Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare autoturism

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua.Am nevoie de cateva informatii si am gasit acest forum unde sper sa gasesc ceva ajutor.Locuiesc in Spania,iar anul trecut in luna august am cumparat o masina pe care am lasat-o in Romania pentru a o folosi in perioadele de vacanta, de obicei de 2 ori pe an.Totodata am facut o imputernicire pe numele sorei mele pt a folosi masina in caz de nevoie.La data respectiva autoturismele inmatriculate intr-o tara membra UE puteau circula pe termen mai lung pe teritoriul Romaniei.Eu nu ma pot deplasa in orice moment in tara pt o aduce inapoi,iar mai mult de atat am nevoie de autoturism acolo.Iar de inmatriculat nu stiu cat am posibilitatea,pretul fiind foarte mare ( peugeot 206 ,1.6 din anul 2000).As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate de a mentine masina in Romania pt a o folosi in scopul propus ( pt vacante si vreun caz de urgenta de catre sora mea), fara a fi nevoit sa o inmatriculez.Toate taxele ,inclusiv asigurarea sunt platite in Spania.Masina va sta mai mult stationata,insa pe teritoriul Romaniei desigur,ceea ce va depasi termenul de 90 zile pe an prevazut pt a circula.Va multumesc!

Publicat

Se pot scoate doar 3 seturi de numere rosii. Daca veti avea nevoie de masina dupa ce expira numerele? Parerea mea ar fi sa incerci sa o inmatriculezi fara plata taxei daca tot sta pe bara. Nu renteaza sa-i platesti asigurarea in Spania....plus ca itp-ul va expira in curand. Sau daca vrei continui cu asigurarea la ei si itp-ul la noi. Dar nu prea renteaza.

• Moderator
Publicat

MarianM

Înmatricularea temporară nu e același lucru cu autorizarea provizorie pentru circulatie (numerele roșii/provizorii). Confunzi numerele de înmatriculare temporară cu numerele provizorii.

Publicat

ITP-ul tocmai a fost facut in Romania,iar asigurarea imi va expira in decurs de o luna.Nu am cunostinta de modalitatea de inmatriculare temporara.Ce presupune si ce costuri are?Pe cat timp se poate face?Iar apoi voi putea obtine din nou numerele de Spania pentru a o duce inapoi ? Aceeasi intrebare pt varianta cu numerele provizorii.Daca nu se schimba nimic,iar preturile vor fi la fel,dupa expirarea numerelor provizorii ma voi vedea blocat cu masina.Voi putea pune numerele de spania pt a o duce inapoi?Va multumesc pentru interes si pentru raspunsuri!

• 1 an mai târziu...
Publicat

Salutari tuturor.Vreau sa va spun ca am reusit inmatricularea masinii prin proces, fara a plati taxa de inmatriculare.Bineanteles chiar inainte de a se schimba legea cu taxa.A durat mult timp ,insa a meritat!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.