Jump to content

Director de şcoală prins în timp ce lua mită


NewsBot
 Share

Recommended Posts

La data de 06.04.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins în flagrant pe D.G., director al unei şcoli din municipiul Constanţa, în timp ce primea suma de 150 Euro şi 200 de dolari USA, de la cetăţeanul F.L., pentru a facilita înscrierea copilului acestuia în clasa pregătitoare a unităţii şcolare mai sus menţionate.

În fapt, denunţătorul având depus un dosar pentru înscrierea copilului în grupa pregătitoare, dosar care nu s-a încadrat în faza 1 de selecţie, a aflat, prin intermediul unei cunoştinţe că, directorul şcolii acceptă dosarele care nu îndeplinesc criteriile de selecţie, contra unor sume de bani.

Ulterior, denunţătorul s-a deplasat la şcoală, unde l-a contactat pe director, iar din discuţiile purtate, acesta l-a lăsat să înţeleagă că îi poate rezolva problema, respectiv înscrierea copilului în clasa pregătitoare a unităţii şcolare pe care o conduce.

La data de 06.04.2012, în urma denunţului formulat de către F.L. ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea procurorului desemnat, l-au prins pe D.G. în timp ce primea suma de 150 Euro şi 200 de dolari USA de la denunţător.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. şi ped. de art. 254 alin 1 şi 2 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000.

În urma audierii, faţă de cel în cauză s-a luat măsura restrictivă de libertate de a nu părăsi localitatea.

D.G.A. - Biroul Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.