Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se întâmplă dacă nu mă prezint pentru a da declaraţie?

daiana1008

Recommended Posts

Fotograful meu sia pierdut telefonul, a fost la politie sa declare ca nu il mai gaseste si a trebuit sa spuna ca eu si sora mea am fost in salon la el...problema e ca eu nu stau in tara si sunt citata la declaratie,as vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu am cum sa vin in tara pt o simpla declaratie...mi se pare banal ca pt greseala lui sa fiu obligata sa vin 1000 de km in tara si pe bani mei mai ales,ce se poate face in aceasta privinta...

• Moderator

Dacă şi-a pierdut telefonul, atunci cu siguranţă nu avea ce să rezolve la poliţie. Cel mai probabil a depus o plângere pentru furt.

Eşti sigură că nu te acuză de furt?

El Mia trimis mail in care spune ca nu vrea sa imi faca probleme si ca el nu a depus plangere, a trebuit cica doar sa spuna ca eu am fost cu sora mea la el inainte, sora mea deja a Dat. Declarati...

Imi pare rau scriu de pe telefon si nu asta e prioritatea mea momentan, eu am adresat o intrebare la care astept un raspuns .... Nu astept critici din partea altora, Asa ca Va rog frumos pastrativa comentarile

• Upvote 1

• Moderator

Domnisoara, haideti sa va explic cateva dintre regulile care guverneaza aceasta comunitate. Nu de alta, dar aveati obligatia sa le cititi inainte de a posta si a pune intrebari la care "asteptati raspuns".

Daca citeati topicul "FOARTE IMPORTANT! Citeste inainte de a posta!" observati urmatoarea regula, scrisa cu caractere bolduite pentru a fi intarita:

Cunoașterea limbii române scrise este obligatorie.

Dar, nu, dumneavoastra asteptati raspunsuri, nu critici. Puteti sa le asteptati si in alta comunitate, daca regulile noastre va exced capacitatea de intelegere.

• Upvote 3
  • Downvote 1

asa este cu manechinele care este, limba romana este facultativa. nu-i nimic, se duce si termina dreptul si va avea drept scop in viata salvarea balenelor roz cu picatele verzi.

• Upvote 1

Imi pare rau scriu de pe telefon si nu asta e prioritatea mea momentan, eu am adresat o intrebare la care astept un raspuns .... Nu astept critici din partea altora, Asa ca Va rog frumos pastrativa comentarile

Raspuns:

Asteapta...

• Moderator

Dacă ești citată și nu te prezinți poți primi o amendă sau chiar mai rău, se poate emite și un mandat de aducere pe numele tău. Acum depinde și de calitatea pe care o ai în dosarul respectiv. Sunt mai multe posibilități pe care cel ce instrumentează dosarul le are la îndemână pentru a te determina să te prezinți și în funcție de calitatea pe care o ai în dosar se poate ajunge chiar și în situația de a fi dată în urmărire.

Cel mai bine este să iei legătura cu polițistul respectiv, chiar și telefonic.

Intrebare teoretica: daca eu (locuiesc in Craiova) sunt citat sa ma prezint la Suceava (sau la Satu Mare, sau la Constanta, undeva la cateva sute de kilometri) sunt obligat sa ma deplasez pe banii mei? Daca efectiv nu am banii respectivi? (Sau in cazul persoanei care a deschis topicul, si nu locuieste in tara)?

Sa presupunem ca nu e vorba de reavaointa; e vorba de cheltuieli cu transportul, e vorba de invoire de la serviciu; care este procedura?

Edited by geutz
  • Downvote 1

• Moderator

Depinde, sunt fel și fel de situații. Contează faza în care sunt cercetările și alte lucruri. Fiecare dosar de cercetare penală este unic în felul său.

Dacă polițistul sau procurorul este convins că nu este vorba de rea-voință, are la îndemână și alte metode, cum ar fi de exemplu comisia rogatorie. Dar și la această soluție nu se poate apela decât în anumite condiții, în funcție de calitatea din dosar a celui ce trebuie audiat, stadiul cercetărilor, etc, etc.

Dar conform legii, da trebuie să dai curs citării, în caz contrar poți fi pasibil de sancțiuni sau alte măsuri.

Concluzia este că dacă colaborezi și comunici cu polițistul/procurorul iar acesta este convins că nu este vb despre rea-voință sau o încercare de a te sustrage cercetărilor, se pot găsi soluții.

Dacă-i dai cu flit, are destule metode de constrângere.