Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Vreau sa stiu daca chiar merge sa raportezi acte de disciplina in trafic. Ce se intampla cand eu sun si zic ca soferul din masina cu nr ... nu a dat prioritate la pietoni, de exemplu? Unde ajunge apelul si cine il preia si cum se continua sirul evenimentelor? Si daca da, care e numarul la care sunam?

• Moderator
Publicat

Legislația actuală nu permite aplicarea unor sancțiuni în urma acestor tipuri de denunțuri. Pentru astfel de situații (prioritate pietoni și altele de acest gen) este nevoie ca agentul constatator să facă „constatarea prin propriile simțuri”.

Deși la prima vedere ți se pare aiurea și total nedrept, lucrurile nu stau deloc așa. Încearcă să îți imaginezi situația în care vreun „amic ce-ți poartă sâmbetele” te va reclama total aiurea, iar tu ai rămâne fără permis numai pentru că ăla are ceva de împărțit cu tine sau pur și simplu nu te suportă. Și având în vedere educația și mentalitatea românului, nu cred că ar fi o idee prea bună, mai ales dacă te gândești la câți procesomani sau pensionari plictisiți are țara asta.

Publicat

si asa suntem neam de turnatori - vezi vecinii de la bloc si presedintii asociatilor de locatari.

Publicat

Interesant. Atunci ceea ce vad scris pe unele masini cu "raportati sofer indisciplinat in trafic la nr...", e din cate am citit pe un forum, o shmecherie a unor firme ca sa suni la ei?

• Moderator
Publicat

Masinile respective sunt masini de serviciu si apartin anumitor firme care probabil impun angajatilor proprii o anumita conduita.

Daca tu suni la numarul respectiv si semnalezi anumite abateri rutiere, impotriva soferului respectiv nu se vor lua masurile prevazute de Codul Rutier, probabil suporta anumite sanctiuni prevazute de regulamentele interioare ale firmei in care lucreaza.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.