Jump to content
POLITISTI.ro

Care este procedura in cazul detasării?


cristigrig1986

Recommended Posts

un post de politie este prevazut in schema cu 3 locuri.toate aceste 3 locuri sunt ocupate de lucratori.exista posibilitatea sa fiu detasat la acel post de politie chiar daca locurile sunt ocupate sau sa fiu mutat definitiv.care este procedura.mentionez ca lucrez tot la post.

Link to comment

daca situatia operativa impune sau exista alte motive temeinice presupun ca poti fi detasat la acel post de politie iar in momentul in care va exista un loc liber il poti ocupa daca iti doresti acest lucru.

Link to comment

asta am inteles.dar se poate face postul de politie cu patru locuri.cine dispune acest lucru?adica patru locuri avea si inainte pana la infintarea sectilor de pol.rurala.

Link to comment

Art. 97 – (1) Poliţiştii şi funcţionarii publici din Ministerul Administraţiei şi Internelor pot fi detaşaţi într-o altă funcţie vacantă prin dispoziţie / ordin al ministrului administraţiei şi internelor sau, după caz, al şefului /comandantului unităţii din care fac parte, conform competenţelor de gestiune a resurselor umane, pe o perioadă de până la 6 luni.

(2) Pe parcursul aceluiaşi an calendaristic poliţiştii / funcţionarii publici pot fi detaşaţi pentru o perioadă mai mare de 6 luni numai cu acordul lor scris.

(3) Detaşarea poliţiştilor, cu acordul lor, în cadrul organelor speciale din structura autorităţilor publice se face pe perioada stabilită prin dispoziţiile legale în vigoare.

(4) Detaşarea efectuată în condiţiile alin. (1) - (3) se dispune în interesul instituţiei în cadrul căreia poliţistul /funcţionarul public urmează să îşi desfăşoare activitatea, cu respectarea dispoziţiilor legale privitoare la acordarea drepturilor de care aceştia beneficiază.

Art. 98 – Funcţionarii publici/ poliţiştii pot refuza detaşarea în situaţiile prevăzute de lege.

Pentru mai multe detalii studiaza OMAI nr. 300 din 21.06.2004 privind activitatea de management resurse umane în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor (acum Ministerul Afacerilor Interne).

In legatura cu chema postului, sa nu fi fost 3+1 adica 3 ajutori de sef de post si un sef de post, de la 1 dec 2012 s-au facut numirile pentru sefii de post si s-a creat o noua functie de sef de post ce fusese radiata odata cu desfiintarea posturilor de politie la date de 01.09.2011 si reinfiintate la 01.09.2012! Prin numirea sefilor de post s-a creat o noua functie de comanda ramanan in acest caz una vacanta!

Edited by alex1988
Link to comment

un post de politie este prevazut in schema cu 3 locuri.toate aceste 3 locuri sunt ocupate de lucratori.exista posibilitatea sa fiu detasat la acel post de politie chiar daca locurile sunt ocupate sau sa fiu mutat definitiv.care este procedura.mentionez ca lucrez tot la post.

Alex 1988 daca postul este prevazut cu 3 functii si sunt toate ocupate nu prea vad unde este aia vacanta.

Detasarea , delegarea, mutarea, imputernicirea, numirea, desemnarea etc se face pe functii libere.

Link to comment

Da, ai dreptate! ma refeream la faptul ca poate cristigrig1986 nu a inteles bine/stia de schema inainte de numirea sefilor de post, cand s-a creat o noua functie!

Cu siguranta trebuie sa fie o functie vacanta, altfel nu vad cum ar putea fi detasat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.