Jump to content
POLITISTI.ro

Fost agent de politie, admitere la Academie


BogdanS

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Am lucrat in cadrul Politiei Romane timp de aprox. 6 ani, mai exact din 2005 pana in 2011 cand, din motive personale, am luat decizia de a inceta raporturile de serviciu la cerere, conform Legii 360/2002 actualizata.

In prezent am intentia de a urma cursurile Academiei de Politie Al. I. Cuza, cursuri cu frecventa, insa am o foarte mare nelamurire. Am 26 de ani, implinesc 27 anul acesta, iar examenul la Academie as vrea sa-l sustin anul viitor, in 2013, deci cand voi avea 27 de ani impliniti.

Am vizitat site-ul Academiei de Politie si am constatat, printre altele, ca exista si urmatoarea conditie de inscriere la concurs:

"sa aiba varsta de pana la 27 de ani impliniti in anul participarii la concursul de admitere pentru formare profesionala initiala ca politist sau militar"

As dori mai multe informatii despre aceasta conditie si rog daca exista cineva care cunoaste concret despre ce este vorba sa imi explice cum stau lucrurile. In cazul meu, in 2013 voi avea deja impliniti cei 27 de ani cand ma voi prezenta la concurs, asadar, cum se va aplica in cazul meu aceasta conditie avand in vedere ca eu am fost cadru MAI (politist)? As vrea sa stiu ce anume semnifica afirmatia "formare profesionala initiala ca politist" si daca, in situatia mea, ma pot inscrie sau nu la concursul de admitere.

Apreciez foarte mult raspunsurile voastre, dar mi-ar placea sa raspunda acestui topic numai cei care stiu cu adevarat despre ce este vorba.

Multumesc!

Link to comment
  • Member

Pai daca implinesti 27 anul viitor clar ca poti sa te inscrii,iar din perspectiva mea acel text se refera la faptul ca 27 de ani este varsta maxima pentru a putea fi pregatit ca politist...pentru a deprinde calitatile necesare acestei munci.Deci nu cred ca este vreo problema...asta sa fie ultima,bafta la examene!

Link to comment

nu, nu m-ai inteles bine. voi implini anul acesta 27, spre sfarsitul anului.deci, cand voi sustine examenul anul viitor voi avea 27. :) tocmai asta e problema, as vrea sa fiu sigur daca pot participa la concurs pentru ca m-am apucat deja de invatat...multumesc pentru urare!

Link to comment

varsta de pana la 27 ani impliniti deci esti in grafic acu mai ramane sa si iei din prima lovitura, succes :emo-yessir:

nu prea sunt convins ca ma incadrez in grafic, avand in vedere ca dau examen in 2013, cand deja am 27 impliniti...

Edited by BogdanS
Link to comment

"sa aiba varsta de pana la 27 de ani impliniti in anul participarii.

în anul participării o să împlineşti 28. interesează-te pt o derogare, ceva

Link to comment
  • Member

Imi cer scuze,nu am fost atent la faptul ca anul acesta implinesti 27 de ani! :hmmmt:

Din pacate nu stiu daca la varsta se da derogare...insa depinde daca in momentul in care te inscrii n-ai implinit efectiv 28 de ani poate iti accepta derogare!bafta! :emo-yessir:

Link to comment

ok, multumesc pt raspunsuri...totusi, astept poate imi explica cineva care e chestia cu formarea profesionala initiala ca politist pentru ca ma gandesc sa profit oarecum de faptul ca am lucrat in MAI. ...poate va intrebati, dar chiar am trimis mail-uri la D.G.P.M.B., D.G.R.U. si Academie dar pana in prezent nici un raspuns. :(

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.