Jump to content
POLITISTI.ro

Lyoness - Bani înapoi la fiecare cumpărătură


TechnoCop

Recommended Posts

Astazi m-am intalnit cu o veche cunostinta care mi-a prezentat urmatorul concept, si anume : Lyoness este o societate de cumpărători independentă, care cuprinde mai multe ţări şi branşe. Avantajul unic în felul său pentru toţi membrii: ei primesc bani înapoi la fiecare cumpărătură şi cheltuială efectuată la unul din cei peste 20.000 de parteneri comerciali Lyoness!

Mi-a facut o prezentare despre ce implica aceasta idee, beneficii, cum sa iti sporesti veniturile si o gramada de lucruri legate despre aceasta firma si faptul ca prin cumparaturile efectuate in anumite firme pot obtine un discount si plus de asta recrutand alte persoane si formandu-mi un grup pot obtine discount din ceea ce cumpara ele.

Ce parere aveti despre conceptul asta?

Ati auzit pana acum de acest concept?

Credeti ca e legal si nu e doar o chestie piramidala cum a fost schema Delphin?

Si nu in ultimul rand, e posibil sa fie in contradictie cu meseria de politist?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Am auzit de Lyoness,am un coleg care a intrat in acest joc.Din cate am inteles de la el trebuie sa ai multi bani bagati ca sa ai si profit,altfel esti degeaba.

Nu cred ca este in contradictie cu meseria de politist pentru ca nu exista conflicte de interese.Nu au ce sa-ti faca!

Link to comment
 • Moderator

Două victime ale „escrocheriei Lyoness” au solicitat Tribunalului Bihor blocarea tuturor conturilor companiei şi ale administratorului Tiberiu Vicsay, ca persoană fizică, precum şi indisponibilizarea prin sechestru asigurator a tuturor bunurilor mobile şi imobile ale Lyoness România. - sursa informatiadebihor.ro - Miercuri, 11 Ianuarie 2012

Link to comment

Nu e un sistem piramidal din cate m-am documentat, ci e un sistem multi level marketing este ceva diferenta intre cele 2 concepte, iar cea mai mare diferenta ar fi aceea ca sistemul piramidal este ilegal.

Link to comment
 • Member

care lege interzice sistemul piramudal?

E cam acelas lucru, mai exista asemenea sisteme piramidale bazate pe comercializarea anumitor produse. Mie personal mi se pare o tampenie, dar cum sunt atatia creduli... unii fac bani pe inocenta lor.

Link to comment

Pyramid schemes are illegal in many countries including Albania, Australia Austria, Brazil, Canada, China Colombia Denmark, the Dominican Republic, Estonia France, Germany, Hungary, Iceland, Iran, Italy,Japan, Malaysia, Mexico, Nepal, the Netherlands, New Zealand, Norway, the Philippines, Poland, Portugal, Romania, South Africa, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turkey,the United Kingdom, and the United States.

http://en.wikipedia..../Pyramid_scheme

Nu stiu care este legea in Ro ce interzice o astfel de schema..dar dupa cum zice si in articol cred ca fiecare tara are o astfel de lege..

Edited by achiteim
Link to comment

Art 36 din Ordonanta nr 99/2000 prevede :

"Sunt considerate practici comerciale interzise :

a ) vanzarea piramidala, vanzarea practicata prin procedeul denumit "bulgare de zapada" sau orice alte procedee similare care constau in special in a oferi produse/servicii consumatorilor facandu-i sa spere ca le vor obtine fie cu titlu gratuit, fie la un pret redus fata de valoarea lor reala si conditionand vanzarile de plasarea contra plata de bonuri, tichete, cupoane ori a altor titluri similare catre terti sau de colectarea de adeziuni sau subscrieri;

b ) faptul de a propune unei persoane sa colecteze adeziuni sau sa se inscrie pe o lista facand-o sa spere castiguri financiare rezultate din progresia geometrica a numarului de persoane recrutate sau inscrise."

De unde am aflat intamplator de aceasta ordonanta? Am in familie pe cineva care se ocupa de produse cosmetice de la Avon si m-a informat chiar acum.

Edited by McNally
 • Upvote 2
Link to comment

Două victime ale „escrocheriei Lyoness” au solicitat Tribunalului Bihor blocarea tuturor conturilor companiei şi ale administratorului Tiberiu Vicsay, ca persoană fizică, precum şi indisponibilizarea prin sechestru asigurator a tuturor bunurilor mobile şi imobile ale Lyoness România. - sursa informatiadebihor.ro - Miercuri, 11 Ianuarie 2012

Este adevărat ce a postat Marius. Se poate verifica dosarul ușor pe portalul instanțelor de judecată. Părerea mea este că nu poate fi decât o altă excrocherie, gen joc piramidal, mascat sub forma unor așa-zise cumpărări de produse.

Link to comment
 • Administrator

Regulament

Este interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.