Jump to content
POLITISTI.ro

Alcool fără documente legale, descoperit de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Peste 1.000 de litri de alcool fără documente legale, descoperit de poliţişti

1.200 litri de alcool, ambalat în peturi ce nu aveau etichete şi banderole specifice, a fost depistat de poliţiştii din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, în autoturismul unui tânăr bistriţean. Marfa, în valoare de peste 50.000 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

La data de 11 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa l-au depistat, într-o parcare auto din Bistriţa, pe H. Ianoş, de 28 de ani, din Bistriţa, care deţinea într-un autoturism 1.200 litri de lichid incolor ambalat în peturi de un litru fiecare, fără ca acestea să aibă aplicate etichete şi banderole specifice şi care prezentau un miros specific de alcool.

Acesta nu a putut prezenta documente legale de provenienţă pentru bunurile identificate în interiorul autoturismului, valoarea produselor accizabile depistate fiind de 53.280 de lei.

S-a dispus ridicarea în vederea confiscării a mărfii şi indisponibilizarea autoturismului, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,achiziţionare de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi”.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 9 months later...

450 litri de alcool, confiscaţi de poliţişti

Poliţiştii harghiteni au descoperit, într-un autoturism oprit în trafic, 450 litri alcool fără documente de provenienţă şi transport. Întreaga cantitate de alcool a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

La data de 12 ianuarie a.c., în cadrul unei acţiuni desfăşurată pe D.N.E. 578, poliţiştii Postului de Poliţie Mădăraş – I.P.J. Harghita, au oprit pentru control un autoturism condus de către L.M. de 41 de ani, din localitatea Şomcuta Mare, judeţul Maramureş.

Poliţiştii au observat în autoturism o pătură ce acoperea bagaje voluminoase. În urma controlului efectuat în interiorul şi portbagajul autoturismului, au fost descoperite mai multe recipiente şi bidoane de câte 10 litri, nesigilate şi netimbrate, fără documente de provenienţă şi transport, care conţineau în total 450 litri alcool.

Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 9.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul utilizat pentru transport a fost indisponibilizat, fiind sigilat şi reţinut la Postul de Poliţie Dăneşti.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Postului de Poliţie Mădăraş în vederea stabilirii provenienţei alcoolului şi identificării unor alte eventuale persoane implicate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.