Jump to content
POLITISTI.ro

Localizare telefon furat

Rbi2111

Recommended Posts

Am si eu o nelamurire legata de modul in care politia mi-ar putea localiza un telefon ce mi-a fost furat acum cateva zile.am reclamat imediat furtul,am dat toate datele ce mi s-au cerut inclusiv imei-ul(mentionez ca telefonul este iphone si avea serviciile de localizare activate) si mi sa spus ca nu se poate localiza telefonul prin gps deoarece asta se intampla doar in cazurile mai grave.m-am interesat la reprezentanta Apple si mi sa spus ca telefonul poate fi localizat chiar daca nu este deschis ,in schimb necesita un apel de la politia romana catre reprezentanta Apple din America.m-ar putea lamuri cineva cum ar trebui sa precedez in acest caz?multumesc anticipat.

• Member

Ai făcut ce trebuia sa faci, ai anunțat Poliția. Noi suntem tot polițiști, nu vad ce răspuns diferit ai putea primii, față de ce ți-a spus colegul nostru. Există o lege în vigoare, în baza căreia se va solicita la Judecătorie cele prevăzute de lege. Ai răbdare, că nu suntem magicieni și nu tot ce vezi prin filme, este real.

• Upvote 2
  • Downvote 1

de ce nu ai incercat sa folosesti un telefon similar si sa afli pozitia telefonului tau. Aplicatia se numeste find my i phone . Eu am aplicat-o cu succes la un furt la o petrecere de majorat si astfel am gasit telefonul furat care intre timp fusese abandonat.

Localizarea telefonului se poate face, dar nu imediat, exista niste proceduri ce trebuie urmate.

Conform art.18 din legea mentionata mai sus de colegii mei:

Art. 18. - (1) Organele de cercetare ale politiei judiciare au dreptul sa solicite datele retinute in baza prezentei legi doar cu aprobarea procurorului care supravegheaza sau efectueaza urmarirea penala ori a procurorului competent potrivit procedurii de dare in urmarire a persoanelor si cu aprobarea judecatorului competent.

(2) Judecatorul se pronunta cu privire la solicitarea procurorului de transmitere a datelor in 48 de ore, prin incheiere motivata, in camera de consiliu.

Putina rabdare nu strica. :)

• 2 years later...
On 11/25/2012, 3:41:57, Horia said:

Localizarea telefonului se poate face, dar nu imediat, exista niste proceduri ce trebuie urmate.

Conform art.18 din legea mentionata mai sus de colegii mei:

Art. 18. - (1) Organele de cercetare ale politiei judiciare au dreptul sa solicite datele retinute in baza prezentei legi doar cu aprobarea procurorului care supravegheaza sau efectueaza urmarirea penala ori a procurorului competent potrivit procedurii de dare in urmarire a persoanelor si cu aprobarea judecatorului competent.

(2) Judecatorul se pronunta cu privire la solicitarea procurorului de transmitere a datelor in 48 de ore, prin incheiere motivata, in camera de consiliu.

Putina rabdare nu strica. :)

Dupa abrogarea legii 82/2012 care sunt mijloacele legale de localizare si recuperare a unui telefon furat in mijloacele de transport in comun din Bucuresti ? 

• 10 months later...

Buna ziua as avea catva intrebari, aacum cateva luni un taaximetrist si a insusit telefonul meu nu ca mai cred ca pot sa l recuperez dar doar sunt curios dupa ce telefonul a fost furat am fost la magazinul Oraange pentru a intreba daca se poate face ceva sau sa se poata localiza cumva , iar ei au raspuns afirmativa, se poate localiza dar cu aprobare de la politie.Dupa aceea am fost laa sectia de politie si am intrebat daca se poate localiza SIM-ul sau telefonul cu ajutorul codului IMEI si mi s a spus ca astfel de aaprobari se dau doar in caaz de viol sau crima pentru a localiza faptasul. Acum intrebarea mea este: Daca eu am factura si cutia de la telefon caare impreuna dovedesc ca eu sunt proprietarul de drept si ca eu detin cartela, chiar nu se putea face nimic?

Va multumesc, si daca cineva s-a simtit ofensat va rog sa ma iertati pentru ca nu a fost cu intentie.

• Moderator

E normal şi firesc să nu facă nimic, pentru că poliţia nu caută şi nici nu recuperează bunuri pierdute. Dacă trăieşti cu impresia că rolul poliţiei e să caute bunurile pierdute, eşti cel puţin naiv (să fiu elegant în exprimare).

• Upvote 1
  • Member
On 16.09.2016 at 0:36, AlexL a scris:

Eu am pierdut o tableta acum vreo 2 ani si n-a mai facut nimic politia,cu tot cu imei cu filmarile de la mall de unde a fost furata.

In cazul tau, ar trebui sa constientizezi nivelul educatiei cetatenilor. Tot ce ar fi trebuit sa faca politia, in acest caz, este sa te fi cautat sa iti predea tableta cand un alt cetatean, cel care a gasit tableta, s-a prezentat cu o tableta gasita.

Cam asa decurg lucrurile intr-o tara civilizata.

• 5 months later...

aseara in statia de autobuz mi-a furat unu telefonul mobil tinand-ma de vorba si aplicant diverite medote. de abea cand am ajuns acasa mi-am dat seama ce rost a avut scena aia. telefonul nu ma intereseaza cat ma intereseaza sa prind hotul. n-am nimic cu rromi dar unii au 'scoala' sa pacaleasca pe orcine si sa fure din autobuz. Seria IMEI este 358589066906561. tel este nokia 225 si arata localitatea unde se afla 

• 2 years later...

Buna! Recent am fost furata in The Vintage Pub din Centrul Vechi din borseta mi s-a furat un telefon Samsung S9 + si 100 lei. Dupa ce am realizat ca am ramas fara bunuri am fost la politie sa declar furtul cu actele telefonului. Am dat o declaratie + IMEI . Exista posibilitatea gasirii telefonului fara ca el sa aibă activat internetul ?

Edited by Ionela000
  • 4 years later...

Fosta sotie mi-a luat din casa anul trecut, fara sa stiu, un telefon mai vechi de pe care sa-mi verifice mesajele. Pentru o perioada imi tot spunea si trimitea mesaje despre ce stie despre mine. devenise un stres enorm, ajungand pana intr-acolo incat sa-mi spuna ca anumite persoane o informeaza, fiind un calvar sa banuiesc tot felul de persoane din jur. 

Astazi am vazut ca un telefon pe care nu l-am mai folosit de ani de zile apare printre dispozitivele active cu care au fost accesate conturile mele de Facebook si Instagram. Nu am schimbat parola pentru a nu-i da de banuit ca am aflat si sa arunce telefonul, intentionand sa il pot recupera cumva.

Ce suport legal am in privinta asta?