Jump to content
POLITISTI.ro

Director de şcoală prins în timp ce lua mită


NewsBot

Recommended Posts

La data de 06.04.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins în flagrant pe D.G., director al unei şcoli din municipiul Constanţa, în timp ce primea suma de 150 Euro şi 200 de dolari USA, de la cetăţeanul F.L., pentru a facilita înscrierea copilului acestuia în clasa pregătitoare a unităţii şcolare mai sus menţionate.

În fapt, denunţătorul având depus un dosar pentru înscrierea copilului în grupa pregătitoare, dosar care nu s-a încadrat în faza 1 de selecţie, a aflat, prin intermediul unei cunoştinţe că, directorul şcolii acceptă dosarele care nu îndeplinesc criteriile de selecţie, contra unor sume de bani.

Ulterior, denunţătorul s-a deplasat la şcoală, unde l-a contactat pe director, iar din discuţiile purtate, acesta l-a lăsat să înţeleagă că îi poate rezolva problema, respectiv înscrierea copilului în clasa pregătitoare a unităţii şcolare pe care o conduce.

La data de 06.04.2012, în urma denunţului formulat de către F.L. ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea procurorului desemnat, l-au prins pe D.G. în timp ce primea suma de 150 Euro şi 200 de dolari USA de la denunţător.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. şi ped. de art. 254 alin 1 şi 2 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000.

În urma audierii, faţă de cel în cauză s-a luat măsura restrictivă de libertate de a nu părăsi localitatea.

D.G.A. - Biroul Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.