Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare retinere permis


andreit

Recommended Posts

Buna seara,

Acum 2 ani am avut un accident.Pe DN1,inainte de Comarnic,era coada si am vrut sa intorc,moment in care am intrat in coliziune cu un autoturism care venea din sens opus.Marcajul imi permitea acest lucru,in procesul verbal am fost acuzat de neasigurare la schimbarea directiei de mers si nu mi s-a luat permisul.

Recent,un prieten nu a oprit la semnul Cedeaza trecerea,a facut accident si i s-a luat permisul.Nu e acelasi lucru cu cel pe care l-am facut eu?

Link to comment
  • Moderator

Nu, nu e acelasi lucru.

Neasigurarea la schimbarea directiei de mers se sanctioneaza cu amenda si puncte de penalizare, iar neacordarea de prioritate prin nerespectarea semnificatiei indicatorului "Cedeaza trecerea" se sanctioneaza cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce.

  • Upvote 2
Link to comment

au inceput sa conteste si filmare cu aparatura montata pe autospeciale...doamne in ce tara traim!!!

scuze de offtopic

Link to comment
  • 5 years later...

Poate fi retinut permisul de conducere daca la externarea (din spital) diagnosticul este alcoolism? Multumesc

Edited by astal
Link to comment

Ordinul nr. 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul .Modificat deOrdinul nr. 1530/2017 pentru modificarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.162/2010

8. Alcoolul

8.1. Consumul de băuturi alcoolice constituie un pericol major pentru siguranța rutieră. Avându-se în vedere importanța acestui aspect, se impune o mare vigilență în plan medical.

8.2. Grupa 1

8.2.1. Pentru candidații și conducătorii auto din această grupă, permisele de conducere nu se eliberează sau nu se reînnoiesc în cazurile persoanelor care sunt dependente de alcool ori sunt incapabile să se abțină de la consumul de alcool atunci când conduc.

8.2.2. După o perioadă de abstinență dovedită și numai cu condiția existenței unui aviz medical autorizat, precum și a unor controale medicale periodice, permisele de conducere pot fi eliberate sau reînnoite candidaților ori conducătorilor auto care au fost dependenți de alcool.

8.3. Grupa 2

Pentru candidații și conducătorii auto din această grupă, unitatea de asistență medicală autorizată trebuie să ia în considerare riscurile și pericolele suplimentare implicate de conducerea autovehiculelor prevăzute în această grupă.

  • Upvote 1
Link to comment

Acum este și o mică problemă. În cauză nu se poate vorbi de reținere, decât în cazul în care persoana dependentă de alcool, este depistat de dătre polițiști conducând pe drumurile publice un autovehicul având o concentrație de alcool mai mică de de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, când fapta este contravenție sau dacă concentrația este mai mare, atunci aceasta este infracțiune. În cazul de față, însă mai repede se pot aplica prevederile art.97, alin.4 din O.U.G nr.195/2002, dar în acest caz trebuie ca persoana să fie declarată inaptă de către o unitate medicală , iar această unitate să  comunice acest fapt și unității de poliție competentă.

O.U.G nr.195/2002

Art. 97

4) Retragerea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera daca titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce vehicule pe drumurile publice de catre o unitate de asistenta medicala ambulatorie de specialitate autorizata in acest sens.

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua!, am permisul suspendat pe o perioada de 90 zile.Totodata, am avut in trecut o suspendare a permisului pe o perioada de 30 zile pentru nerespectarea culorii semaforului, pe care am contestat-o.Am pierdut contestatia si as vrea sa stiu daca mi se mai prelungeste cu 30 zile suspendarea?, trebuie sa duc vreun act ceva la politie, permisul este deja la ei...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.