Jump to content
POLITISTI.ro

Înşelăciune, furt, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals


NewsBot

Recommended Posts

La data de 23.04.2012, poliţişti din cadrul Secţiei 14 – Biroul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., l-au identificat pe I. Daniel de 28 de ani, din Bucureşti, care, în luna ianuarie 2012, folosind cărţi de identitate false, a închiriat trei apartamente pentru patru nopţi, în regim hotelier, după care, la rândul său, le-a subînchiriat contra sumei de 2100 de euro, reprezentând chiria pe 2 luni şi garanţia.

Pentru a induce în eroare părţile vătămate, I. Daniel s-a prezentat ca fiind proprietarul apartamentelor în cauză şi că se numeşte Z. Robert.

După obţinerea cheilor celor trei apartamente, I. Daniel a sustras mai multe bunuri din acestea (lenjerie de pat, veselă şi filtre de cafea).

Totodată, în perioada 09.01.2012–20.04.2012, în complicitate cu P. Marian de 26 de ani, din Bucureşti, angajat al unei societăţi comerciale, folosind contracte de muncă şi adeverinţe de salariu pe care au aplicat ştampila societăţii, din care rezulta faptul că şi el este angajat al societăţii, I. Daniel a depus documentele respective la diferite bănci comerciale în vederea obţinerii unor credite.

După o înţelegere prealabilă, P. Marian avea ca sarcină să răspundă la un telefon furnizat funcţionarilor bancari şi să le confirme acestora că I. Daniel este angajat al societăţii.

La data de 26.04.2012, în baza unei autorizaţii emise de Judecătoria Sectorului 4, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul lui I. Daniel, unde au găsit două cărţi de identitate false, un permis de conducere fals, şase ştampile având sigla a mai multor societăţi comerciale, pe care cel în cauză le folosea la întocmirea contractelor de muncă şi adeverinţelor de salariat şi o serie de astfel de contracte de muncă şi adeverinţe de salariat false, completate cu numele său, pe care se afla aplicată ştampila societăţii comerciale la care era angajat P. Marian, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 14, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, furt, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, cu I. Daniel în stare de reţinere şi cu P. Marian în stare de libertate.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 2 years later...

REŢINUT PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU, FALS INTELECTUAL ȘI UZ DE FALS

Un angajat al unui ocol silvic, bănuit că ar fi falsificat procesele-verbale de constatare a delictelor silvice, a fost reţinut de poliţiştii din Cluj. Faţă de acesta, instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

La data de 10 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej din cadrul I.P.J. Cluj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 50 de ani, din localitatea Căşeiu, angajat al unui ocol silvic, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013 - decembrie 2014, cel în cauză ar fi completat mai multe procese-verbale de constatare a infracţiunilor silvice, respectiv tăieri şi furturi de material lemnos, în care ar fi inserat date neconforme cu realitatea.

Informațiile consemnate în procesele-verbale ar fi îngreunat activitatea de cercetare penală a organelor judiciare, de constatare şi sancţionare a delictelor silvice.

Prejudiciul cauzat statului prin activitatea infracțională este de peste 30.000 de lei.

La data de 11 decembrie a.c., instanţa de judecată a luat față de bărbat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.

Sursa: IPJ CLUJ

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.