Jump to content
POLITISTI.ro

Condamnari pentru furt calificat, a unor politisti de frontiera


NewsBot

Recommended Posts

logo_DGA.jpg

La data de 13 martie a.c., magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, condamnându-i pe inculpaţii: cms.şef de poliţie Nicula Florin Nicuşor, subcomisar de poliţie Gheorghiţă Liviu, agent de poliţie Glăvan Ion, agent de poliţie Osiceanu Nicu, agent de poliţie Diaconu Ştefan, agent de poliţie Cojocaru Eliodor – toţi din cadrul I.J.P.F. Dolj, precum şi pe Stîngaciu Sanda, Stîngaciu Ionel, Stîngaciu Petre Mişu şi Stîngaciu Florea la o pedeapsă de câte doi ani închisoare cu suspendare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi respectiv complicitate la furt calificat, fapte prev. şi ped. de art. 208-209 C.P., respectiv art. 26 rap. la art. 208-209 C.P.

Dosarul în baza căruia au fost condamnate persoanele menţionate a fost iniţiat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj. Astfel, în anul 2008, la nivelul serviciului au fost obţinute informaţii cu privire la faptul că, în punctul de frontieră Bechet, în nopţile de 14/15 şi 15/16 septembrie 2008, au fost depistate două tiruri cu ţigări de contrabandă de către lucrătorii I.J.P.F. Dolj, iar cu ocazia întocmirii actelor de constatare a fost menţionată doar o parte a produselor, restul fiind însuşită de către poliţişti de frontieră şi persoane civile din anturajul acestora.

Urmare a cercetărilor efectuate pe baza ordonanţelor de delegare în cauză, cu prilejul unor percheziţii la domiciliul membrilor familiei Stângaciu au fost găsite şi ridicate 2.000 cartuşe de ţigări de provenienţă elveţiană şi rusească, netimbrate, identice cu cele confiscate din cele două tiruri depistate de către poliţiştii de frontieră.

D.G.A. - Biroul Informare Şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.