Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se poate face cu vecinii reclamangii?


Krondet

Recommended Posts

"Buna ziua. Locuiesc la et.V al unui bloc din galati impreuna cu sotul meu si un copil de 1 an. la et.IV, chiar sub mine, locuieste o familie formata din sot + sotie si un caine. De ceva vreme, vecinul de la et.IV a inceput sa formuleze tot felul de plangeri la sectia de politie de care tinem: ca trantesc scaunele din bucatarie prea tare ; ca tranteste copilul jucarii pe podea si-l deranjeaza cand doarme; ca am spalat prea multe haine pe care le-am pus la uscat pe balcon si-i inund balconul sau....si tot felul de asemenea ineptii.

Au venit polistii de la sectie, au constatat ca cele reclamate sunt aberante si neintemeiate (de ex: toate scaunele din bucatarie au talpa de cauciuc, in toata casa am covoare si mocheta, etc)

Problema este ca am obosit sa-mi vina politia la usa iar eu sa dau declaratii peste declaratii.Sotul meu a fost la usa lui sa discute cu el, dar vecinul i-a ras in nas si a trantit usa

Nici vecini care locuiesc in bloc de mai multa vreme ca mine nu sunt scutiti de asemenea tratament

cum putem sa calmam acest reclamagiu inchipuit?!?? Nimeni nu a reclamat vreodata galagia pe care o face catelul sau bataile lui din calorifer cand il deranjeaza vreun vecin?!"

Edited by Krondet
Link to comment
Share on other sites

in ceea ce ma priveste 4. in ceea ce-i priveste pe vecini, nu stiu sigur(dar au fost reclamati cel de sub el si cei doi de langa el)... de cel putin 2 fiecare

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Buna seara,

Am cumparat un apartament(dupa ani si ani de facut sacrificii) la etajul 3, ce era intr-o situatie sub orice critica(nu se putea locui in el). Inainte de a incepe renovarile am fost la asociatia de locatari si am comunicat ca voi incepe renovarea apartamentului. Am cerut informatii in privinta a ceea ce trebuie sa fac pentru acest lucru. Doamna m-a indrumat foarte corect; luand toate masurile legale.(ba din contra am mers si la vecinii de la etajul 2.3 si 4 si mi-am cerut scuze dinainte pentru zgomotele ce aveau sa se auda). De la toti am primit raspunsuri pozitive ceva de genul: "Lasa vecine ca fiecare si-a renovat sau il va renova apartamentul...". Toate bune si frumoase...am ajuns sa ne mutam in luna martie in el. Precizez ca am un baietel de un an si 3 luni care nu de mult a inceput sa mearga. Cam de cand a inceput sa mearga baietelul primesc reclamatii de la vecinul(mai mult vecina) de dedesubt ca la el in casa e numai galagie...ca eu si sotia alergam prin casa si ca se aude tot ce facem, la el in apartament. Tin sa va zic ca dumnelui este instalator si m-a ajutat de cateva ori(contracost bineinteles) la anumite chestii si, vorbisem dinainte, ca baietelul va creste si va scapa la mers si ne cerem scuze daca se va auzi galagie.(La momentul respectiv mi-a zis ca el stie cum e ca doar are 2 baieti mari si....asa e la bloc...nu e problema). A venit la usa si mi-a facut scandal de mai multe ori. I-am aratat cum merge baietelul si i-am explicat ca la 1an si 3luni nu intelege ca ar trebui sa mearga mai incet. Sotia dumnealui imi recomanda sa ii dau pastile/medicamente ca sa ii taie din energie ca ea la zgomotele astea nu mai poate. I-am invitat si la mine la o cafea sa vada cum e in casa cu juniorul(bineinteles nu vin). La un moment dat dupa ce baiatul adormise(precizez ca programul copilului de somn este de la 13 la 15.00/15.30 si seara maxim la ora 22 este adormit) vine si bate puternic in usa pe la ora 22.30/23.00(eu fiind plecat de acasa) la care sotia isi ia panica. I-am facut si un experiment prin telefon si i-am aratat ca la cum mergem noi ca si adulti, nu se aude zgomot si doar in momentul in care copilul merge/alearga se aude. In seara aceasta intra sotia si copilul in casa de la plimbare pe la ora 20.00 (culmea culmelor este ca eu eram acasa de aproximativ 4 ore, timp in care mi-am desfasurat activitate normal prin casa) si incepe scumpa mea vecina dupa vreo 30 minute sa bata in tavan, sa deschida fereastra si sa racneasca pe afara la care sotia mea incearca a ii explice ca, copilul merge prin casa si sa se calmeze(discutia contradictorie pe fereastra este mai multa). Sotul dansei intra in discutie si o ameninta ca vine si ne  sparge usa si sa taca din gura.

Intrebarea mea este...ce ar trebui sa fac in situatia aceasta, daca ei nu inteleg de vorba buna? Pana acum nu am avut reclamatie la politie de la ei, in schimb au facut reclamatie la asociatia de locatari. Ar trebui sa merg sa fac eu o plangere la politie?

Link to comment
Share on other sites

  • Marius changed the title to Ce se poate face cu vecinii reclamangii?
  • 5 years later...

Buna ziua. Am o problema cu o vecina care se pare ca are probleme grave la mansarda !

Mai exact, datele problemei. Sunt proprietarul unui teren pe care am 2 garaje. In blocul de vizavi exista o fosta procuroare, iesita la pensie, care probabil din lipsa de ocupatie si din cauza invidiei si a bolii psihice de care sufera, ma asasineaza de 1 an de zile cu reclamatii la absolut toate institutiile statului. Reclamatiii NEFONDATE ! A inceput prin a sesiza primaria cum ca ocup domeniul public abuziv ( total neadevarat, sunt proprietar si pe teren si pe constructii ), apoi la disciplina in constructii cum ca nu as avea autorizatie de construire pe garaje ( din nou total fals, detin autorizatie de construire, cadastru, intabulare, platesc impozit, tot ce trebuie ). Au venit organele abilitate la control, am prezentat actele, au plecat. Apoi a inceput cu reclamatii ca fac gratare. Aici e adevarat, fac gratar IN CURTEA MEA , PROPRIETATE PRIVATA, IAR LEGEA GRATARELOR SE APLICA DOAR PE DOMENIUL PUBLIC, NU PE PROPRIETATE PRIVATA ! Au venit de la politia locala, de la sectia de politie de care apartin, de la mediu, de la pompieri, si asa cum au venit, asa au plecat !  M-a reclamat si pentru faptul ca imi repar masina in garajul meu amplasat pe terenul meu ! Nu am fost sanctionat pentru ca nu au avut pentru ce sa ma sanctioneze niciuna din institutiile statului , DEOARECE NU INCALC NICIO LEGE, SUNT PROPRIETAR, GALAGIE NU AM FACUT, ETC. Toate '' bune si frumoase ''. Problema e ca am obosit, m-am saturat sa fiu calcat sistematic si periodic de organele statului pentru niste reclamatii NEFONDATE, FACUTE DE O PERSOANA BOLNAVA PSIHIC, IN BAZA DREPTULUI LA PETITIE !!! DREPTUL MEU LA LINISTE UNDE ESTE ? CE POT FACE SA NU MAI FIU HARTUIT ? Pur si simplu nu vreau sa mai discut cu politia o data la cateva zile !!! De ce politia nu se indreapta impotriva acestei nebune, sa o amendeze pentru plangeri si reclamatii abuzive si nefondate ? In ce tara traim ?? Ce cale legala am sa o potolesc pe dementa asta ?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

@Lsavus

Art. 51 din Constituţia României consacră cetăţenilor români dreptul de petiţionare ca drept fundamental gratuit, atunci când este asumat sub identitate reală şi semnătură proprie. În aceleaşi condiţii, dreptul de petiţionare este recunoscut şi organizaţiilor legal constituite, atunci când acestea adresează petiţii în numele colectivelor pe care le reprezintă.
Ca orice drept, fundamental inclusiv, dreptul de petiţionare poate fi restricţionat numai în condiţiile art. 53 din Constituţie, respectiv:
1. în condiţiile limitativ prevăzute de lege;
2. atunci când restrângerea este necesară într-o societate democratică;
3. numai dacă restrângerea se impune pentru apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, pentru desfăşurarea instrucţiei penale, pentru prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale sau ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav;
4. cu respectarea criteriului proporţionalităţii, respectiv fără a impune o sarcină excesivă altora şi drepturilor acestora (concret, restrângerea trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o).
5. restrângerea să fie aplicată în mod nediscriminatoriu;
6. restrângerea să nu afecteze însăşi substanţa dreptului fundamental garantat.

Din ce ştiu, nu există în legislaţia română nicio prevedere legală care să incrimineze plângerile sau reclamaţiile nefondate ca fapte contravenţionale. În concluzie nu se pot aplica sancţiuni cu amenda pentru astfel de fapte, iar orice acțiune luată de poliție sau de alte autorități trebuie obligatoriu să fie în conformitate cu legea și să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Mai mult, aceste acțiuni trebuie să fie proporționale din punct de vedere juridic, fără să descurajeze exercitarea corectă și legală a dreptului la petiționare.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.