Jump to content
POLITISTI.ro

Taxele aplicate la armele pt. autoaparare si de vanatoare


BGeorge

Recommended Posts

  • Member

Am o nelamurire legata de taxele aplicate la armele pt. autoaparare si de vanatoare.

Am auzit ca se plateste impozit x % pe fiecare arma detinuta si accize la aducerea in tara pentru armele de vanatoare, altele decat cele pentru uz militar

Eu stiu ca de la data de 01.01.2010 nu se mai platesc accize pt. arme la aducerea in tara, iar de alte taxe care sa se aplice la armele de vanatoare si de autoaparare nu stiu si nici nu gasesc asta in codul fiscal.

Poate ma lamuriti si pe mine. :)

Edited by BGeorge
Link to comment
  • Moderator

Persoanele fizice pot achizitiona din străinătate maximum doua arme pentru fiecare calatorie in afara teritoriului Romaniei.

Pentru armele achiziţionate dintr-un stat terţ (care nu este membru al U.E.) sau achiziţionate din U.E. dar care nu au statut comunitar, la biroul vamal de intrare trebuiesc achitate următoarele taxe:

Taxe vamale: 2,7% - revolvere şi pistoale;

3,2% - arme;

Accize: 100%;

T.V.A.: 24%.

Nivelul acestor taxe se aplică la valoarea în vamă a armelor achiziţionate, calculată conform H.G. nr.945/2006 pentru aprobarea Normelor privind determinarea valorii în vamă pentru bunurile aparţinând călătorilor şi altor persoane fizice şi Ordinului Ministrului Finanţelor nr.1076/2006.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.