Jump to content
POLITISTI.ro

Se mai acorda concediu fara plata pe o perioada mai mare de 3 luni?


paulgh33

Recommended Posts

imi poate spune cineva daca se mai acorda concediu fara plata pe o peroada mai mare de 3 luni,in cazul in care sunt icadrat la apt limitat pentru un an de zile in urma unei operatii?

Link to comment

Conform H.G. nr.1.578 din 18 decembrie 2002, (actualizată în 2006) privind condiţiile în baza cărora poliţistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii şi învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament şi recuperare, respectiv art.21/alin.3

In mod exceptional, politistii au dreptul la concedii fara plata, cu durata insumata intre 30 si 90 de zile calendaristice anual, in urmatoarele situatii:

a) tratament medical efectuat in strainatate pe durata recomandata de medic, fara a depasi insa 90 de zile, daca cel in cauza nu beneficiaza, potrivit legii, de concediu medical si de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, precum si pentru insotirea sotului sau, dupa caz, a sotiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, sora, parinte - pe timpul cat acestia se afla la tratament in strainatate;

b ) pentru alte motive temeinic fundamentate.

  • Upvote 2
Link to comment
  • 4 weeks later...

Elvis acel articol postat de tine face vorbire despre suspendarea raporturilor de serviciu, nu despre concediul fără plată, cel despre care a întrebat paulgh33. :clip:

Link to comment

Eu vorbesc despre ce a întrebat cel care a deschis topicul. Omul a întrebat despre concediul fără plată. Nu am găsit altă prevedere legală în acest sens. Din această cauză te-am întrebat unde este prevăzut concediul fără plată pe o perioadă între 6 luni și 3 ani.

Link to comment

Dan daca cel care a deschis topicul este incadrat apt limitat pentru ce ii trebuie concediu fara plata?

Tu nu vezi ca incerc sa nu mai raspund la orice provocare.

Link to comment

Codul Muncii

ART. 148 (1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.

(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Neavand contract colectiv de munca si nici contract individual de munca, singurul document care ne reglemnteaza raporturile de serviciu cu I.P.J.-ul este fisa postului. Fisa postului ar trebuii sa respecte un ROI care la Dolj s-a facut pentru prima oara anul acesta.

Foarte prost pentru politisti, ROI-ul.

Dan de obicei cei care au solicitat concedii fara plata au facut-o pentru ca nu mai puteau sa-si plateasca ratele la banci si au plecat la munca in strainatate.La mine in judet nimeni nu a luat un concediu fara plata mai mare de 3 luni.Poate prin alte parti se poate.

Daca domnul are probleme medicale cu siguranta concediul medical poate sa fie si mai mare de 90 de zile.

Urmeaza comisii si asa mai departe.

Domnul de mai sus a trecut printr-o comisie medicala si a fost declarat apt limitat cu revenire.

Nu stiu care este termenul cand trebuie sa mearga iar la comisia medicala.

Poate domnul de mai sus ne spune si motivul pentru care vrea concediu fara plata mai mare de 3 luni.

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.