Jump to content
POLITISTI.ro

Campania "Cedează volanul când bei!"


NewsBot

Recommended Posts

Campania „Cedează volanul când bei!”

Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Asociaţia “Berarii României”, cu sprijinul Consiliului Naţional al Audiovizualului, continuă campania de conştientizare a şoferilor cu privire la adoptarea unui comportament responsabil la volan, în scopul reducerii accidentelor rutiere care au drept cauză concurentă consumul de alcool.

Astfel, conducătorilor auto li se reaminteşte să nu urce la volanul maşinii după ce au consumat băuturi alcoolice şi să recurgă la orice alt mijloc pentru a ajunge cu bine acasă, respectiv să apeleze la un prieten care nu a băut, să ia un taxi sau să folosească mijloacele de transport în comun.

Campania, care se derulează simultan pe mai multe canale media: outdoor, print, TV, radio şi online, care a debutat anul acesta la mijlocul lunii decembrie, se va desfăşura până în a doua parte a lunii ianuarie 2013, fiind prezentată pe întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă.

Dezvoltată sub un concept larg adoptat la nivel european, Designated Driver, campania a beneficiat începând de anul trecut de participarea pro bono a pilotului de raliu, Titi Aur, care a preluat, în cadrul vizualului campaniei, rolul de şofer desemnat, transmiţând conducătorilor de autovehicule mesajul: „Cedează volanul când bei!”

Partener al campaniei încă de la prima ediţie, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Rutieră, s-a alăturat şi anul acesta demersului Asociaţiei “Berarii României”: “Susţinem încă de la început această campanie pentru că are darul de a completa foarte bine demersurile pe care Inspectoratul General al Poliţiei Române le face în direcţia reducerii incidentelor din trafic care au drept cauză concurentă consumul de alcool. Având în vedere faptul că, în general, în perioada sărbătorilor de iarnă tentaţia de a consuma băuturi alcoolice şi de a conduce apoi autovehicule este mare, Inspectoratul General al Poliţiei Române va urmări generalizarea testării cu aparatul etilotest a conducătorilor de autovehicule care vor fi opriţi în trafic”, a declarat comisar şef de poliţie Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere.

Totodată, în săptămâna 10 - 16 decembrie a.c., poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au desfăşurat o primă acţiune în contextul operaţiunii „Alcohol & Drugs”, organizată la nivel european de Organizaţia profesională a poliţiilor rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte când, toţi conducătorii auto opriţi în trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest.

Astfel, în timpul acţiunii, au fost controlate 48.837 autovehicule, fiind depistate 212 infracţiuni, dintre care 193 infracţiuni privind conducerea unui autovehicul de către şoferi cu alcoolemie peste limita admisă şi 19 infracţiuni privind refuzul, împotrivirea sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice.

De asemenea, poliţiştii au depistat 360 de conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şoferii prinşi băuţi la volan au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă (cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă), fiindu-le, totodată, reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

Informaţii de background:

Din evaluarea efectuată de Direcţia Rutieră, cu privire la primele 11 luni ale anului 2012, a reieşit faptul că, deşi nu reprezintă un fenomen, accidentele rutiere grave având drept cauză concurentă consumul de alcool, au avut o pondere de 11,1% din totalul acestora (8.636).

În urma activităţilor de impunere a legii, desfăşurate la nivel naţional în perioada de referinţă, poliţişti rutieri au constatat 9.361 infracţiuni privind conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autovehicul şi 837 infracţiuni privind refuzul, împotrivirea sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice. De asemenea, au aplicat şi 16.400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor a căror alcoolemie nu depăşea 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 5 months later...

Mişto ideea cu bariera, dar i-ar trebui şi un dispensator de muştiucuri de unică folosinţă. Să iei pur şi simplu aparatul şi să sufli în el, după ce l-au băgat în gură zeci de oameni, nu mi se pare în regulă. :hmmmt:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.