măsuri sunt motivate de lipsa sumelor necesare pentru achiziția de carburant.

Link to comment

Asa as vrea sa-l am pe Toba asta in masina cu mine si la minus 10 grade sa stea cu mine in pucte fixe,si daca se poate sa mai prindem si hoti din puctele astea fixe .

Edited by cristm
  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Nu cumva sa le taie salariile uriase zecilor de chestori si bagatori de seama din IGP si MI...mai bine sa nu patruleze pulimea.Si inca o data se da cu biciul pe spatele calului care trage!

Bravo...domnule ministru si domnule sef IGP!

  • Upvote 2
Link to comment

Mai mult, în videoconferința de ieri, șeful IGPR chestorul Tobă a dispus ca absolut toate echipajele de ordine publică și poliție rutieră să nu mai patruleze, să stea în puncte fixe și să se deplaseze doar pentru intervențiile la 112, respectiv echipajele rutiere de la Poliția Autostrăzi să fie amplasate în refugii și locurile de staționare ale autostrăzilor, fără să mai patruleze.

Aceste măsuri sunt motivate de lipsa sumelor necesare pentru achiziția de carburant.

Usor usor ne transformam in pompieri ....

Link to comment

Dragi colegi pregatiti-va de mitinguri, pentru ca dreptul la greva ne-a fost confiscat de catre ,,donii puliticieni" cu largul concurs al ,,doniilor" nostrii comandanti cocosati!

Edited by Elvis
  • Upvote 2
Link to comment

cum e oare mai bine?! ca noi cei 10000 disponibilizati care suntem pe drumurile patriei, cersind prin C.V.-uri locuri de munca? si bineinteles ca suntem respinsi cand se vede ca am fost angajati M.A.I.? sau de voi care inca mai sunteti in slujba statului si cu aceleasi probleme ?! mai vorbim...

Link to comment
  • Active member

Cum dracului sa faci Politie pe bani aproape deloc? :blink:

Ce s-a ajuns sa se puna in discutie ... "sunt bani de salarii, anul asta nu vom da pe nimeni afara", de parca ar fi un fel de reusita lucrul acesta, care pana nu de mult nici nu incapea dicutie de disponibilizari, neincadrarea promotiilor, etc. Dobitocul de Nica, ca altfel n-am cum sa-i spun, a deschis o cutie a pandorei in 2009 cand s-a intamplat prima oara acest lucru. Ce te astepti cand ministerul este condus de ingineri, ospatari si marinari?! Si cand mai vad pe unii cand zic cat de grozav este penibilul de Stroe doar ca-i atinge la corason cu 2 vorbe dulci, le spune ce le place sa auda, iti dai seama cata naivitate (ca sa nu ma exprim altfel) exista si printre randurile noastre

Edited by Ben
  • Upvote 1
Link to comment

Daca se vor da toti banii de echipament restanti de pe 2012 pana la 31.03.2013 va fi un MARE PAS INAINTE,fata de precedentul minstru de interne,care ne dadea banii cu taraita de parca ii dadea de la el,azi 15% din 25,maine 20%din 40,etc.

Link to comment

Chiar credeti ceva din tot ceea ce se promite?Astea sunt abureli sa ne continuam treaba sa nu pice "intepenitii" de pe scaune!?,Este inceput de an si sunt ceva bani dar din vara incolo sa vedeti cum se arunca la noi......oricum s-a schimbat lantul, dar tot aceeasi caini sunt.

Link to comment
  • 1 month later...

Ce mare pas va fi Alex 7474? E dreptul nostru pentru care ar fi trebuit sa luptam inca de anul trecut! Ne-au aburit pana acum. Bani au fost dar au fost tinuti sa fca dobanda. Ar trebui sa ne dea banii actualizati la nivelul martie 2013. Sunt bani, dar nu pentru noi, cei de jos. Cabinetul ,,Branconierului" a cheltuit in perioada mandatului sau, pentru carburant, cat tot MAI-ul la un loc pentru carburant. DE CE NU IL TRAGE NIMENI LA RASPUNDERE? Aveam cota 100 litri de carburant pentru autospecialele de patrulare! Si in luna martie 2013 e la fel!

CE S-A SCHIMBAT? MINISTRUL! ATAT!

Link to comment

Si uite asa ne bucuram ,,ca donii" care ne conduc de la Bucuresti ,ora exacta, ne arunca in scarba dreptul nostru legal pe care au uitat sa ni-l dea in luna septembrie 2012. Este un mare pas in.............umilinta si daca vom gandi toti ca tine alex7474 va fi vai de capul nostru!

Am mai spus si repet , nimic nu se castiga fara lupta, pentru ca lupta este obligatorie nu victoria!

Nu mai cred de foarte mult timp in lacrimi si zambete, de cate ori am crezut m-am ars al naibi de rau, cred decat in fapte pentru ca la vorbe ne pricepem toti faptele ne deosebesc!

Edited by Elvis
Link to comment

Sache, da-mi voie sa-ti spun ca gresesti. Adevarat ca pana acum primeam 100 litrii de benzina pentru autospeciala, insa nu poti spune ca nu s-a schimbat nimic. Noi acum primim doar 80 litrii/autospeciala. :))

Link to comment

Sa inteleg ca la Valcea se face economie la economie? Ar fi de ras daca nu ar fi in defavoarea noastra si, implicit, a populatiei. Cei ce ne conduc stiu ce drepturi avem dar nu ni le respecta in totalitate pentru ca stiu ca daca ni le vom cere va trebui sa mergem in instanta pentru a beneficia de aceste drepturi conferite de lege. Ar trebui sa nu mai fim asa pasivi si indiferenti si sa ne bucuram ca avem un loc de munca unde suntem tratati, uneori, precum ultimii oameni. ,,Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii, noi ramanem tot cu prostii!" :(:(

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.