Jump to content
POLITISTI.ro

Plangerea contraventionala anuleza dreptul de a solicita reducerea suspendarii


adelaide

Recommended Posts

Poate cineva sa-mi precizeze daca plangerea contraventionala formulata impotriva procesului verbal de constatarea a contraventiei, urmare respingerii de catre instanta,imi anuleaza dreptul de a solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere?

Link to comment

Raspunsul este NU, dar sa ai grija sa predai permisul in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti. Daca nu vei face acest lucru, perioada de suspendare se va mari cu inca 30 de zile si nu o sa mai ai dreptul la reducerea termenului de suspendare.

  • Upvote 3
Link to comment
  • 2 years later...

salutare!

in Martie 2014 am luat un radar pe DN2, Ialomita. am contestat si am piedut cu tot cu martori, iar dupa prima decizie a instantei am hotarat ca e lupta cu moirle de vant. Pe 5 Decembrie am predat permisul la Udriste si pe 9 am luat examenul. Am facut solicitare la BPR (Cosbuc) pentru reducere pedeapsa la 30 de zile si azi am primit o adresa de la IPJ Ialomita in care mi se spune ce si cum, dar la final spune ceva de genul: Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, NU TREBUIE sa va prezentati la serviciul politiei rutiere.....pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie....

am vazut pe alte post-uri ca, contestatia nu anuleaza dreptul la reducere, insa politistul de pe echipaj mi-a transmis prin viu grai ca daca depun contestatia nu voi mai beneficia de dreptul de a se reduce de la 90 la 30 de zile; este normal? Regulamentul nu prevede nimic in acest sens.Oare ar trebui sa cer audienta la comandantul BPR?

Link to comment

Contestarea in instanta a procesului verbal, nu anuleaza dreptul de a fi examinat cu 13 din 15, in vederea reducerii pedepsei; UUG 195/ 2002,chiar  art.106 prevede obligativitatea examinarii si promovarii acestui examen...

cand am zis regulament, ma refeream generic la codul rutier..

multumesc!

Link to comment

Nu. Nu îți anulează acest drept dar trebuie să ai grijă să-l predai în termenul legal.

Ai luat radar și ai contestat sancțiunea și ești contrariat de faptul că ai pierdut cu tot cu martori?

Și ce motiv ai invocat instanței?

Clasicul "stat în boscheți" și nu la vedere, cu farurile și girofarurile aprinse?

Legalitatea poliției nu constă numai în statul la vedere.

Link to comment

Am rezolvat! am fost la Udriste azi si s-a redus termenul. am contestat faptul ca localitatea nu era semnalizata...lipsea indicatorul de intrare in localitate, iar radarul m-a luat din mers pe o portiune lipsita de locuinte, mai exact in Alexeni, sensul spre Slobozia.Eram 4 adulti in masina. Am nominalizat 1 martor, am facut poze...degeaba.Asta este! Sanatosi sa fim! restul se rezolva...mai am pana pe 5 ianuarie. Bafta! si Sarbatori Fericite tuturor! Numai bine!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.