Jump to content
POLITISTI.ro

Cazul primarului valcean Mircia Gutau - manipulare sau inconstienta ?

Catalin

Recommended Posts

• Moderator

Dupa cum probabil deja stiti, judecatorii de la Inalta Curtea de Casatie si Justitie l-au condamnat pe primarul Mircia Gutau. A luat trei ani si jumatate.

E prima sentinta cu executare intr-un mare dosar de coruptie, ceva rarisim in Romania coruptilor condamnati la inchisoare cu suspendare. Un primar acuzat ca, in complicitate cu un viceprimar, a luat mita ca sa elibereze o autorizatie de constructie. Lucrurile par simple si destul de clare, dar pana la Inalta Curte, alte doua instante il achitasera: Curtea de Apel Constanta in aprilie 2009 si Tribunalul Alba in iunie 2007. Si totusi Gutau si-a petrecut in 2006 patru luni in arest preventiv. Cu alte cuvinte, o duzina de judecatori i-au prelungit de la o luna la alta mandatul, considerand ca exista indicii temeinice de coruptie acel caz.

Trecand peste incoerenta si sentintele contradictorii ce afecteaza credibilitatea justitiei, se intampla ceva, ce nu stiu cum ar putea fi explicat, respectiv o "initiativa populara" pentru declararea ca cetatean de onoare a primarului, la care in special cetatenii orasului Rm.-Valcea, se ingesuie sa-si dea semnatura.

Cu alte cuvinte, un "spagar" dovedit printr-o sentinta judecatoreasca, dorim sa il facem cetatean de onoare, treansformandu-l in "martir", "erou national/local" sau victima?! :huh:

Oare ce sa fie aici, manipulare sau inconstienta ?

Asa este poporul roman, inconstient in ultimii 20 de ani.Scara valorilor s-a rasturnat.Incultii, manelarii, tupeisti cu gura mare si ceva bistari in buzunare si mai ales infracorii au ajuns sa fie apreciati de gloata.Sper sa mai fie si oameni care sa aprecieze valoarea data de educatie si de bun simt.Cred ca acest lucu s-ar putea face prin crearea unui sistem al justitiei mult mai dur si mai coerent.

Parerea mea, "pe persoana fizica" ... cred ca se numeste prostie.

luky vorbea despre inasprirea sistemului judiciar ... pai asta ar trebui facut intr-o perioada de criza? Dar nu trebuie sa uiti ca 5.000.000 de romani l-au votat inca o data pe super Base .. am spus tot!

• Moderator

E ceva natural la romani sa iubeasca telenovelismul si sa compatimeasca infractorii, uitand cu usurinta ca faptele lor le lezeaza indirect si interesele lor.

Amintiti-va de cazul Becali, pe care l-au trimis in parlamentul european la gramada cu C.V.Tudor, numai pentru ca a stat prin arest ceva vreme.

Nu cred ca e ceva natural , cred ca e ceva fabricat prin mediatizarea incorecta si datorita precarei educatii civicve a populatiei.Si sa nu uitam ca in varful piramidei sunt persoane care au sau au avut mai mult sau mai putin probleme cu legea.

strigator la cer.

nu le crapa obrazul la magistrati de rusine??

se pare ca puneti inca o piatra la fundamentul dorintei mele de a emigra in ... australia

deocamdata ce ma opreste e,,, lipsa acceptului acestei tari :rolleyes:

• Moderator

Nu cred ca e ceva natural , cred ca e ceva fabricat prin mediatizarea incorecta si datorita precarei educatii civicve a populatiei.Si sa nu uitam ca in varful piramidei sunt persoane care au sau au avut mai mult sau mai putin probleme cu legea.

Eu imi mentin parerea ca e ceva natural la romani, ceva ce e in natura lor, sa se lase prostiti si sa nu isi puna niciun semn de intrebare. Sa ia totul de bun, sa inghita tot ce li se serveste. Sunt destule cazuri in ultima vreme ce demonstreaza acest lucru.

Cand Becali si-a facut singur dreptate cu "mini-armata" lui de batausi si institutiile statului (adica noi toti) au inceput sa-l ia la intrebari, majoritatea romanilor au fost "socati", ba chiar s-au inghesuit la poarta arestului, transfaormandu-l intr-un fel de "mesia". Chiar si unii despre care as fi crezut ca au ceva in cap, erau "scarbiti" de modul in care a fost retinut, intrebandu-se retoric de ce era nevoie de atatia luptatori de la SIAS.

Dar nimeni dintre cei oripilati nu si-a pus problema ca nicio politie serioasa din lumea asta nu ar fi trimis doar doi lucratori pentru a retine un suspect care e acuzat ca detine o aramata de garzi de corp cu care si-a facut singur dreptate, nimeni dintre sustinatorii ciobanului nu au vazut precedentul ce s-a creeat odata cu acea fapta prin care cei care au bani isi fac singuri dreptate, iar cei care nu dispun stau cuminti in banca lor apeland la sistemul greoi si anevoios.

Dar au facut tot ce puteau sa-l vada scapat de acolo si l-au votat repede pentru a-l trimite in parlamentul european si sa devina un mare demnitar.

Chiar si cel din fruntea tarii a apelat la "telenovelism", lacrimi si autovictimizare pentru a acoperi gunoiul si a mers, chiar de doua ori.

Si exemple ar mai fi ...

Ne cam meritam soarta. :huh:

• Moderator

Prefectul de Valcea, Petre Ungureanu, refuza sa aplice legea in cazul primarului condamnat pentru coruptie. Potrivit legii, mandatul primarului inceteaza de drept daca "a fost condamnat, prin hotarare judecatoreasca definitiva, la o pedeapsa privata de libertate".

Prefectul a decis sa-i mai acorde o sansa primarului, anuntand ca va emite ordinul de suspendare dupa data de 17 februarie, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca contestatia in anulare depusa de avocatii lui Gutau.

Nu va mai stresati atita . Al fac ei scapat si pe nea primarul daca sunt interese . Apoi in ce priveste gloata fara minte , care face numai prostii , parerea mea la fel ca si a altora de pe aici este ca , isi merita soarta si trebuie lasata sa se chinuie . Cu genul de prostovani nu vei face treaba niciodata chiar de le arati calea cea dreapta . Ori se tem ca sunt inselati , ori nu vor sa perceapa realitatea , dar in majoritatea cazurilor sunt de neinteles pentru ca natura si-a facut selectia si nu i-a ajutat . :P:(

• Moderator

Am vazut pe fluxurile de stiri ca i s-a acordat titlul de cetatean de onoare fostului primar. Ba chiar consilierii locali au eliminat prin vot articolul care interzicea acordarea acestui titlu persoanelor cu cazier. :huh:

• 3 weeks later...

Oare ce sa fie aici, manipulare sau inconstienta ?

Clar manipulare cu banii fostului primar...

Nu mai are ce sa faca si incearca prin orice mijloc sa isi repare imaginea....oricum el va sta la zdup cativa ani buni....

Parca vad ca dupa ce iese de la puscarie il alege poporu cu peste 70%, cum s-a intamplat si in cazul lui Jiji. :(

• 1 year later...

o sa postez aici ca sa nu deschid alt topic - Jiji a fost achitat de ICCJ in cazul privind sechestrarea de persoane si furtul masinii :)

indiferent de dovezile de la dosar, tot circul ala cu arestarea lui, in fata familiei, la 6 AM si cu TV anuntate in prealabil, defilarea lui incatusat prin intrarea principala la Parchet - totul a fost degeaba.

si nu cred ca judecatorii sunt asa e timpiti incit sa-l fi achitat daca probatoriul era beton.

• Moderator

Ba eu cred că e tocmai invers. Sunt nişte ficoşi acei judecători. L-au achitat tocmai pentru a evita un nou scandal mediatic.

Ce probe le-ar mai fi trebuit, când a văzut o ţară întreagă că ciobanul şi-a pus bătăuşii să-i ia pe hoţii ăia, ca să-i judece el printr-un bar, la fel ca în filmele mafiote?

E un precedent periculos, pe care-l dau acei judecători. Acum şi alţii vor începe să-şi facă singuri dreptate.

in filmele respective "victimele" nu erau chiar imobilizate, agresate, etc etc. sa fim seriosi.sechestrarea de persoane presupune alte elemente decit ce am vazut in presa referitor la cazul asta.

• Moderator

Unul dintre acele elemente poate fi şi ameninţarea. Nu e necesar şi obligatoriu să-l lege sau să-l imobilizeze, dacă tot e să fim serioşi.

Din moment ce bătăuşii ciobanului i-au fugărit prin oraş cu maşinile, l-au bagat în portbagaj şi cel mai important, NU au anunţat poliţia, ci i-au dus la "judecata de apoi" în cel mai pur stil mafiot, al ciobanului ... personal nu văd ce elemente le-ar mai fi trebuit domnilor judecători.

De aceea cred că această decizie este doar o dovadă a faptului că sunt nişte fricoşi.

nu ai vazut ultimele declaratii ale "victimelor" :) totul a fost o eroare, declaratiile au fost retrase, etc etc. judecarea se face pe baza probelor de la dosar nu pe ce se stie si se vede in presa sau tv.

• Moderator

Păi tocmai aici e problema. Că de retragerea declaraţiilor ar trebui ca domnii judecători să ţină cont nu numai din punct de vedere al apărării. Dacă doreau să se facă cu adevărat dreptate, trebuia ca această schimbare a declaraţiilor să fie percepută în alt mod.

Pentru că ăsta e rolul judecătorului, să stabilească adevărul şi să împartă dreptatea. Iar după cum se mişcă justiţia în prezent se pare că cei ce au bani sau influenţă sunt şi cei ce au dreptate în justiţie.

Întradevăr, se poate observa pe înregistrările camerelor de supraveghere că hoţii ăia şi-au dorit să meargă acolo de bună voie.

http://youtu.be/EBXHPHRrD14&rel=0

Dacă nu ai văzut, astăzi a fost o explozie de sentinţe ale judecătorilor în care băsescu, boc şi becali au avut câştig de cauză. Oare chiar aşa, faptul că respectivii se bucură de imunitate, să nu aibă nicio legătură.

Ar trebui să priviti evenimentele în perspectivă.

Luati aminte la scandalul recent cu judecătorii ICCJ, pe care DNA a pus tunurile la ordinul lui ...eu nu știu cine și acum rezultatele se văd: băse câștigă procesul, behailă ăsta, pardon becali, achitat pentru că trebuie să intre în noua configurație de partide pusă la cale de băse, dan diaconescu reuși să își înregistreze partidul pentru că și el e propozabil la noua alianță politică... și când te gândești că toate au un singur numitor comun- justiția- parcă îți vine să spui că e o simplă coincidență :hmmmt:

• Upvote 1

Catalin, crede'ma ca sunt un un mare partizan al dreptatii legale. din pacate in tarishoara asta nu mai gasesti urma de asa ceva. condamnari nu vezi decat la babe pensionare fara bani care fura doua oua din piata. inasprim regimul armelor sii munitiilor din noi de parca infractorul jefuieste / ataca / ucide cu arma cumparata din magazin cu autorizatie. dam afara politistii. la ce te astepti pe viitor? legea junglei. astazi cu ochii mei am vazut cum un taximetrist, la iesirea din aeroport, a intrat intentionat intr'o masina condusa de o femeie pentru ca aia nu a vrut sa il lase pe el, JMECHERU, sa intre inainte el pe banda. un "cetatean" ( nu dam nume ca aparent face spume la gura CNA'ul) omoara 3 persoane in accident de masina si are drept de conducere.

da.. am devenit radical. cand LEGEA si ORDINEA va exista.. imi voi scoate palaria.