Jump to content
POLITISTI.ro

Permis retinut in Germania si trimis in Romania.

AlexandruCiprian

Recommended Posts

Buna seara!

Sunt in Germania din septembrie anul trecut.Anul acesta in martie mi-a fost retinut permisul pentru alchool.In echilotest am avut 0.63 iar in sange mi-a iesit 2.38(dar am auzit ca nu se calculeaza ca in Romania).Saptamana asta mi-a venit decizia si mi-a dat 599.99 de euro amenda si un an de suspendare si permisul mi-a fost trimis in Romania.Intrebarea mea este daca dupa ce mi-se va termina suspendare mai pot conduce in Germania si mai trebuie sa fac inca odata scoala.Este prima oara cand mi-a fost luat perimsul,nu am avut niciodata nici o amenda nu am facut niciodata nici un accident.Si stiu ca am fost un mare inconstient ca m-am urcat la volan baut.Daca puteti sa-mi zice-ti si mie v-as fii foarte recunoscator.

Multumesc anticipat!

• Downvote 1
  • Moderator

Depinde de ce prevede legea germană.

Ai ajuns în fața instanței? O instanță ți-a stabilit această suspendare?

Eu imi angajasem un avocat,avocatul sa ocupat de tot.Eu nu stiu asa de bine germana si fac un curs sa invat.Mi-a venit o hartie de la instanta si i-am aratat-o profesoarei mele care este si e tot romanca.Dar nu scrie daca mai am voie sa conduc sau nu sau daca trebuie sa fac din nou scoala de soferi.In foaia aceea scrie decat ca mi-a fost suspendat permisul pentru un an si ca la-u trimis in Romania.

Multumesc anticipat!

Trebuie sa sesizezi difernata de nuanta , sau cel putin fa un rationament logic : daca mi-a SUSPENDAT permisul insemana ca nu pot conduce o anumita perioada de timp, asta repreprezinta in regimul rutier romanesc, daca mi-a ANULAT permisul de conducere,inseamna adio conducere si trebuie sa o iei de la zero, scoala -examen- permis. Nu cunosc legislatia germana, dar iti recomandm urmatoarele solutii :

1. Discuta situatia cu avocatul german, care trebuie sa iti explice sentinta.

2.Prezinta-te sau mandateaza pe cineva sa se prezinte la autoritatea romaneasca emitenta a permisului care iti va comunica ce s-a intamplat cu permisul tau.

3. Solutia cea mai simpla, fa o sesizare/un email catre D.R.P.C.I.V ( da o cautare pe google si gasesti adresa exacta ) si explica situatia ta si solicita relatii despre permisul tau de conducere, daca este suspendat sau anulat.In sesizare da toate datele tale inclusiv CNP-ul , de cand ai avut permis de conducere, cine la eliberat si pentru ce categorii, ca sa poata si acestia verifica la randul lor in evidente si mentioneaza ca doresti raspuns scris la adresa din Romania sau electronic .

Succes si mai lasa snapsul, da-te pe limonada cand esti la volan !

• Upvote 3
  • 1 month later...

Multumesc frumos LORD ai fost de mare ajutor i-am facut procura lui mama mea si s-a dus si s-a interesat permisul meu a fost retinut pe 3 luni de la data solutionari si este la Udristei.In septembrie pe 29 o sa se duca mama sa imi ridice permisul.Am vorbit si cu avocatul german si mie mi-a dat restrictie un an aicea in Germania si cel mai rau e pentru mine ca trebuie sa fac un asa test care se cheama ,,TESTUL IDIOTULUI'',sper ca o sa ma descurc.Va doresc tot binele din lume.Va multumesc din tot sufletul.P.S LORD cand vin in Romania te invit la o limonada.

• Member

Orice sanctiune de afara trebuie echivalata cumva la noi, chiar daca legislatia romaneasca nu prevede o pedeapsa similara. Exista un proiect de modificare/completare a Legii nr. 302 privind cooperarea judiciara internationala care va usura mult aceasta procedura, dar mai e mult pana departe.

Oricum, ai scapat ieftin. La noi "scapai" cam cu 6 luni cu suspendare, vreo 2,5 ani perioada de incercare, permisul anulat si mai puteai sa dai examen la 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare :)