Jump to content
POLITISTI.ro

Guvernul vrea să reintroducă pensiile speciale


bibicu

Recommended Posts

 • Moderator

A apărut pe toate televiziunile de ştiri. A intrat şi ministrul muncii Câmpeanu în direct şi a declarat că se intenţionează introducerea unor sisteme de pensii ocupaţionale (nu a spus speciale) pentru militari şi poliţişti. Chiar şi Dragnea a declarat în conferinţa de presă de la Guvern ceva, confirmând această intenţie a guvernului.

Acum să vedem ce va ieşi, pentru că mai este drum lung până acolo.

Link to comment

Un fel de stati linistiti ca mai aveti pana la pensie, aveti de primit.

Cred ca despre ,,rasplata" asta era vorba atunci cand Ponta declara ca vom fi rasplatiti..........

Despre banii pe haine , la anul si la multi ani!

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment

Guvernul vrea să reintroducă pensiile speciale pentru agricultori, militari, poliţişti şi mineri

preluare din adevarul.ro din 24 dec.2012

Guvernul vrea să reintroducă pensiile speciale. De asemenea, Executivul intenţionează să introducă şi un nou sistem de pensii pentru agricultări. Până în 2016, Guvernul vrea să reintroducă sistemul de pensii speciale, destinate lucrătorilor din domenii cu grad mai mare de uzură, dar şi un nou sistem de pensii pentru agricultori.

La sistemul de pensii pentru agricultori vor putea adera toţi cei care activează în domeniu, dar care nu puteau contribui până acum la bugetul de stat, deoarece agricultura este un sector în care veniturile sunt sezoniere şi destul de mici. Conform noului sistem, oamenii vor putea contribui la fondul de pensii doar atunci când realizează venituri şi să-şi asigure, astfel, o pensie pentru la bătrâneţe. Contribuţiile vor fi adaptatea la ramura de activitate, conform România TV.

Al doilea sistem vizat de Guvern este aşa-numitul pilon 4, de pensii speciale, care va fi practic reintrodus pentru sectoarele care implică un un grad mai mare de uzură, cum ar fi Armata, Poliţia sau mineritul.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a explicat, la România TV, că şi aceste noi sisteme de pensii vor respecta principiul contributivităţii şi a precizat că pentru implementarea pensiilor pentru agricultori se are în vedere un model care a funcţionat în Franţa: "A existat o propunere făcută prin 2007 şi aprobată în Parlament, dar abrogată de Guvernul Boc.

Exista o propunere de o lege specială pentru oamenii care lucrează la sate, un sistem care se practică în Franţa şi care acolo a dat rezultate. Este cel legat de o combinaţie între contribuţia plătită de cel din agricultură şi un stimulent venit din partea statului. Dacă o persoană care lucrează în agricultură se asigură cu 10 lei la sistemul de pensii, statul mai adaugă 10 sau 20 de lei. Dar, dacă introducem acele sisteme de pensii pe conturi personale, şi cel care lucrează în agricultură să înceapă să contribuie, dacă îşi va vedea bănuţul lui pe contul lui".

Edited by LORD
Link to comment
 • Moderator

Încă nu a fost publicată o variantă oficială spre dezbatere publică de către Guvern.

Link-urile postate duc către o propunere a asociaţiei cadrelor militare în rezervă, ce datează încă din iulie 2012. Dar nu există certitudinea că acea propunere va sta la baza proiectului de lege al Guvernului şi nici dacă propunerile se vor regăsi în varianta oficială.

Link to comment

Niciodata sa nu ai incredere in politicieni!:D

Cand vin alegerile,toti promit ca fac,schimba,inlocuiesc,iar cand alegerile au trecut,aceeasi vesnica scuza:"nu sunt bani".

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • 4 months later...
 • Moderator

In cursul zilei de ieri, 22 mai, plenul Senatului a decis ca pensiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala care au fost diminuate prin OUG nr. 1/2011 revin la cuantumul calculat pentru decembrie 2010.

 

Decizia a fost luata prin adoptarea propunerii legislative privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

 

In expunerea de motive a propunerii legislative se arata ca pentru integrarea in sistemul unitar de pensii publice, pensiile beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala prin OUG 1/2011 au fost calculate prin inmultirea punctajului mediu anual corespunzator veniturilor realizate cu valoarea punctului de pensie.

 

Din cauza distrugerii arhivelor sau deteriorarii acestora in timp, documentele necesare dovedirii in totalitate a veniturilor pentru calculul pensiei nu au putut fi obtinute in timpul prevazut de ordonanta. Pentru un numar insemnat de persoane care, din motive independente de vointa lor, nu au putut dovedi veniturile in termenul legal, pensiile acestora s-au diminuat fata de cel obtinut legal in baza legislatiei anterioare”, se arata in propunerea legislativa adoptata de Senat.

 

Potrivit initiatorilor, actul normativ inlatura inechitatile dintre beneficiarii ale caror venituri realizate au fost identificate si cei carora nu li s-au putut identifica veniturile si mentine cuantumul pensiei avut inaintea recalcularii, pentru beneficiarii ale caror pensii s-au diminuat.

 

Sursa: Agerpres

Link to comment
 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.