Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Moderator

Conform televiziunilor de stiri, seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa va fi inlocuit din functie de catre ministrul de Interne, Ioan Rus.

Conducerea Politiei Romane va fi preluata de secretarul de stat Petre Toba, cel care a mai detinut aceasta functie in trecut si cel mai probabil, Liviu Popa se va intoarce la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Bihor.

Link to comment
 • Moderator

E oficial, am vazut la TV in direct declaratia primului-ministru care a confirmat cele scrise mai sus.

Link to comment

La cat de gunoi si de nenorocit a fost liviu popa putem afirma ca pentru prima oara nu se confirma intelepciunea noastra romaneasca rezumata in "Schimbarea domnilor ,bucuria prostilor".....in rest aceeasi sterilitate/spirit de carpeala de/in gandire la "scumpa" noastra clasa politica :emo-box: rezumata in maxima lui Nicolae Ceausescu "....rotatia cadrelor"....chestor P.Toba :doh:

Vai de Politia Romana!

Link to comment

Axle dintre doua rele ...........

Dar ma bucur ca viermele de Popa, betivan si nenorocit, o sa le le explice politistilor din rural in judetul Bihor ,,cum a implementat conceptul cu succesuri".

Iubitorul de pedelei pleaca cu o cizma-n fund si nu cred ca va mai face multi purici nici pe la Bihor.

Link to comment
 • Moderator

Anterior functiei din fruntea Politiei Romane, Liviu Popa parca a fost seful DGA-ului, nu?

Cam nefasta pentru cariera domniei sale aceasta incursiune a sa.

Link to comment
 • Member

Ma bucur pentru "ascensiunea" lui Popa...chiar am sperat la ea!

Probabil ca acuma cum a ramas fara pdl-eii lui va ajunge sa fie si cercetat de fostii lui subalterni ca sigur nu-i atata de curat dupa cum si poza!

Link to comment
 • Member

Buna asta Elvis :ner:!Dar dupa parerea mea nu trebuia sa-l trimita la Bihor ca inspector sef ...cred ca ii era destul sa fie sef peste parcul auto!

Edited by cipri83
Link to comment
 • Member

Din cate am inteles dintr-o declaratie a lui Ponta cel care l-a inlocuit in functia de secretar de stat pe Petre Toba este seful Ipj Alba Chestor Principal de Politie Ioan Nicolae Cabulea.

Link to comment
 • Moderator

Ma intreb daca vom apuca vreodata vremurile in care vor fi numiti in aceste functii doar oameni integri, care sa demonstreze ca sunt seriosi, pregatiti si care sa respecte legea.

Link to comment

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Ion Stoica, a fost numit, luni, din nou secretar general al Ministerului Administraîiei şi Internelor (MAI) în locul chestorului de poliţie Irina Alexe, numit în luna martie de către fostul ministru Gabriel Berca.

"Începând cu data de astăzi, 14 mai a.c., prin Decizia primului-ministru, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 323 din 14 mai 2012, Ion Stoica exercită cu caracter temporar funcţia publică de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Decizia a fost emisă la propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (Ioan Rus-nr), cu avizul favorabil al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi în temeiul art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, precum şi al art.19 alin.(1) lit. B) şi art. 92 alin (1/1 ) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici", informează Biroul de presă al MAI.

Anterior acestei date, chestorul de poliţie Ion Stoica a îndeplinit atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, a precizat sursa citată.

Ion Stoica a mai deţinut funcţia de secretar general al MAI şi pe cea de adjunct al Poliţiei Municipiului Piteşti.

Chestorul Stoica şi-a pierdut prima soţie, o fiică şi un fiu, el mai având un băiat. După zece ani de la tragedie, s-a recăsătorit şi are un fu vitreg.

Regele asfaltului din Argeş, Cătălin Spătaru, cercetat într-un caz de evaziune fiscală, este finul lui Ion Stoica.

http://www.gandul.info/politica/seful-inspectoratului-de-politie-judetean-valcea-ion-stoica-a-fost-numit-secretar-general-al-mai-9626127

Link to comment
 • Member

Da Catalin, a fost sef la DGA. Uite aici un interviu cu el http://www.bihon.ro/stiri/oradea-bihor/articol/interviu-cu-chestorul-liviu-popa-seful-directiei-generale-anticoruptie/cn/news-20100329-02151131

Cred în obiectivism, cred în adevăr, cred într-un mod de a desfăşura activităţile profesionale după criterii de performanţă.

Si un citat din interviul dat de Liviu Popa.

Un mare ipocrit...

Link to comment

Axle dintre doua rele ...........

Dar ma bucur ca viermele de Popa, betivan si nenorocit, o sa le le explice politistilor din rural in judetul Bihor ,,cum a implementat conceptul cu succesuri".

Iubitorul de pedelei pleaca cu o cizma-n fund si nu cred ca va mai face multi purici nici pe la Bihor.

Ma refeream strict la nedumerirea mea ca alternativa la "Iubitorul de pedelei" nu e decat un cadru recirculat/reciclat/rotit...si in plus cred ca multi din sefii IG.P.R.-ului nu sunt atat "Iubitori ai X partid"cat obedienti si milogi pana la ingretosarea noastra...probabil un sef ideal IGPR tre'sa fie nevertebrat.Sa fim sobrii...nu ptr.verticalitate a fost numit Toba,nu?Pana nu va fii un examen riguros ptr.functia asta si un proiect managerial asumat de proaspatul sef IGPR pentru 4ani iar acesta sa fie evaluat parlamentaranualprivind indeplinirea proiectului sau managerial nu vor fii decat tobe ,fatuloi ,si alti fosti de viitor - de mare viitor.Ce naiba?Chiar nu se gasea in tot MI-ul un ofiter capabil ,cu realizari si stimat ptr acestea la toate nivelurile Politiei Romane...sa intelegem ,oare , ca dl.ing.Toba este maxim ce au gasit in tot MI-ul?????

Oricum jigodia de popa liviu trebua destituit din politie pentru incalcarea deontologiei functionarului MAI vezi "...betivi si nenorocit..."

Edited by axle15
Link to comment

Axle sa nu intelegi ca il ,,iubesc" pe domnul specialist in ,,robineti" sanitari, din aceasta cauza s-a inteles foarte bine cu fostul ministru de interne care era specialist in,,robineti'' industriali..

Departe de mine gandul, daca stau si imi aduc aminte de gafele lui Toba ma apuca nervii.

Dar macar asta nu iesea pe sticla atat de des sa dea cu rahat in ventilator.

Tu folosesti cuvinte necunoscute pentru multi pretendentii la functia de inspector general... verticalitate, proiect managerial,deontologie....

Rusilor le plac oamenii prosti Axle.

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment
... verticalitate, proiect managerial,deontologie....

Rusilor le plac oamenii prosti Axle.

M-ai uns la suflet ,Elvis!...mai ales cu rusii (ca-s ministrii ,ca-s orientare sau apucatura): vezi Marga-Filipov....oricum, cand scapam de metehnele implementate de rusi atunci probabil vom fi mai curati ,mai uscati ....ca si conducere a MI si IGPR .

Edited by axle15
Link to comment

0x_100.jpg

Ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus, a prezentat, astăzi, 15 mai a.c., în cadrul unei declarații de presă susținută la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, informații despre numirile și eliberările din funcțiile de secretar general al MAI, de șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică și inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Ministrul Ioan Rus a precizat că, începând cu data de astăzi, chestor principal de poliție Căbulea Ioan Nicolaea fost numit în funcția de șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică din cadrul M.A.I..

Ministrul Administrației și Internelor a mai declarat că, prin decizie a primului ministru, chestor de poliție Petre Tobă este numit inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române. În ceea ce privește situația chestorului de poliție Liviu Popa, ministrul a precizat că fostul inspector general al Poliției Române este numit, începând cu data de astăzi, inspector șef al Inspectoratului de Politie al Județului Bihor.

Ioan Rus a precizat și faptul că, începând de ieri, 14 mai, prin decizia primului ministru, funcția de secretar general al Ministerului Administrației și Internelor este exercitată cu caracter temporar de către chestor de poliție Stoica Ion, care, până la acest moment, a îndeplinit atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea.

În mesajul adresat, oficialul M.A.I. a subliniat faptul că ordinea publică, siguranța cetățeanului, precum și prevenirea și combaterea infracționalității sunt prioritățile instituției pentru perioada următoare și că se dorește creșterea eficienței și vizibilității acțiunilor în aceste domenii.

Ministrul a precizat că, în ultima perioadă, a avut întâlniri cu toți șefii structurilor teritoriale ale Ministerului, cărora le-a prezentat prioritățile instituției, cu accent pe creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni.

INFORMATII DE BACKGROUND

Începând cu data de 15 mai a.c., prin decizia primului ministru, publicată în Monitorul Oficial Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 328, din15.05.2012, chestor principal de poliție Căbulea Ioan Nicolae se numește în funcția de secretar de stat și șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Decizia primului ministru a fost emisă la propunerea Ministerului Administrației și Internelor, în temeiul art. 15 lit. d) și al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și art. 9 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/ 2008, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, începând cu data de astăzi, prin Decizia primului ministru publicată în Monitorul oficial nr. Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 328, din15.05.2012 chestor principal de poliție Petre Tobă se eliberează din funcția de secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică din cadrul Ministerului Administrației și Internelor și se numește în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Ambele Decizii au fost emise la propunerea Ministerului Administrației și Internelor, prima în temeiul art. 15 lit. d) și al art. 19 din Legea nr.90/ 2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și art. 9 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/ 2008, cu modificările și completările ulterioare, iar cea de-a doua în temeiul art. 15 lit. e) și al art. 19 din Legea nr. 90/ 2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și art. 8 alin. (1) din Legea nr. 218/ 2002, cu modificările și completările ulterioare.

Prin decizia primului ministru publicata în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 328, din15.05.2012, chestor de poliție Liviu Popa se eliberează din funcția de inspector general al Poliției Române.

Decizia primului ministru a fost emisă la propunerea Ministerului Administrației și Internelor, în temeiul art. 15 lit. e) și al art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și art. 8 alin. (1) din Legea nr. 218/ 2002, cu modificările și completările ulterioare.

Începând cu data de astăzi, Liviu Popa este numit inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor.

Link to comment
 • Moderator

Motivele inlocuirii lui Liviu Popa cu Petre Toba si a secretarului general al MAI, Irina Alexe, cu Ion Stoica sunt mult mai simple decat par. Daca v-ati uitat in toate sondajele de opinie, in toata tara, din sectorul 1 al Capitalei pana in Sighetul Marmatiei, ordinea publica, siguranta cetateanului, nivelul criminalitatii, infractionalitatea, criminalitatea transfrontaliera, evaziunea fiscala, tot ce inseamna nerespectarea legii, sunt prioritati pentru intreaga populatie a Romaniei Prim-ministrul mi-a cerut ca in perioada urmatoare sa fie rezultate vizibile in ceea ce inseamna progres in legatura cu toate aceste lucruri. [...] Incerc sa fac o echipa de conducere a Ministerului si a Politiei capabila sa materializeze aceste dorinte ale poporului", a declarat, marti, ministrul Internelor, Ioan Rus.

Link to comment
........ "Daca v-ati uitat in toate sondajele de opinie, in toata tara, din sectorul 1 al Capitalei pana in Sighetul Marmatiei, ordinea publica, siguranta cetateanului, nivelul criminalitatii, infractionalitatea, criminalitatea transfrontaliera, evaziunea fiscala, tot ce inseamna nerespectarea legii, sunt prioritati pentru intreaga populatie a Romaniei .... [...] Incerc sa fac o echipa de conducere a Ministerului si a Politiei capabila sa materializeze aceste dorinte ale poporului", a declarat, marti, ministrul Internelor, Ioan Rus.
...mai au politicienii romani pana sa "inventeze apa calda"...nu ca n-ar putea dar s-ar lega cu mana lor...pai "...ordinea publica, siguranta cetateanului, nivelul criminalitatii, infractionalitatea, criminalitatea transfrontaliera, evaziunea fiscala, tot ce inseamna nerespectarea legii, ..." toate astea sunt consecinte ale legislatiei strambe pusa in M.Of.si-n practica de toata clasa politica din'89 pana in prezent si a coruptiei generalizate in justitie...starpind coruptia in justitie prin legi drepte si fara echivoc atunci chiar ar deveni semi-caduca su chiar caduca afirmatia"...ordinea publica, siguranta cetateanului, nivelul criminalitatii, infractionalitatea, criminalitatea transfrontaliera, evaziunea fiscala, tot ce inseamna nerespectarea legii, ..."...dar pana atunci ramanem cu:"nu prezinta pericol social","3ani cu suspendare",...etc.A propos:stiti cand s-au dus in cap fratii"Camataru"si au luat-o spre locul cu zabrele?Cand au refuzat o oferta de nerefuzat...la al carei capat,trecand prin N.Gheara ca asa zis beneficiar,se afla un fost si actual om politic roman...Finalmente:distrugi coruptia din justitie si instaurezi lesne ordinea cu tot ce-nseamna ea..dar clasa noastra politica,in loc sa combata cauza ptr.a disparea efectul e mai chetz:combate efectul sperand sa dispara......tot efectul....tribu'lu'mafoamea...oricum e bine ca nu avem si plagiatori la IGPR si MI...nu? ;)
 • Upvote 3
Link to comment
 • Marius changed the title to Schimbarea ori numirea in functie a sefului Politiei Romane
 • Moderator

Captură de ecran din 2019-08-21 la 13.45.33.pngMonitorul Oficial nr. 0691 din 2019
Actul nr. 207 din 21 August 2019
Emitent: Primul-Ministru
Decizie privind numirea domnului Liviu Vasilescu în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române

 

Link to comment
 • Moderator

Rămâne de văzut ... 
Ce se ştie clar este că Liviu Vasilescu este părintele DOS-ului. El a avut un aport major la înfiinţarea acestei structuri şi dotarea logistică a acesteia - care e net superioară oricărei alte structuri a Poliţiei Române.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.