Jump to content
  • 0

Inmatriculare autoturism


gabyD
 Share

Question

Buna ziua.Am nevoie de cateva informatii si am gasit acest forum unde sper sa gasesc ceva ajutor.Locuiesc in Spania,iar anul trecut in luna august am cumparat o masina pe care am lasat-o in Romania pentru a o folosi in perioadele de vacanta, de obicei de 2 ori pe an.Totodata am facut o imputernicire pe numele sorei mele pt a folosi masina in caz de nevoie.La data respectiva autoturismele inmatriculate intr-o tara membra UE puteau circula pe termen mai lung pe teritoriul Romaniei.Eu nu ma pot deplasa in orice moment in tara pt o aduce inapoi,iar mai mult de atat am nevoie de autoturism acolo.Iar de inmatriculat nu stiu cat am posibilitatea,pretul fiind foarte mare ( peugeot 206 ,1.6 din anul 2000).As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate de a mentine masina in Romania pt a o folosi in scopul propus ( pt vacante si vreun caz de urgenta de catre sora mea), fara a fi nevoit sa o inmatriculez.Toate taxele ,inclusiv asigurarea sunt platite in Spania.Masina va sta mai mult stationata,insa pe teritoriul Romaniei desigur,ceea ce va depasi termenul de 90 zile pe an prevazut pt a circula.Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Se pot scoate doar 3 seturi de numere rosii. Daca veti avea nevoie de masina dupa ce expira numerele? Parerea mea ar fi sa incerci sa o inmatriculezi fara plata taxei daca tot sta pe bara. Nu renteaza sa-i platesti asigurarea in Spania....plus ca itp-ul va expira in curand. Sau daca vrei continui cu asigurarea la ei si itp-ul la noi. Dar nu prea renteaza.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

MarianM

Înmatricularea temporară nu e același lucru cu autorizarea provizorie pentru circulatie (numerele roșii/provizorii). Confunzi numerele de înmatriculare temporară cu numerele provizorii.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

ITP-ul tocmai a fost facut in Romania,iar asigurarea imi va expira in decurs de o luna.Nu am cunostinta de modalitatea de inmatriculare temporara.Ce presupune si ce costuri are?Pe cat timp se poate face?Iar apoi voi putea obtine din nou numerele de Spania pentru a o duce inapoi ? Aceeasi intrebare pt varianta cu numerele provizorii.Daca nu se schimba nimic,iar preturile vor fi la fel,dupa expirarea numerelor provizorii ma voi vedea blocat cu masina.Voi putea pune numerele de spania pt a o duce inapoi?Va multumesc pentru interes si pentru raspunsuri!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

 Salutari tuturor.Vreau sa va spun ca am reusit inmatricularea masinii prin proces, fara a plati taxa de inmatriculare.Bineanteles chiar inainte de a se schimba legea cu taxa.A durat mult timp ,insa a meritat!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.