Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat pe 3 luni (retinut acum 1 an)

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua,

Am fost depistat acum 1 an de catre politie cu o alcoolemie de 0,11.

Intre timp am plecat la facultate in strainatate, iar acum as dori sa stiu in ce stare se afla permisul meu.

Din cauza unor motive bine intemeiate s-ar putea sa fie nevoie sa conduc de la granita pana in orasul de domiciliu.

In cazul in care permisul meu nu figureaza in continuare ca fiind suspendat, as putea sa suport o amenda pt. ca nu o sa am permisul asupra mea, dar o amenda penala nu (in cazul in care este in continuare suspendat).

Permisul meu este inca suspendat pana in momentul in care ma voi prezenta la politie sa-l ridic? Sau este valabil?

LE: Imi cer scuze pt. greseala din titlu, dar vad ca nu mai pot modifica. "Permis suspendat pe 3 luni (retinut acum 1 an)"

Modificat de Catalin
Publicat

Deocamdata figurezi cu el suspendat si cred ca chiar ti s-a majorat perioada la 120 de zile pentru ca la alcool trebuie sa sustii testul pentru a-l recupera. Nu te sfatuiesc sa conduci pentru ca risti dosar penal, nu amenda penala. Nu exista asa ceva motiv bine intemeiat. Ori ai voie sa conduci ori nu, indiferent de motiv.

• Moderator
Publicat

Rusy din câte am înțeles eu, permisul omului se află la poliție (mă refer la plastic), mai exact i-a fost reținut o dată cu constatarea faptei, acum mai bine de un an. Problema lui este că nu a mai ajuns să-l ridice după cele 120 de zile.

CosminM corectează-mă dacă am înțeles greșit.

Publicat

La fel am ineles si eu Catalin, si atunci permisul ar trebui sa fie valabil. Eventual risca amenda pt lipsa acte de 420 lei.

Publicat (modificat)

Catalin, corect.

Imi amintesc ca d-nul politist imi spusese ca pot sa dau testul 13/15 si sa-mi micsorez perioada de suspendare la o luna, iar daca nu, mi se va mai adauga inca o luna in plus si va fi suspendat pt. 4 luni.

Nu a spus niciun moment ca acel test ar fi obligatoriu. (in cazul meu)

M-am mai interesat si am dat peste asta:

În situatiile urmatoare este obilgatorie testarea la cunoasterea regulilor de circulatie, în conformitate cu prevederile art. 106 alin.1:

- nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

- conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;

De altfel, cautand pe net am gasit destul de multe pareri pro si contra privind acel test 13/15. (in cazul conducerii sub influenta alcoolului)

Acel text este citat de pe site-ul Politiei Romane, de aici.

Stiu ca acest text este destul de clar, dar se contrazice cu ceea ce mi-a spus domnul politist care m-a sanctionat.

Am consultat si un avocat iar el mi-a spus ca ar trebui sa-mi recuperez permisul fara acel test deoarece n-am depasit 0.4 la etilotest

Voi ce parere aveti?

Modificat de CosminM
Publicat

Cred că trebuie să îţi cauţi alt avocat, dacă crezi că ai nevoie. Habar nu are ce vorbeşte. Chiar tu ai postat mai sus situaţiile când este obligatorie acea testare.

Publicat

daca depaseai 0,4 la etilotest vorbeam despre altceva decit o simpla suspendare :)

• Moderator
Publicat

CosminM, cand ti-a fost retinut permisul? In ce luna a anului 2011?

• Membru
Publicat (modificat)

Normal daca omului i-a fost retinut permisul acum un an (cel putin asa spune el) trecand de cele 120 de zile atunci poate sa conduca!Daca CosminM nu te-ai prezentat la testare ti se prelungeste de la 90 zile inca 30 dupa care poti merge sa-l ridici!

Daca este oprit de un echipaj de politie si lor le figureaza pe terminalul tetra ca are pc-ul suspendat atunci oricum va fi condus la cel mai apropiat sediu de politie unde se va verifica in baza nationala de date privind detinatorii de pc,iar colegii vor observa astfel ca cele relatate de acesta,respectiv ce ne-a spus si noua sunt adevarate.

Cred ca alte lucruri nu mai sunt de spus!

Modificat de cipri83
Publicat

As mai avea o intrebare... din ce imi amintesc eu, nu am primit nicio dovada la suspendarea permisului.

Din ce am auzit, atunci cand permisul se suspenda, se elibereaza o dovada (cu drept de conducere pt 15zile sau fara drept de conducere).

In cazul meu (suspendare pt consum de alcool), nu se elibereaza dovada?

• Moderator
Publicat

Nu cumva ai primit o dovadă dar care era fără valabilitate?

• Moderator
Publicat

Ai înmânat permisul de conducere polițistului? Sau nu îl aveai la tine atunci?

Publicat

Il aveam la mine si i l-am dat.

Bausem doua beri cu aprox. 1-2 ore inainte si a aparut ceva foarte urgent.

Era un fel de filtru, control si m-au tras pe dreapta. Dupa ce s-a prezentat domnul politist, m-a intrebat daca am consumat bauturi alcoolice.

Am recunoscut. Am suflat in fiola. Mi-a spus ca m-a depistat cu 0.13 (am gresit mai sus), m-a intrebat daca vreau sa merg la spital pt. recoltare de sange (in caz ca nu recunosteam, presupun).

I-am spus ca nu, pentru ca stiam ca nu are cum sa nu fie adevarat... bausem doua beri cu ceva timp in urma.

Mi-a adus la cunostinta ca am permisul suspendat pt. 3 luni de zile.

Eram intr-un fel de stare de soc pentru ca nu am mai avut niciodata permisul suspendat.

M-a intrebat daca am vreo mentiune de facut, i-am spus ca nu. Am semnat procesul verbal, mi l-a inmanat si mi-a spus ca din acel moment, din partea lui, pot sa conduc sa-mi duc masina pana acasa, dar daca ma prinde un alt echipaj sau fac accident, risc dosar penal. (deci conduc acasa pe raspunderea mea)

A trebuit sa o iau de-acolo pt. ca era aproape in mijlocul centrului si nu aveam pe cine sa sun (era in jur de 3 dimineata) si am ajuns acasa fara alte probleme. Iar acasa am ajuns doar cu procesul verbal.

Nu am mai avut niciodata niciun fel de sanctiune.

Am primit 9 puncte amenda si am platit-o imediat, a 2-a zi.

Un prieten care a avut permisul suspendat pt. depasire pe drum cu linie continua mi-a spus ca, atunci cand trebuie sa ma duc sa-mi ridic permisul, trebuie sa prezint procesul verbal, chitanta (cum ca am platit amenda) si dovada.

Din momentul ala m-a bagat in ceata pt. ca eu nu stiam despre ce e vorba. El a avut o dovada cum ca avea voie sa conduca timp de 15 zile.

Ma gandeam ca nu am mai primit dovada din cauza ca mi-a zis ca din acel moment am permisul suspendat si nu mai am voie sa conduc.

Este posibil sa fii uitat sa-mi scrie acea dovada? Ce ar fi de facut in cazul asta? (a trecut deja 1 an de la incident)

• Moderator
Publicat

Caut-o bine, pentru ca sigur ai primit dovata inlocuitoare fara valabilitate.

Daca ai pierdut-o si nu o mai gasesti, trebuie sa mergi la notar si sa declari pe propria raspundere ca ai pierdut-o, iar declaratia notarilala inlocuieste dovada.

Publicat

Am s-o caut cand o sa ajung acasa. Ma gandesc ca poate a cazut pe sub vreun scaun si de-asta n-am ajuns cu ea acasa.

Orice s-ar fi intamplat, daca nu o am, se considera pierduta, inteleg... aveti idee cam cat costa la notar problema asta?

• Moderator
Publicat

Nu am nici cea mai mica idee, dar sigur nu poate fi vorba de vreo suma importanta.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.