Moderator Popular Post Catalin Posted June 4, 2012 Moderator Popular Post Share Posted June 4, 2012 O echipă de cercetători de la Universitatea din Copenhaga au lansat un concept nou de antrenament pentru sportivi și se laudă că datorită acestui concept rezultă o creştere sau îmbunătățire a sănătăţii, dar şi oîbunătățire semnificativă a performanţelor, în ciuda reducerii cu 50% a timpilor de antrenament. Acest nou concept se pretează cu precădere celor ce se pregătesc pentru curse de alergare pe distanțe luni (ex.5000m), dar conceptul este destul de simplu pentru oricine caută să-și îmbunătățească într-un termen scurt antrenamentul lor și performanțele la probele de alergare. Studiul efectuat de danezi a fost mic, dar rezultatele arată că sportivii își pot creşte performanţele lor pt alergările de rezistență ca cea de 5000 m, cu doar 30 de minute de exerciții pentru fiecare sesiune de antrenament. Conceptul de 10-20-30 este împărțit în exerciții sau reprize de câte un minut, astfel: 10 secunde de alergare la mare intensitate 20 de secunde de alergare la intensitate moderată 30 de secunde de alergare la intensitate scăzută, alergare ușoară Această repriză/serie de un minut se repetă de cinci ori, urmată de două minute de odihnă. După trecerea perioadei de odihnă trebuie repetat exercițiul întreg, adică seriile de cinci minute, de două sau de trei ori şi antrenamentul s-a terminat. În concluzie mai mult de 30 de minute nu aveți nevoie. Pare a fi o modalitate destul de simplă pentru antrenament ce se potrivește celor ce doresc să-și îmbunătățească performanțele într-un termen mai scurt decât în mod convențional. Nu știu cât de eficient este acest nou concept 10-20-30, doar am găsit un articol ce mi s-a părut interesant, dar puteți citi mai multe detalii chiar pe website-ul Universității din Copenhaga. Ce părere aveți? Este eficientă o astfel de metodă de antrenament sau bat câmpii danezii? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dau Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Merită încercat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TechnoCop Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Pana nu incerci nu vezi, dar pare destul de interesanta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerasela Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Interesant...merita incercat si asa stau "prost" cu rezistenta Link to comment Share on other sites More sharing options...
anamaria1292 Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Hmmm...este interesant.O sa incerc de maine,sa vedem daca functioneaza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted June 5, 2012 Moderator Share Posted June 5, 2012 In paralel cu renuntatul la fumat Succes! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anamaria1292 Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Adevarul e ca tigarile sunt o adevarata problema la alergarea de rezistenta,dar daca renunti la ele,in maxim o saptamana se vad rezultatele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGDEPOL Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 si berea, mai ales vara Link to comment Share on other sites More sharing options...
lancelot Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Este cineva care alearga sa slabeasca? m-ar interesa un schimb de impresii^^...eu de ex am 1.78 m, iar anul trecut ma "laudam" cu 103 kg...totusi am alergat doar vreo 3 luni si deloc constant, am slabit pana la 94 kg, iar de la sfarsitul lui septembrie am inceput alergarile mai serios; in schimb am continuat sa mananc cu aceeasi intensitate" . Cred ca am mai slabit putin de cand alerg iar, dar mi s-a stricat cantarul si nu stiu exact cat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 LANCELOT cine iti spune ca numai alergatul te ajuta sa slabesti minte! Sau ca exista anumite suplimente minune! Sportul combinat cu dieta. Renunta la paine, paste fainoase, dulciuri, mancatul dupa 7 seara si vei obtine rezultate vizibile intr-o luna. Dar trebuie sa pastrezi ritmul, adica sa se transforme intr-un stil de viata! Restul e vrajeala! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lancelot Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Sunt constient de asta Elvis, spre asta tind, dar deocamdata m-am angrenat doar pe plan sportiv, cu dieta e mai greu, pt ca obisnuintele sunt puternice. Totusi, de ex, am renuntat complet la ...lapte:), mie imi placea mult si consumam o sticla de 1 l rapid, cu paine ; culmea, il consideram si sanatos, pana cand am citit pe net ca nu e chiar asa grozav si in plus laptele de vaca plezneste de proteine. Dulciurile intr-adevar sunt poate cea mai mare problema, de fumat nu fumez, cu alcoolul destul de slab spre deloc, in schimb la dulciuri fac pagube mari. Postarea mea este, in special, pt. cei care se confrunta cu kilogramele in plus si fac sport ca sa le dea jos, dar si pt cei care alearga din pasiune, pt a ne impartasi ceva ponturi^^. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lancelot Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 In ziua de 24.11.2013, am reusit sa alerg 21 km fara oprire (distanta unui semi-maraton), in 2h si 15 minute, fara sa cad pe jos la sfarsit sau alte alea. Asta in conditiile in care am nici mai mult nici mai putin de 90 kg. Cei care nu credeti ca se poate, ca nu aveti rezistenta, ca sunteti prea grasi etc, iata un exemplu. Se poate! Sper ca in curand, adica in urmatoarele 6 luni, sa reusesc sa alerg distanta unui maraton. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts