Jump to content
POLITISTI.ro

Proceduri in cazul unor anchete penale


Flavia

Recommended Posts

Buna seara,

este legal ca un agent de proximitate sa-mi dea o citatie pentru o zi de sambata la ora 8.00?

si mai mult, este partinitor, evident ca tine cu partea adversa?

Link to comment

Pei sa-ti spun cum:

1- data si ora fixate in mod tendentios;

2- partea adversa s-a laudat ca a sunat-o si l-a invatat ce sa faca si acum si in alte cazuri;

3- este agent de proximitate, deci nu crezi ca este logic ca tine legatura cu "presedintele", adevarat ca doar de bloc;

4- mai mult ag. respectiv s-a dat de gol ca stia despre incident chiar din seara cu pricina si ghici?? cine i-a spus???

Destule motive? ce zici? sau poate nu....

Link to comment
 • Moderator

Flavia, dacă vrei să discutăm serios, eventual să primeşti sfaturi pertinente, trebuie să dai mai multe detalii şi să expui întreaga poveste.

Nu se înţelege mare lucru din ce ai scris până acum.

Link to comment
 • Moderator

Majoritatea bugetarilor lucreaza sambata care vine, deci politistul va fi in timpul programului.

Cu atat mai mult, tu nu vei putea invoca faptul ca esti la serviciu si ca nu te poti prezenta pentru audiere.

Daca are o reclamatie cu termen de solutionare de cateva zile, va face tot posibilul sa faca verificarile in acest interval de timp.

Mergi la audiere si apoi ne dai de stire cum a fost, ok?

 • Upvote 1
Link to comment

Bun, sa va povestesc ce s-a intamplat.

Intr-o seara de decembrie 2012, sase -6 indivizi au venit la usa mea, toti vecini din bloc, 4 dintr-o familie, 2 din alta familie.

In cursul zilei respective, ea, una dintre agresoare, a iesit pe geam injurandu-ma, insultandu-ma, aducand atingeri grave imaginii mele, nu cred ca ar trebui sa spun exat cuvintele strigate de ea. Printre toate aceste injurii m-a amenintat ca daca nu imi parasesc domiciliul, o sa am de-a face cu ea. Seara, i-a instigat pe fii-su, barba-su, amanta lui fii-su, si pe inca doi din bloc care ma dusmanesc de asta vara, au venit sa se razbune gasind ocazia proxima.In total 6 la usa mea, doi au intrat peste mine lovindu-ma restul astupand cadrul usii si urland care mai de care. M-au amenintat si m-au lovit in casa mea. Am sunat la 112, nu am cerut ambulanta, desi sotul meu este cardiac si probabil avea tensiunea 22. Dupa chemarea de catre mine a politiei, ei tot nu au plecat, au continuat scandalul, cu injuriile si insultele. Mai mult, amanta lui fii-su nu ma cunoaste, nu m-a vazut niciodata, nu stiu ei cu ce ma ocup, dapoi ea... si cu toate astea injura si ea si ...filma cu telefonul mobil. Dupa venirea echipajului de politie, sotul meu s-a dus sa depuna plangere si ghici.... ei erau la usa si au depus plangere ca eu i-am lovit. Mai mult agenta aceasta mi-a spus ca are si certificat medical ???!!!! Deci eu agresata in casa mea de 6 indivizi, doi peste mine in casa, deci incalcarea proprietatii, lovita, amenintata si umilita de niste semianalfabeti sunt citata de agenta sectiei pt. sambata la ora 8.00 dimineata, spunandu-mi ca dupa aceea sa ma duc la piata, apoi acasa sa gatesc. Am ceva mai multe clase decat ei si am intales intepaturile ei, dar nu am ripostat. Am sunat ulterior avocatul si mi-a spus ca nu este in localitate in ziua de sambata, asa ca am sunat-o pe agenta sa-i propun o alta zi. Nici nu avrut sa auda, mi-a repliat ca avocatul isi face programul dupa ea, si nu invers. S-a dat de gol ca stie de incident din seara aceea. Ce sa intaleg, ca ea i-a invatat ce sa faca, sa contraatace. Cine i-a eliberat lui cerificat medical a doua zi eventual, ca noaptea nu se lucreaza, deci eu, o femeie l-am batut pe agresor la mine in casa si sunt anchetata penal pt. asta. Iar atitudinea ahentei este clar partinitoare, ne-a spus clar ca ar fi bine sa nu depunem plangere. Acesti agresori sunt presedintele de bloc, care in final a facu si gesturi obscene, asa sa se simta el bine, cel care a intrat peste mine in casa este vicepresedinte de bloc, fii-sa acestuia din urma este cenzor in acest bloc. Deci sunt in cardasie? Asta mi-au si spus, ca nu am sanse in fata lor. Nu mai vorbim despre faptul ca incalca si legea Asoc de proprietarii aflandu-se in incompatibilitate. Lucru la care agenta le-a luat partea, ea insasi fiind in necunostinta de lege, dar hazardandu-se in afirmatii. Deci ce concluzie sa trag?

O pot recuza?

o sa-mi atrag oprobiul lor?

Si inca ceva, in aceea perioada faceam drumuri la spital, unde cineva ffff drag era in suferinta, ulterior ne-a parasit, credeti ca aveam timp si chef de scandal cu ei???? Nu. Ei au ceva de impartit cu mine. M-am bagat in afacerile lor si le-am tulburat apele...

Link to comment
 • Moderator

De ce au venit aceşti vecini peste tine? Au venit aşa fără niciun motiv, sau discutăm de un conflict mai vechi între voi?

Există posibilitatea ca poliţista să te cheme pentru o simplă audiere, să vadă şi declaraţia ta, poate în calitate de parte vătămată (dacă soţul tău a depus plângere) ori în calitate de martor, etc.

Link to comment

Concluzionand:

- 6 m-au atacat venind la usa mea, doi au intrat peste mine in casa si m-au lovit;

- eu am chemat politia, sotul a facut plangere impotriva lor;

-ei au facut plangere impotriva mea ca i-am lovit, unul si-a scos certificat medical ( nu intaleg cum, chiar daca l-am lovit aparandu-ma, in aceea seara nu avea nimic, cum de a putut sa obtina un certificat medical a doua zi????)

- agentul de proximitate ne-a sfatuit sa nu depunem plangere, dar am depus, lucru care l-a enervat, mi-am dat seama din ce spunea, lucruri care nu au suport legal, apoi mi-a facut program pt dimineata de sambata trimitandu-ma la piata si la cratita...

Intrebare;

1- pot recuza agentul?

2- ce sanse sunt ca ancheta sa fie ok?

3- este normal sa ma apar fiind atacata in casa mea de 6 indivizi?

4- ei sunt absolviti de vina avand cerificat medical?

5- cum este posibil sa-l fi obtinut, inseamna ca eu sunt femeia fantastica, i-am dat-o de certificat....

6- nu este evident ca este cusuta cu ata alba?

Sunt chemata in calitate de "faptuitor", dosar penal, art. 180

Nu, Marius, ei au dusmanie pe mine de asta vara cand am facut o plangere impotriva unuia care este si presedintele blocului si i-am pus martori pe ceilalti doi crezand ca sunt de bunacredinta, ei stiind ca spun adevarul si am crezut ca sunt onesti. Dar de unde? Ei s-au suparat si mi-au spus ca sunt in cardasie, unul fiind presedinte, celalalt vicepresedinte, desi nu l-a ales nimeni, fiica celui de-al doilea cenzor.

In ziua cu pricina nevasta celui de-al doilea a iesit pe geam, vazand ca eu pun plasa la geam, a inceput sa ma insulte, sa ma ameninte, etc,. Eu trebuia sa plec la spital, in aceea perioada faceam drumuri la spitalul Gerota, nu aveam chef de scandal si nici timp. Seara au venit la usa mea si s-a intamplat ce am relatat mai sus. Ea i-a incitat pe fii-su, pt ca el a fost cel care a inceput cu lovirile, ta-su secondandu-l si incurajandu-l, apoi am vazut ca erau inca 4, practic nu puteam sa fac nimic, nici sa inchid usa, nici sa plec din casa.

Si sunt anchetata penal in calitate de faptuitor art. 180!!!

Cum suna asta? Este corect intr-un stat de drept, capitala europeana sa fi agresat in propria-ti casa si sa fi anchetat penal?

Edited by Flavia
Link to comment

Flavia, este o vorba din batrani: vorba-i vant, scrisu-i sfant. Este dreptul fiecarui cetatean de a depune o petitie in scris impotriva altei persoane. Este si dreptul tau de a depune plangere in termen de 60 de zile impotriva celorlalte persoane pentru violare de domiciliu, amenintare si lovire. Certificatul medico-legal se elibereaza de catre un medic legist si fiecare om isi poate scoate asa ceva. Deci nu este treaba politiei in legatura cu certificatele medico-legale. Medicul raspunde pentru fiecare hartie eliberata.

Atata timp cat impotriva ta s-a depus o plangere, organele de politie sunt obligate sa vada starea de fapt, iar tu, la randul tau esti obligata ca si faptuitor sa iti arati nevinovatia prin administrare de probe. Asa ca nu mai acuza politistii si daca ai cerut un sfat la avocat, intreaba-l cum sa iti aperi drepturile, nu altceva, ca de aia e avocat...

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Raspunsuri :

1. Nu, cel putin nu din motivele astea.

2. Nimeni nu isi risca pielea pentru a te acuza pe tine, nu esti atat de speciala.

3. E normal, mai trebuie sa dovedesti lucrurile astea si in ancheta.

4. Nu sunt absolviti de vina, certificatul medical dovedeste ca si tu ai pumnul tare.

5. L-a obtinut prezentandu-se la medicul legist.

6. Da, este evident ca este cusuta cu ata alba. Povestea ta.

7. Incearca sa nu te prezinti. Dupa care citeste articolele 183 si 184 din Codul de procedura penala.

 • Upvote 1
Link to comment

Stii ceva Flavia? Singura frustrata de aici esti tu. NU esti in stare sa prezinti o situatie clara cu ceea ce s-a intamplat, toata povestea ta fiind o amestecatura de cuvinte fara logica. Peste toate acestea, vii aici, la noi pe forum, ne prezinti o situatie asa cum vrei tu sa o vezi iar mai apoi, daca tu nu primesti raspunsurile pe care ai vrea sa le auzi de la colegii mei, incepi sa ne jignesti si sa ne spui ca facem de ras uniforma? Parerea mea este ca nu prea ai ce cauta aici. Du-te sa te invete avocatul ce trebuie sa faci.

 • Upvote 2
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.