Jump to content
POLITISTI.ro

Asigurările autospecialelor de serviciu


Dan

Recommended Posts

am avut si eu doua accidente cu doua masini de politie si ambele le-am reparat pe casco. atunci am aflat si eu cum e cu casco forfetar.

o unitate incheie un contract cu societate de asigurari, pentru un anumit numar de autovehicule. s-ar putea sa fie cum zice @dan ca suma forfetara este un bonus, cert e ca de fiecare data am apelat la acest casco forfetar.

la primul accident s-a ocupat "gospodarul" de toate actele, dar la a doua am alergat eu: am luat acceptul de la cei de la biroul auto(daca nu ai atestat, si inspectia tehnica periodica nici nu discuta cu tine), dupa care la societatatea de asigurari unde mi-au completat o polita de asigurare valabila in luna in care am avut accidentul, dupa care traseul obisnuit.

pana sa-mi dea acceptul cei de la biroul auto au verificat daca mai sunt bani in fondul de la casco forfetar. poate norocul meu a fost ca am avut accidentul in 30 octombrie spre sfarsitul anului.

la primul accident a trebuit sa blochez o masina si am intrat cu masina mea in el, iar la al doilea pe ploaie, dacia mea din 97, la o frana a celui din fata s-a dus sanie direct in bara celeilalte masini.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

@livu

spune-mi te rog daca cele doua daune te-au afectat ca persoana fizica la momentul incheierii politei RCA pentru autoturismul personal.

Link to comment

Nu Dan, nu are cum să îl afecteze. El a fost doar împuternicit să meargă la societatea de asigurare. Putea fi oricare alt coleg împuternicit în locul lui.

Link to comment
 • Moderator

Și dacă este vorba despre o simplă avarie, ce nu poate fi încadrată ca accident, tot o să fie necesară împuternicirea cuiva, pentru că asigurările nu despăgubesc numai prejudiciile produse în urma accidentelor.

Link to comment

Ordonanta nr.121/28.08.1998 si Instructiunile nr.830/20.01.1999( atunci cand s-au emis eram asociati cu militarii).

O alta scapare, cutuma, prostie etc.

Si cu toate ca nu mai suntem militari suntem cercetati administrativ exact in conformitate cu cele de mai sus.

In Ordonanta la art. 6 se stipuleaza ca militarii nu raspund material:

- pentru pierderile inerente produse in executarea misiunilor ori in procesul pregatirii de lupta care se incadreaza in dispozitiile legale in vigoare;

- pentru pagubele produse din cauze ce nu puteau fi prevazute si inlaturate;

- pentru pagubele generate de riscul normal al serviciului sau de forta majora;

- pentru pagubele produse in executarea ordinului comandantului sau sefului unitatii, caz in care raspunderea materiala revine acestuia.

Se execepteaza militarii care nu au raportat in termen de 24 de ore sau la inapoierea din misiune, din neglijenta sau rea-credinta, cazuri in care raspund impreuna cu comandantii sau cu sefii unitatilor.

In Instructiuni la acelasi art. 6 se dezvolta.

Edited by Elvis
Link to comment

nu, nu m-a afectat in nici un fel "pe persoana fizica".

bonusurile si malusurile se calculeaza pe polita de asigurare, nu pe sofer.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 weeks later...

va salut. as vrea sa stiu daca autospecialele Land Rover din dotarea PFR au casco... e o chestiune f importanta. ms si daca nu trebuia deschis aici topicul, scuze.

Link to comment

adica , daca eu ii lovesc masina tatalui meu si folosesc asigurarea , atunci o sa ii vina mai scumpa lui asigurarea si nu mie ?

 • Downvote 3
Link to comment
 • 9 months later...

Poliţia Română şi-a făcut poliţă RCA la Carpatica Asig

(preluare capital.ro care citeaza dgmarket.ro )

Inspectoratul General al Poliției Române a atribuit societății Carpatica Asig contractul pentru asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) a parcului auto, conform unui anunț postat pe dgmarket.ro.

Contractul a fost atribuit prin negociere, Carpatica fiind societatea care a oferit cel mai mic preţ din toate cele trei candidate. Astfel, Poliţia Română va plăti în total 147.502 lei pentru asigurarea autovehiculelor proprii, deşi valoarea contractului estimat iniţial se ridica la 684.300 lei. Desemnarea câştigătorului a fost făcută pe criteriul ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere financiar.

Rezultatele CARPATICA Asig pentru primele nouă luni ale lui 2012 arată că, poliţele RCA au generat peste 87% din portofoliul asigurătorului (primele brute subscrise pe acest segment au fost de 180,5 milioane de lei).

Comentariu propriu : Nu am fost asigurat niciodata la aceasta societate, dar o simpla cautare pe net arata o multime de asigurati nemultumiti si servicii/operativitate/refuzuri de deconturi proaste. Este de asteptat la acest gen de servicii in conditiile licitate , in care pretul real pe piata este dublu sa fie un fiasco... dar poate ma insel .

Edited by LORD
Link to comment

Majoritatea celor care incheie o astfel de polita RCA prefera tariful cel mai mic. Sunt niste diferente mari intre tarifele practicate de Carpatica Asig si celalte societati de asigurare pentru acelasi autoturism. Era normal ca aceasta societate sa poata oferi cel mai mic pret deoarece politica lor este sa adune cat mai multi bani din incheierea politelor de asigurare si despagubiri ioc. Sa speram ca nu vom avea nevoie sa folosim politele emise de catre aceasta societate de asigurari. Sunt campioni la numarul de plangeri la CSA si in orice tara civilizata aceasta societate era desfiintata pana acum.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Experienta mea cu cei de la Carpatica, dateaza de acum 7-8 ani, cand eram cu o Solenza de la munca si m-a lovit din spate un sofer asigurat de ei. Dupa hartogaraia de rigoare (colegul cu care eram in masina a suferit o cotunzie la cap, pt ca s-au rupt scaunele din cauza socului, asa ca s-a facut dosar etc), m-am prezentat la ei, mi-au deschis imediat dosar de dauna si m-au trimis la un service agreat de ei. In 4-5 zile masina a fost gata, in conditiile in care spatele Solenzei era varza (soferul care ne-a lovit a avut 14 metrii urme dinamice de franare). Probabil s-au miscat repede pt ca era o masina a politie?! Ulterior, am ramas in bune relatii cu agentul de asigurari care mi-a facut dosarul de dauna si chiar mi-am contractat si un CASCO la ei pt masina personala. Dar a trecut timpul, s-a schimbat si consiliul director, a venit si criza etc., iar reclamatiile au inceput sa curga garla (pe forumurile de asigurari sunt in top la nemultumiri)

 • Upvote 1
Link to comment

eu tocmai incerc sa repar masina masina de la serviciu la un service agreat de carpactica, vinovatul avand asigurare la carpatica.

sa vezi de acum incolo scandaluri si reclamatii contra politistilor.

carpatica impune tarife pentru reparatie foarte mici, mult mai mici decat tarifele service-urilor si de aici incep certurile si scandalurile.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.