Jump to content
POLITISTI.ro

Recomandări rutiere pentru un trafic rutier sigur de Sărbătorile Pascale


NewsBot

Recommended Posts

Recomandări rutiere pentru un trafic rutier sigur de Sărbătorile Pascale

În perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere nedorite. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, astfel încât deplasarea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă

Tradițional, în perioada Sărbătorilor de Paşti, traficul rutier cunoaşte creşteri ale valorilor, în special pe principalele drumuri ce leagă Capitala de zonele turistice, dar şi de punctele de trecere a frontierei de provinciile istorice.

Având în vedere experienţa anilor anteriori, cel mai intens trafic se anticipează pe D.N. 1 şi D.N.7, ca urmare a revenirii în ţară a cetăţenilor români rezidenţi în străinătate pentru Sărbătorile de Paşti, precum şi a deplasărilor turistice şi de agrement.

Totodată, ţinând cont de configuraţia drumurilor şi de capacitatea acestora de preluare a traficului, pot fi generate viteze de deplasare reduse pe anumite sectoare, mai ales în zonele montane. Pentru evitarea aglomeraţiei, se recomandă folosirea următoarelor rute alternative:

- Pentru D.N. 1: D.N. 1A (Bucureşti – Buftea - Ploieşti – Braşov)

sau D.N.71 (Bucureşti – Târgovişte – Pucioasa – Sinaia – Braşov);

- Pentru Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti: D.N.7 Bucureşti – Găieşti – Piteşti;

- Pentru Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa: D.N.2 – D.N.2A (Bucureşti – Urziceni – Slobozia – Constanţa);

De asemenea, se anticipează trafic intens şi pe raza municipiilor, mai ales în zona marilor centre comerciale, ca urmare a deplasărilor ocazionate de aprovizionarea pentru zilele de sărbătoare.

Pentru fluiduzarea traficului rutier, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulație, Poliţia Rutieră va constitui, la nivel naţional, dispozitive care vor totaliza, în perioadele de maximă intensitate a traficului, peste 2.300 de poliţişti, care vor utiliza la întreaga capacitate aparatura de monitorizare a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

În această perioadă, traficul rutier va fi supravegheat, pe cele mai aglomerate tronsoane de drum şi cu ajutorul elicopterelor din dotarea M.A.I., iar pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei se vor desfăşura acțiuni comune în colaborare cu poliţiile rutiere din Ungaria şi Bulgaria.

În acest context, solicităm participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, astfel încât deplasarea lor să se desfăşoare în condiţii de siguranță.

Conducătorilor de autovehicule care se pregătesc să plece la drum în acestă perioadă de sărbătoare le recomandăm să țină seama de câteva sfaturi utile, după cum urmează:

- nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

- folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo, de drum şi de trafic;

- circulaţi cu viteză redusă, mai ales în zonele aglomerate;

- folosiţi luminile de întâlnire pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri, mai ales în condiții de vizibilitate redusă;

- păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul care vă precede;

- opriţi autovehiculele doar în locurile special amenajate, pentru a nu stânjeni circulaţia celorlalte vehicule şi a preveni apariţia blocajelor;

- evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosit! În cazul în care veţi parcurge o distanţă mai mare, etapizaţi-vă călătoria, fiind indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele.

Drum bun şi Paşte fericit!

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.