Jump to content
POLITISTI.ro

Căruţaşii vor da examen de conducere


sheriffu

Recommended Posts

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să introducă permise de conducere a atelajelor începând de anul viitor.

Edilul Antal Arpad a declarat că a gândit această măsură pentru mai multă siguranţă în traficul rutier. “Nu pot accepta ca pe drumurile publice să circule atelaje conduse de minori sau de persoane în stare de ebrietate, care pun în pericol viaţa altor oameni”, a spus Antal :blink:

http://www.libertatea.ro/stire/carutasii-vor-da-examen-de-conducere-303148.html

Link to comment
  • Moderator

Primarul poate, cu ajutorul consiliului local, sa emita o HCL in care sa impuna acest lucru, bineinteles, pentru deplasarea pe drumurile din administrarea primariei. Primaria este un mic guvern si are aceasta posibilitate. Ma rog, nu ar fi deloc o idee rea. Chiar deloc.

Link to comment
  • Member

si acum se pot confisca atelajele, dar unde sa le ducem, nu sunt locuri de depozitare, cine sa aiba grija de asa ceva, guvernantii fac legi pentru ei sa nu cumva sa fie deranjati

art. 215 alin 3 din RAOUG 195/2002R-M

Art. 215.

(3) Vehiculele cu tracţiune animală, confiscate în condiţiile legii, se predau autorităţilor administraţiei publice locale, pe bază de proces-verbal, în vederea transmiterii acestora spre valorificare, potrivit dispoziţiilor Ordonanţei Guvernului nr.128/1998 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 98/1999, republicată.

Edited by eti79ety
Link to comment
  • Member

Art.71 – (1) Sunt interzise accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală, a maşinilor şi utilajelor autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole şi forestiere, a animalelor de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să amenajeze, cu acordul administratorului drumului public şi avizul poliţiei rutiere, drumuri laterale, căi de acces către aceste drumuri, precum şi locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulaţiei animalelor şi vehiculelor prevăzute la alin.(1), semnalizate corespunzător.

Link to comment

Nu se mai confisca, s-a modificat, datorita campaniei a dreptului la proprietate initiata de imbecilul de Luis Lazarus.

Sunt de acord cu initiativa primarului. Macar asta mai vrea sa faca ceva, decat precedentul primar Albert Almos, care si-a facut doua vile la Balaton (Ungaria) iar acum e senator in Parlamentul Romaniei. Sa nu uitam ca acest Antal Arpad este adeptul unui stat in stat gen Kosovo, a participat la ceremoniile de proclamare, deci nu va bucurati prea mult de acesta initiativa, are el o tinta. Trebuia sa se bage in seama cu ceva.

Edited by Rusy
Link to comment

O sa mai treaca multi ani pana cand vor dispare carutele de pe soselele patriei.Pe timp de noapte constituie principalul pericol pentru ceilalti participanti la trafic.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.