Jump to content
POLITISTI.ro

Arestat pentru fraude informatice


NewsBot

Recommended Posts

Un bărbat de 39 de ani a ajuns în arest, după ce a săvârşit mai multe fraude informatice, înşelând peste 400 de persoane.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a lui B.I.C., de 39 de ani, din municipiul Alexandria, care locuia pe raza municipiului Bucureşti, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de fals informatic, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 48 din Legea 161/2003, înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215, alin.1, 2 din Cod Penal, fals în declaraţii în vederea emiterii unui instrument de plată electronic, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 din Legea 365/2002 şi efectuarea frauduloasă de operaţiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plată electronică, prevăzută şi pedepsită de art.27 din Legea 365/2002.

În fapt, suspectul, începând cu luna iunie 2011, ar fi postat mai multe anunţuri pe site-uri specializate în publicitate, prin care oferea sume de bani cu împrumut în condiţii avantajoase, prin contract notarial, condiţionând încheierea contractelor de depunerea în prealabil a unor sume de bani, cuprinse între 250-300 lei, bani ce reprezentau aşa-zisele cheltuieli de deplasare ale acestuia până în localitatea de domiciliu a clientului, unde urma să se încheie contractul de împrumut.

Pentru primirea banilor, bărbatul comunica datele de cont ale altor două persoane, pe numele cărora deschisese conturi la mai multe bănci, iar cu ajutorul cardurilor emise pe numele acestora, efectua retragerile de numerar de la ATM-uri din Bucureşti.

În acest mod, suspectul a reuşit să înşele peste 400 de persoane, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 100.000 lei.

În urma flagrantului organizat de poliţişti în dimineaţa zilei de 5 aprilie a.c., asupra suspectului au fost găsite două cărţi de identitate şi mai multe carduri emise pe numele altor persoane, înscrisuri referitoare la operaţiuni bancare, precum şi 7 telefoane mobile, bunuri folosite de acesta în activitatea infracţională.

Cel în cauză a fost reţinut pe baza de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, iar la data de 6 aprilie a.c., Judecătoria Târgovişte a admis propunerea D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmboviţa şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.