Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Ce se poate face cu vecinii reclamangii?


Krondet
 Share

Question

"Buna ziua. Locuiesc la et.V al unui bloc din galati impreuna cu sotul meu si un copil de 1 an. la et.IV, chiar sub mine, locuieste o familie formata din sot + sotie si un caine. De ceva vreme, vecinul de la et.IV a inceput sa formuleze tot felul de plangeri la sectia de politie de care tinem: ca trantesc scaunele din bucatarie prea tare ; ca tranteste copilul jucarii pe podea si-l deranjeaza cand doarme; ca am spalat prea multe haine pe care le-am pus la uscat pe balcon si-i inund balconul sau....si tot felul de asemenea ineptii.

Au venit polistii de la sectie, au constatat ca cele reclamate sunt aberante si neintemeiate (de ex: toate scaunele din bucatarie au talpa de cauciuc, in toata casa am covoare si mocheta, etc)

Problema este ca am obosit sa-mi vina politia la usa iar eu sa dau declaratii peste declaratii.Sotul meu a fost la usa lui sa discute cu el, dar vecinul i-a ras in nas si a trantit usa

Nici vecini care locuiesc in bloc de mai multa vreme ca mine nu sunt scutiti de asemenea tratament

cum putem sa calmam acest reclamagiu inchipuit?!?? Nimeni nu a reclamat vreodata galagia pe care o face catelul sau bataile lui din calorifer cand il deranjeaza vreun vecin?!"

Edited by Krondet
Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

in ceea ce ma priveste 4. in ceea ce-i priveste pe vecini, nu stiu sigur(dar au fost reclamati cel de sub el si cei doi de langa el)... de cel putin 2 fiecare

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna seara,

Am cumparat un apartament(dupa ani si ani de facut sacrificii) la etajul 3, ce era intr-o situatie sub orice critica(nu se putea locui in el). Inainte de a incepe renovarile am fost la asociatia de locatari si am comunicat ca voi incepe renovarea apartamentului. Am cerut informatii in privinta a ceea ce trebuie sa fac pentru acest lucru. Doamna m-a indrumat foarte corect; luand toate masurile legale.(ba din contra am mers si la vecinii de la etajul 2.3 si 4 si mi-am cerut scuze dinainte pentru zgomotele ce aveau sa se auda). De la toti am primit raspunsuri pozitive ceva de genul: "Lasa vecine ca fiecare si-a renovat sau il va renova apartamentul...". Toate bune si frumoase...am ajuns sa ne mutam in luna martie in el. Precizez ca am un baietel de un an si 3 luni care nu de mult a inceput sa mearga. Cam de cand a inceput sa mearga baietelul primesc reclamatii de la vecinul(mai mult vecina) de dedesubt ca la el in casa e numai galagie...ca eu si sotia alergam prin casa si ca se aude tot ce facem, la el in apartament. Tin sa va zic ca dumnelui este instalator si m-a ajutat de cateva ori(contracost bineinteles) la anumite chestii si, vorbisem dinainte, ca baietelul va creste si va scapa la mers si ne cerem scuze daca se va auzi galagie.(La momentul respectiv mi-a zis ca el stie cum e ca doar are 2 baieti mari si....asa e la bloc...nu e problema). A venit la usa si mi-a facut scandal de mai multe ori. I-am aratat cum merge baietelul si i-am explicat ca la 1an si 3luni nu intelege ca ar trebui sa mearga mai incet. Sotia dumnealui imi recomanda sa ii dau pastile/medicamente ca sa ii taie din energie ca ea la zgomotele astea nu mai poate. I-am invitat si la mine la o cafea sa vada cum e in casa cu juniorul(bineinteles nu vin). La un moment dat dupa ce baiatul adormise(precizez ca programul copilului de somn este de la 13 la 15.00/15.30 si seara maxim la ora 22 este adormit) vine si bate puternic in usa pe la ora 22.30/23.00(eu fiind plecat de acasa) la care sotia isi ia panica. I-am facut si un experiment prin telefon si i-am aratat ca la cum mergem noi ca si adulti, nu se aude zgomot si doar in momentul in care copilul merge/alearga se aude. In seara aceasta intra sotia si copilul in casa de la plimbare pe la ora 20.00 (culmea culmelor este ca eu eram acasa de aproximativ 4 ore, timp in care mi-am desfasurat activitate normal prin casa) si incepe scumpa mea vecina dupa vreo 30 minute sa bata in tavan, sa deschida fereastra si sa racneasca pe afara la care sotia mea incearca a ii explice ca, copilul merge prin casa si sa se calmeze(discutia contradictorie pe fereastra este mai multa). Sotul dansei intra in discutie si o ameninta ca vine si ne  sparge usa si sa taca din gura.

Intrebarea mea este...ce ar trebui sa fac in situatia aceasta, daca ei nu inteleg de vorba buna? Pana acum nu am avut reclamatie la politie de la ei, in schimb au facut reclamatie la asociatia de locatari. Ar trebui sa merg sa fac eu o plangere la politie?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.