Jump to content
POLITISTI.ro

Prinşi în flagrant cu 40 kilograme de heroină


NewsBot

Recommended Posts

În urma cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile de aplicare a legii din Bulgaria, Austria şi Serbia a fost destructurată o grupare infracţională specializată în traficul de heroină pe ruta Turcia-Europa de Vest. Poliţiştii au descoperit 40 kg. de heroină disimulate în rezervorul a două autoturisme de lux.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul D.C.C.O – I.G.P.R şi procurorii D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală au documentat activitatea infracţională desfăşurată de membrii unei grupări specializate în traficul de heroină pe ruta Turcia-Europa de Vest.

Activităţile investigative au fost efectuate pe parcursul a şase luni şi au fost finalizate la data de 11 iunie a.c., când au fost prinse în flagrant, pe teritoriul României, trei persoane care deţineau în total 40 kg. de heroină, disimulate în două două autovehicule de lux.

Astfel, ieri, în timp ce se întorceau din Turcia către Austria, au fost depistate două autoturisme de lux în care se aflau S.N., cetăţeană austriacă şi D.I. şi V.C., cetăţeni români.

În urma efectuării controlului asupra celor două autoturisme, în rezervorul unuia dintre ele au fost descoperite disimulate 16 kg. de heroină, iar în rezervorul celuilalt poliţiştii au depistat 24 de kg. de heroină, valoarea pe piaţa neagră a drogurilor depăşind 1.200.000 de euro.

Reţeaua de trafic de droguri avea legături infracţionale pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană, unde era şi destinaţia finală a heroinei.

Furnizorul drogurilor se afla în Turcia, membrii reţelei aprovizionându-se regulat cu cantităţi semnificative de droguri pe care le transportau disimulate în părţi ale unor autoturisme înmatriculate în Uniunea Europeană.

Pentru a evita controale şi pentru a induce în eroare organele de aplicare a legii, membrii reţelei se foloseau de statutul de cetăţeni ai U.E., făcând uz de toate drepturile generate de acest statut.

De asemenea, aceştia foloseau metode de disimulare a drogurilor şi ascundere a activităţii lor infracţionale după reguli specifice ale reţelelor de trafic de droguri ce au legătură cu grupurile de criminalitate organizată de pe teritoriul Turciei.

Reţeaua era atent coordonată de cetăţeana austriacă S.N., de origine română, care însoţea autoturismul în care erau disimulate drogurile, fiind şi cea care se ocupa de racolarea cărăuşilor pentru transportul acestora.

Pe numele celor trei persoane D.I.I.C.O.T a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar cei în cauză vor fi prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză s-a cooperat cu organele de aplicare a legii din Bulgaria, prin intermediul SELEC, fapt care a condus la identificarea unor legături infracţionale relevante şi în final la prinderea în flagrant a membrilor reţelei.

De asemenea, în caz s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Austria şi Serbia.

Totodată, un aport important l-a avut şi suportul de specialitate acordat de S.R.I. şi de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

I.G.P.R - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

De cand a venit Jean Cucu de la I.G.P.Frontiera de la directia similara cu cea din I.G.P. , s-a imbunatatit situatia la nivelul D.G.C.C.O.-Antidrog...

Meritul este oricum al intregii echipe!!!

Link to comment

Mie mi se pare că iarăşi i-au prins prea repede. Dacă a fost livrată... Traian mai are la activ 26 de kilograme pe care le-a oprit, sub sloganul "dacă e la mine în judeţ sunt ale mele", asta de pe când era la HD. Totuşi e o captură importantă. Bravo tuturor!!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.