Jump to content
POLITISTI.ro

Nelămuriri privind deplasarea în interesul serviciului

Postare recomandată

Publicat

Vreau si eu sa intreb un lucru. Cand esti trimis de sectia de politie unde esti incadrat sa te deplasezi la alta sectie in interes de serviciu, sectia este obligata sa iti asigure transportul (cu o masina din dotarea sectiei) la sectia respectiva? Sau trebuie sa te duci cu transport in comun.

• Moderator
Publicat

Cand te-a trimis cine te-a trimis, ce precizari a facut si in ce scop se facea deplasarea? Trebuia sa conduci un retinut, sa intervii la 112, sa duci corespondenta, etc?

Publicat

Anumite intrebari cred ca sunt retorice.Trebuie sa fi mai explicit cu privire la natura misiunii : este nevoie de o deplasare pentru o zi, ori vorbesti de o detasare pe o perioada mai mare, care necesita deplasarea zilnica?

Publicat

am fost trimis de catre seful de birou, si misiunea este pentru prevenirea unor fapte antisociale (mai pe romaneste ne-au trimis ca aia nu au oameni de ajuns si in fiecare weekend cheama de la alte sectii sa fim si noi la nr)

Publicat

Daca distanta intre sectii depaseste 20 Km iti faci ordin de serviciu la fiecare deplasare, in care iti treci si autoturismul cu care te deplasezi. Sunt obligati sa-ti deconteze benzina si diurna. Problema punerii la dispozitie a unui autoturism de serviciu cred ca nu poate fi luata in calcul.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Daca distanta intre sectii depaseste 20 Km

Unde scrie limita de km?

Sunt obligati sa-ti deconteze benzina si diurna.

Diurna daca misiunea depaseste 12 ore, de la plecare pana la intoarcerea in unitatea din care faci parte. Eu asa stiu.

• Apreciez 3
Publicat

Limita de km este prevazuta in HG 1292/2003, ea fiind practic cuprinsa intre 5 si 70 Km, insa din cate imi amintesc stiu ca pentru a putea intocmi ordinul de serviciu trebuie sa fie o distanta minima de 20 Km .Acum nu cunosc actul normativ care reglementeaza acest lucru, ori este doar practica de la judetul meu, desi nu cred acest lucru, insa problema cu cele 12 ore de cand pleci de la domiciliu si pana revii, se poate rezolva.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Cred ca raspunsul la speta de fata trebuie cautat in actul normativ indicat de tine

Art. 1. -

(1) Pe timpul deplasarii in interes de serviciu, al delegarii, detasarii si in alte situatii prevazute in prezenta hotarare sau in alte dispozitii legale, politistii, elevii si studentii din institutiile de invatamant pentru formarea politistilor calatoresc cu:

a) mijloacele de transport in comun - feroviare, auto, navale, aeriene sau cu alte mijloace pe traseele unde nu exista retea de cale ferata ori de transport auto;

b) mijloacele de transport ale Ministerului Administratiei si Internelor, in situatiile si in conditiile prevazute in prezenta hotarare;

c) mijloacele de transport proprietate personala.

Art. 13. - Deplasarea politistilor in interesul serviciului cu autoturismul proprietate personala se poate face numai cu aprobarea prealabila a sefului unitatii sau a adjunctilor acestuia atat pentru posesorul autoturismului, cat si pentru alte persoane din cadrul aceleiasi unitati, care se deplaseaza impreuna cu acesta. In acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri benzina sau, dupa caz, motorina, la 100 km parcursi, in functie de sistemul de alimentare al autoturismului.

• Apreciez 1
Publicat

eu sunt pol in sector 3 si ma trimite tot pe raza aceluias sector si mereu trebui sa ma duc pe banii mei asta e problema, plus ca trebui sa vin cu o ora mai devreme si pelc cu o ora mai tarziu , problema e ca mereu suntem aceiasi oameni care ne trimite din 60 de agenti mereu aceiasi 5-6 sunt trecuti la misiunea din weekenduri

• Moderator
Publicat

mereu trebui sa ma duc pe banii mei asta e problema

Din ce cunosc eu, in interes de serviciu, politistii beneficiaza gratuit de transportul in comun. Sau tu mergi cu Taxi-ul?

Cata vechime ai in munca de politie?

Publicat

merg cu metroul pt ca daca as mai lua si ratb din alea 2 ore de le fac in fiecare weekend ar deveni 4 , si pe mine ma deranjeaza mai mult timpul meu dkt banii , daia as vrea transport nu pt aia 4 lei pe zi

• Moderator
Publicat

Pai daca mergi cu masina, nu faci mai mult decat cu metroul?

Cata vechime ai in munca de politie?

Publicat

promotia 2010 , oricum am dat-o in diverse , eu am crezut ca e ceva de forumu asta, eu interb ceva serios el ma ia dc nu ma duc cu masina, INTREBAREA A FOST SIMPLA SECTIA DE UNDE APARTIN E OBLIGATA SA PUNA AUTO LA DISPOZITIE DACA TE TRIMITE IN MISIUNE DA SAU NU

• Displace 6
  • Membru
Publicat

Daca nu-ti convine, nu mai intra pe forumul asta!

Sa stii ca "forumul asta, e mult mai serios" decat tine!

• Moderator
Publicat

Art. 1. -

(1) Pe timpul deplasarii in interes de serviciu, al delegarii, detasarii si in alte situatii prevazute in prezenta hotarare sau in alte dispozitii legale, politistii, elevii si studentii din institutiile de invatamant pentru formarea politistilor calatoresc cu:

a) mijloacele de transport in comun - feroviare, auto, navale, aeriene sau cu alte mijloace pe traseele unde nu exista retea de cale ferata ori de transport auto;

b) mijloacele de transport ale Ministerului Administratiei si Internelor, in situatiile si in conditiile prevazute in prezenta hotarare;

c) mijloacele de transport proprietate personala.

Ce cuvant n-ai inteles?

• Membru
Publicat

cony, nu te agita asa repede. faci si tu ca si braty... Eu vad ca ai primit ceva raspunsuri acum depinde numai de tine sa faci un raport scris ori sa ti intrebi seful cat mai are de gand sa ti strice weekendurile daca banii nu sunt o problema, transportul constand doar 4 lei;)

• Apreciez 2
Publicat

am inteles pot calatorii cu ternul masina naval bla bla bla, dar din moment ce nu am masina personala cu trenul nu se pune problema e distanta prea mica, atunci SUNT SAU NU OBLIGATI SA PUNA LA DISPOZITIE MASINILE DIN DOTAREA MINISTERULUI , din aceea HG nu reiese decat ca pot calatorii cu ce vreau eu nu ca trebui sa-mi puna vreo masina , adica pot sa merg si pe jos si sa ajung in 4 ore

• Moderator
Publicat

conybila din câte ştiu eu, nu a existat vreodată o prevedere legală care să-i oblige pe şefi să le asigure subalternilor maşină de serviciu.

Şi nici nu cred că va exista vreodată aşa ceva nici în viitor.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

conybila, am o rugaminte la tine. Reciteste-ti postarile si vezi ce gasesti in neregula din punct de vedere gramatical. De fapt, vezi daca gasesti ceva in regula din acest punct de vedere. Sper ca nu scrii la fel si in procesele-verbale de constatare a contraventiilor sau in acte procedurale, ca e jale. Incearca sa respecti limba romana pentru ca, in general, felul in care scrie si se exprima o persoana spune foarte mult despre ea. Acum, nu vrei sa iti spun ce impresie mi-ai lasat...

Publicat

Conybila, nu este nici o dispozitie sau prevedere care sa oblige sefii tai sa-ti puna la dispozitie masina de serviciu, pentru a te deplasa de la sectia ta la o alta sectie unde esti trimis sa desfasori serviciu (misiune). Am avut cazuri si la mine cand venea colegul de la mama naibii, isi lua pistolul si se ducea la o alta sectie pentru serviciu. Si folosea ori mijloace de transport in comun ori era dus, la mica intelegere, de o masina de patrulare. Si apoi venea de acolo sa-si lase armamentul si apoi pleca acasa, iar la o departare destul de mare. Problemele cu transportul s-au tot ridicat, dar asa cum s-au ridicat tot asa au cazut. La un moment dat servicul de noapte se facea pana la ora 4 dimineata, ora la care nu circula transportul in comun, aveam colegi care stateau la marginea orasului sau chiar in afara si iti poti da seama cam cum ajungeau ei acasa. Aiurea de tot. Cel care avea auto personal folosea acest mijloc, dar pe banii si cheltuiala lui. Nu prea este nimic de facut deocamdata in acest sens.

• 3 luni mai târziu...
Publicat

sal, daca colegu a uitat sa mentioneze va spun eu, e vb de deplasari in centrul istoric la s 10 si noi avem baza la periferie, pentru cine nu e din buc si zice de ce dam bani pe transport- metrorex sau metroul este privat, desi mai gasim cate o tanti care ne lasa sa trecem din cand in cand(offtopic: nu vad de ce sa platesc metroul in timpul misiunilor, pana la urma avem si politia metrou, daca asigurau comunitarii mai intelegeam) revenind la subiect suntem o mana de oameni pe care ne "favorizeaza" seful cu misiuni in C.I.B. (centrul istoric bucuresti) si chiar daca am pus bani din buzunar sa mentinel functionala rablele astea de loganuri si suntem soferi cu autoturisme in primire, numiti pe echipaje tot nu suntem planificati sa ne DEPLASAM (in c.i.b. se face doar pedestru) pana la sediul s.10 dar stiu sa ma planifice de la 22 la 06 in c.i.b. adica eu trebuie sa am duc la sectia mea sa imi iau dotarea adica (minim 20 de min) sa ma deplasez la s 10 (minim 20 de min.) si sa fiu acolo pana la 22 fix ca suna dupa noi ca nu am ajuns la 22 la ei. iar de multe ori suntem trimise 2 patrule

esenta fiind: este obligatia sefului atata timp cat are un om cu auto in primire detasat la cib (dist de 8-10 km cred) sa trimita patrula sau patrulele cu un auto pentru deplasare, masina aia va sta cat se executa serviciul in parcare la s.10 SAU sa trimita un echipaj de patruleaza sa zicem sectia mama sa deplaseze patrulele la centru si sa revina dupa ele dimineata? ca sincer sunt satul de raspunsul ORIENTEAZA-TE SI TU

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.