Jump to content
POLITISTI.ro

Acordarea de catre angajator a ajutorului pentru nastere copil


allyyys25

Recommended Posts

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la acest aspect, care sunteti in cunostinta de cauza! Urmeaza sa nasc la inceputul lunii februarie (mentionez ca sunt personal contractual in cadrul IPJ-ului). Am citit pe net despre acordarea acestui tip de ajutor, dar in unitate la noi nu am auzit sa fi beneficiat efectiv vreo mamica de el. Intentionam sa ma interesez la noi la Serviciul de Resurse Umane, dar am zis sa nu ma duc asa chiar in necunostinta de cauza, ca sincer e foarte greu sa obtii de la acesti colegi niste lamuriri in probleme care te intereseaza cu adevarat, fiecare te trimite de la unu` la altu`, de la Resurse Umane la Financiar si viceversa, fiecare se preface ca habar nu are de problema pe care o expui, in fine...voiam sa fie ultimul loc unde sa ajung pentru a cere aceste lamuriri. Din ce m-am informat, cica s-ar acorda la nastere, un salariu mediu pe unitate, neimpozabil, daca acest lucru este reglementat prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate, dar dupa ce am studiat acest document, nu am gasit asa ceva. Stiu ca o colega de la un alt IPJ, acum 2 ani a obtinut acest salariu, dar din cate imi aduc aminte, a cam avut de furca cu angajatorul, in sensul ca a trebuit sa-l dea in judecata.

Astept sfaturile colegelor/ colegilor care au cunostinta de acest aspect. Va multumesc anticipat!

Link to comment

Unde este acel contract de munca colectiv la nivel de unitate?

Ai contract individual de munca? Ai prevazut asa ceva in contractulul individual de munca?

Si care este legea unde este perevazut asa ceva?

Te intreb pentru ca nu stiu.

Link to comment

trebuia sa existe un CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII 2011-2014, Încheiat conform art. 10 şi 11 din Legea nr. 130/1996,

la nasterea unui copil te interesa art51 lit c si art66 din Contractul_Colectiv_de_Munca_2011-2014 dar,

CCMUN 2011-2014 a fost denuntat, motiv pentru care nu a mai fost publicat in MOf. In prezent angajatorii se ghideaza dupa CCM aplicabil la nivel de ramura sau unitate, iar daca aceasta prevedere este regelementata in CCM aplicabil, atunci se mentine. In cazul contrar, dreptul se pierde.

CCM in vigoare in acest moment pot fi consultate accesand acest link: http://www.mmuncii.ro/ro/articole/0000-00-00/contracte-colective-de-munca-2074-articol.html

am vazut ca in Contract colectiv de munca la nivelul grupului de unitati din Ministrerul Administratiei si Internelor pentru anul 2012 inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu nr. 59.395./26.11.2012 nu este prevazut asa ceva dar mai incearca si la resurse umane.

bafta

Link to comment

Floriv exista un Acord colectiv la nivel national.

Contract individual de munca te asigur ca nu are nimeni in Politia Romana, vorbesc despre politistii activi.

Edited by Elvis
Link to comment

Dar nici n-am auzit oricum sa se puna problema de contractual individual de munca, nici de ar fi existat! Ca sa poata fi acordat acest ajutor, ar trebui sa fie stipulat in contractual colectiv de munca! Si ar fi suficient, din ce m-am documentat! Iar contractul colectiv e cel pe care l-am postat mai sus, doar ca nu am gasit sa prevada asa ceva!

Multumesc oricum pentru raspunsuri!

Edited by allyyys25
Link to comment

Apropo, mi-am gasit contractul individual de munca (deci exista si asa ceva) pe care l-am semnat in anul 2006, iar pe 23.01.2012 am semnat si un act aditional la contractul individual de munca din 2006, doar ca nu e nici o sfaraiala din ce am citit aici! Ceea ce inseamna ca m-am lamurit in aceasta privinta, pt ca nu este stipulat asa ceva! S-a facut in asa fel incat sa fie eliminate aceste drepturi! Se spune clar ca prevederile CIM se completeaza cu prevederile CCM, care dupa cum spunea si florinv, acesta nu este valabil intrucat nu a mai fost publicat in Monitorul Oficial (acolo fiind clar stipulate aceste drepturi, care puteau fi acordate si barbatilor, in cazul in care sotiile nu lucrau sau faceau dovada ca nu au primit acest drept de la locul lor de munca)! Dar asta e! Daca nu se poate, nu se poate!

Va doresc o zi buna! :emo-yessir:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.