Jump to content
POLITISTI.ro

Dosar penal pentru numere provizorii expirate


piratyx

Recommended Posts

Buna seara . In primul rind vreau sa va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns la nelamurirea mea

Sunt in italia de mai bine de 11 ani si am permisul de conducere convertit din cel rominesc in cel italian de mai bine de 5 ani ,acum 10 zile fiind in romania intr-o mica vacanta am condus o masina cu numerele provizorii scazute de 4 zile,lucru de care nu stiam nimic, pe o distanta de 200 de metri .Ma oprit politia si mi-au cerut permisul de conducere dupa care mi sa cerut sa-i urmez la sectia de politie unde mi sa spus sa scriu tot ce am facut in acea zi cu masina ,si mi sa intocmit dosar penal

Un politist din acea sectie mi-a spus ca se poate sa mi se redea permisul pe baza unei declaratii facute la un notar precum ca nu am sa conduc in romania si o cerere catre comandant dar in momentul in care vroia sa-mi dea un formular un alt politist care cred ca era superiorul primului a tipat spunind ca eu am dreptul numai sa tac ,dupa care m-au dat afara

Eu sunt disperat pt ca imi pierd serviciul in italia pentru o greseala facuta fara rea vointa

VA ROG DATIMI UN SFAT ....MULTUMESC

Link to comment
  • Moderator

E gravă situația ta, trebuie să-ți angajez un avocat, altfel vei avea mari neplăceri.

Conform art.114. alin.1 din O.U.G 195/2002 cazurile în care se dispune anularea permisului de conducere:

[...]

- titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);

Infracţiuni şi pedepse

Art. 85

(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.

Link to comment

depinde de cui apartinea masina si daca cel care ti-a dat masina ti-a spus de faptul ca numerele erau exprate.

infractiunea se savirseste cu intentie sau culpa si daca reusesti sa demonstrezi ca nu stiai si ca nici nu puteai afla de expirarea nr, poti scapa.

asa cum spune @marius este bine sa ai avocat ales, este o treaba serioasa.

Link to comment

proprietara masinii era in dreapta mea dar a "uitat " ca erau scazute numerele ,un avocat a luat ea pt ca i s-au luat documentele masinii dar si permisul de conducere chiar daca era in dreapta (nu am inteles motivul ) ..Pentru a reavea permisul inainte de finalizare procedurilor nu este nici o posibilitate ? ..multumesc !

Link to comment

Te duci la seful Serv Rutier la IPJ ,faci cerere,declari pe proprie raspundere ca nu conduci in Ro,ti se da permisul de conducere,te duci pana la granita cu alt sofer,apoi poti conduce linistit.

Cand revii in tara predai permisul,probabil ca in speta ta vei scapa cu 181 ,o amenda de 100- 200 lei si o suspendare cumulata in Ro a dreptului de a conduce de 3 luni.

Link to comment

art 85 (1) se refera la conducerea unui autovehicul neinmatriculat. Te referi la sintagma "punerea in circulatie", prezenta in acelasi alineat? :hmmmt: de analizat ideea.

incredintarea apare - ca element material expressis verbis la art 86 (3) si este in legatura cu persoane fara permis de conducere.

PS - got it - sintagma de "punere in circulatie" se refera la acele vehicule care nu au tractiune proprie - cum ar fi remorcile (si ele fiind inmatriculabile) :)

Edited by maxu08
Link to comment
  • Member

Maxu, eu daca iti dau masina si nu-ti spun nimic daca am sau numerele expirate, e obligatia ta sa ma intrebi de actele masinii, rca, certificat, itp, tu iti asumi un risc conducand masina mea...zic si eu...

@sined, chiar poate sa-si recupereze pc-ul inainte de solutionarea dosarului? eu nu prea cred, pc-ul a fost retinut in urma savarsirii unei infractiuni, nu contraventii...poate gresesc, ma faci sa inteleg?

Link to comment

Punerea in circulatie a unui auto neinmatriculat nu se refera la conducerea unuiauto neinmatriculat. In speta ta sunt doi autori respectiv conducatorul autoturismului si proprietarul unul cercetat pentru conducere iar celalalt pentru punere in circulatie

  • Upvote 1
Link to comment

@ety- de acord cu tine, sunt elemente ce sunt luate in calcul la stabilirea vinovatiei.

@remusus- de aocrd si cu tine daca proprietarul stia ca au expirat numerele. sunt f multi care fie gresesc calculul (numara gresit cele 30 de zile) fie pur si simplu uita de data scadenta. de la caz la caz.

Link to comment
  • Moderator

Nu cred că trebuie să calculeze ei, din câte știu pe formular se menționează data exactă când expiră.

Probabil că tot din aceste considerente, pentru a se evita acest gen de situații și discuții privind calculele

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.