Jump to content
POLITISTI.ro

Autorizaţie numere provizorii expirată


Marian100

Recommended Posts

Buna seara , va rog sa ma ajutati si pe mine cu o sugestie . Lucrez in Italia ca sofer pe tir de 10 ani .Am cumparat o masina din Italia si am decis sa o inscriu in Romania . I-am luat prima serie de numere provizorii pe data de 14 septembrie. Pe data de 13 octombrie am mers sa-mi iau cel de-al doilea rand de numere , nestiind ca aceastea expirasera pe data de 12 oct.Metionez ca avem platite toate taxele pt cel de-al doilea rand de numere, urmand ca insotite de o adeverinta de la primarie sa le ridic a doua zi .M-a oprit un echipaj de politie (care era format doar dintr-un politist) si mi-a cerut actele. I le-am dat , stiind ca sunt in regula .Mi-a demonstrat ca numerele expirasera cu 10 ore in urma si ca mai aveam doar asigurare , ceea ce pe mine m-a indus in eroare si m-a facut sa cred ca am numerele valabile .Mi-a facut dosar penal si mi-a retinut permisul , fara sa-mi dea vreo dovada. Astazi se fac 110 zile de la retinere .Am luat legatura cu un avocat , mi s-a spus ca nu este nevoie sa-l angajez.Masina fiind cumparata din Italia , se asteapta un raspuns de la Interpol pentru a se demonstra ca masina nu esate furata.Am atasat la dosar factura masinii, aceasta fiind cumparata de la o firma autorizata (Ford).Vreau sa va intreb ce pot sa fac sa-mi recuperez permisul pentru a pleca sa-mi continui serviciul in strainatate si cate zile este normal sa fie retinut pentru faptul ca ceea ce am savarsit nu prezinta un pericol social , iar cazierul meu este``limpede`` .

Link to comment

Permisul de conducere este retinut pana la finalizarea cercetarilor. Nu ai ce sa faci decat sa astepti rezultatul anchetei. Nu cred ca iti poate spune cineva cat dureaza o ancheta, decat cu oarecare aproximatie... (fara nici o garantie ca va fi asa).

Daca povestea este asa cum ai scris-o tu aici, nu ai de ce sa iti faci griji. Pedeapsa cea mai mare este aceea ca trebuie sa astepti ”plasticul” inapoi. :emo-yessir:

Link to comment

Domnule Marian100 din data de 13 octombrie pana in prezent nu sunt 110 zile, nu sunt nici macar 90(cred ca 87 ar fi). Daca permisul de conducere va este necesar pentru a munci in strainatate si a va intretine familia puteti depune la dosar acte doveditoare in acest sens.

Edited by MTK
Link to comment
  • Moderator

Iar treaba cu retinerea permisului fara a vi se da o dovada inlocuitoare sa o spuneti in alta parte, nu aici. Vi s-a dat dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. Nu faceti confuzii. Apropo, care e problema daca v-a oprit numai un politist?

Link to comment

Daca masina era furata nu ti se elibera primul set de numere rosii.

Daca ti-a fost retinut permisul de conducere nu inteleg de ce nu ai primit o dovada inlocuitoare. La tine acolo la Italia de cati poltisti era nevoie ca sa fii oprit in trafic?

Link to comment

Normal ca nu este nicio problema de cati am fost oprit , doar am spus cum s-a intamplat pas cu pas, nu-i absolut nicio problema, m-ati inteles gresit in privinta asta ...

Link to comment
  • 8 years later...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie, in data de 4 mai am scos numere rosii la masina, tot atunci am facut RCA-ul pe 6 luni de zile, am vazut pe site-ul drpciv ca in stare de alerta se prelungeste valabilitatea autorizatiei provizorie, intrebarea mea e, pot circula linistit cu numerele expirate pana o voi inmatricula? 
Multumesc!

Link to comment
  • Marius changed the title to Autorizaţie numere provizorii expirată
  • 1 month later...

În situația în care firma care a importat mașina a scos numere roșii doar pt 30 de zile este suficient doar prelungirea asigurării RCA pt păstrarea valabilității numerelor roșii (circulație provizorie) în baza legii 55 pe toată durata stării de alerta ? Condiția sa a existe asigurare RCA ? sau necesita ca respectiva firma sa solicite prelungirea pentru încă 30 de zile ?!. 

AM încercat sa sunt la serviciul înmatriculări zi de zi aproape 2 săptămini, nici o șansă, întra doar fax lar le email nu mi-au răspuns întrebării cu toate ca le-am dat doua mesaje email. 

În comunicatul https://www.drpciv.ro/news-details/stiri/5f92d5267d66a112ac8aced1

Nu se specifica nimic cu situația în care numerele au fost scoase doar pentru 30 de zile. 

Firma de la care am cumpărat mașina a spus ca NU TREBUIE sa solicite prelungirea și ca este suficient sa le plătesc asigurarea pentru încă o luna, căci din data cind au expirat și cind sunt programat la DRPCIV este doar de 20 de zile. 

Va multumesc

Link to comment
  • Active member

Numerele provizorii sunt valabile pe toată durata stării de alerta și încă 90 de zile după, cu condiția sa existe asigurare valabila.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.