Jump to content
POLITISTI.ro

Liderii politistilor ce au protestat pe 24 au fost amendati...

Cristi

Recommended Posts

• Moderator

Liderii politistilor care au protestat la Cotroceni, amendati de catre Jandarmerie...

28 Septembrie 2010, ora 19:56

Zece persoane care au făcut parte din delegaţia care a intrat la discuţii cu reprezentanţii peşedintelui au primit azi o amendă de 10.000 de fiecare, anunţă antena3.ro.

Amenzile au ajuns în plic sub semnătura jandarmeriei. Suma este maxima admisă în acest caz - 10.000 de lei noi, pentru fiecare dintre cei 10 lideri ai poliţiştilor. Cei 10.000 de lei noi înseamnă salariile lor pe jumătate de an.

Mai mult, poliţiştii acuzaţi că au purtat arme la protest, au fost şi ei identificaţi şi vor fi prezentaţi în şedinţa Consiliului Supem de Apărare, în faţa preşedintelui. (Articol preluat din editia online a ziarului Libertatea.)

Pareri, pareri...

Edited by Kmcoio
  • Member

parearea mea e ca prin acest lucru ne calca si mai tare in picioare.BASE vrea neaparat sa arate cetatenilor cine este cel mai tare!mai tare si ca POLITIA!eu sincer as vrea sa mearga el la scandaluri,accidente,etc... in locul nostru pt ca se pare ca doar el are dreptate in tara asta!mi-e scarba!

Politica Pumnului in barba!

Edited by cipri83
  • Moderator

Pumn in barba sa ii dea slugoiului de Boc si prostului astuia de l-au pus acum ministru de interne, marioneta dracu... cum se face ca sanctiunile contraventionale au fost aplicate acum, in gest de intimidare, dupa demiterea lui Blaga...va spun eu ca pe mine unul, si nu cred ca sunt singurul, mai rau m-a inrait marinarul...marinare, vezi tata ca data viitoare sa nu arunce oamenii cu sepcile imbibate in trinitrotoluen...

Daca nu continuam sa protestam ,ne calca marinarul in picioare! Hai sa ii aratam ca putem, ca vrem....Amenzile sunt doar inceputul si ce este mai jignitor pt noi ca sefii, provenitii din cadrul politistilor, sau dat cu base. Sa le fie rusine! Sa i ia d..... pe toti! :emo-yessir:

• Moderator

Totusi, nu am gasit prevederea legala pe care au incalcat-o liderii nostri de sindicat...oricum, amenzile sunt exagerate si in instanta sunt convins ca vor fi cel putin diminuate, daca nu anulate. Si da, cred ca se poate plati jumatate din minim in 48 de ore...sau nu?

• Member

Priviți acum pe Realitatea tv. Sunt invitați Gruia de la SNPPC și Asofronie de la CNP.

Domnul CNP e putin cam penibil, ei nu au discutat despre revendicarile de la protest, pentru că nu e treaba lor, Atunci de ce s-or fi dus?! :doh:

Eu nu inteleg de ce nu se publica un comunicat prin care sa se anunte punct cu punct care a fost ordinea de zi a discutiei cu presedintele. Probabil din cauza ca cele discutate nu justifica situatia complicata in care este aruncata breasla? Sau poate ca acum se "compune" ?

Tot a renuntat la serviciile politiei marinarul de ce oare nu se blocheaza taficul pe unde merge el de ce oare nu se da drumu la masini pe directia perpendiculara pe unde vine el chiar daca el are verde, si m-ar distra sa il vad oprit si amedat pt vorbit la telefon sau pentru viteza centura si altele, ca sa nu spun ca daca ar cobori spp-ul din masinile din spate cum ar fi sa ii invitati sa circule si sa elibereze traficul caci aveti de constatat o abatere dar asa sa dureze constatarea si redactarea procesului verbal vre-o ora ca de pana gasiti articolul cu pricina in codul rutier etc.....

Conform Legii 60 trebuia sanctionat organizatorul mitingului.

Jandarmii au comis-o. Iar fapul ca au mers pe maxim este o alta gogomanie.

Discutia cu presdintele :

baselu a vorbit si dobreescu a ascultat.

In pozitia ghiocelului cum altfel.

Legea 60/91 nu prevede doar sanctionarea organizatorului, ci si a persoanelor desemnate de organizator sa pastreze ordinea si sa asigure desfasurarea manifestarii publice. Sunt curios daca in planul de actiune intocmit de jandarmi erau prevazuti cei 10 lideri sindicali in calitatea de personal de ordine.

Astfel s-ar justifica legal sanctionarea lor. Daca nu aveau aceasta calitate, atunci pot sa consteste linistiti PV-ul

Oare de ce organizatorul a desemnat tocmai pe cei 10 politisti care au facut parte din comisia care a intrat la Cotroceni sa pastreze ordinea?

Sa iti spun eu. Le-a fost mai usor jandarmilor sa sanctioneze liderii pt ca aveau date lor.

Interesant nu?

LEGEA NR.60/11991

ART. 26

Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa intruneasca elementele constitutive ale unor infractiuni:

a) organizarea si desfasurarea de adunari publice nedeclarate, neinregistrate sau interzise;

B) nerespectarea orelor de desfasurare, traseelor de deplasare sau locului si perimetrului destinat adunarii publice;

ART. 26

Contraventiile prevazute la alin. 1 lit. a)-c) se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei

la 100.000.000 lei, iar cele prevazute la lit. d), e), f), g), h) si i), cu amenda de la 5.000.000 lei la 50.000.000 lei.

Pentru contraventiile de la lit. a)-c) se sanctioneaza, dupa caz, organizatorii sau persoanele fizice responsabile pentru conducerea adunarilor publice.

ART. 28

Dispozitiile prezentei legi, referitoare la constatarea si sanctionarea contraventiilor, se

completeaza cu cele ale Legii privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor si ale Legii pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, in ce priveste inchisoarea contraventionala

Avand in vedere ca legea nu prevede expres dreptul se a achita jumatate din minim in 48 ore, se achita suma stabilita. AM zis "MAXIM"!!! Ne-a tras-o IGAS, din prima.

Vom recupera pe 07.10.2010.