Jump to content
POLITISTI.ro

Infracţiuni de braconaj cinegetic investigate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

braconaj_cinegetic.jpg

Poliţiştii doljeni desfăşoară acţiuni în vederea protejării fondului cinegetic. În ultimele 24 de ore au identificat şi reţinut pentru comiterea infracţiunii de braconaj, trei persoane.

Ieri, 11 martie a.c., poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de către lucrătorii Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj cu privire la faptul că în incinta Staţiei de pompare a apei Ianoş, din localitatea Catane, judeţ Dolj au fost găsite trei carcase de vânat.

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase s-au deplasat la faţa locului şi au identificat două capete şi două piei de mistreţ, precum şi un cap şi o piele de căprior.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti a reieşit că în seara zilei de sâmbătă, 10 martie a.c., M.I., de 49 de ani, împreună cu M.D., de 27 de ani, ambii din comuna Bîrca, judeţul Dolj s-au deplasat pe fondul de vânătoare Cârna şi folosind arma de vânătoare cu alice deţinută de bărbatul de 49 de ani au braconat cele trei animale.

Pe numele celor două persoane, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

Arma aflată în deţinerea lui M.I. şi douăzeci şi opt de cartuşe de acelaşi calibru au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, autoturismul folosit de cei doi bărbaţi la comiterea faptei a fost indisponibilizat până la definitivarea cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, M.I. şi M.D. au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Judecătoriei Băileşti cu propunere de arestare preventivă.

În aceeaşi zi, în jurul orei 1900, poliţiştii au fost sesizaţi de către un paznic de vânătoare al fondului Izvor, care aparţine A.J.V.P.S. Dolj, cu privire la faptul că a fost prinsă în flagrant o persoană ce braconase o căprioară.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului A.E.S.P. şi ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova, care au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, totodată fiind identificat O.G., de 58 de ani, din municipiul Craiova.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că acesta s-a deplasat pe Fondul de vânătoare Izvor, unde cu o armă de vânătoare cu alice a braconat o căprioară.

În urma controlului efectuat în autoturism, poliţiştii au găsit căprioara împuşcată, 15 cartuşe calibru 5,6 mm şi 16 cartuşe calibru 12 mm. Totodată, la aproximativ 10 metri de autoturismul controlat, a fost găsită o armă de tir cu glonţ calibru 5,6 mm.

Armele, muniţia şi vânatul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept, O.G., fiind reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 7 months later...

Vânători de mistreţi, cercetaţi pentru braconaj cinegetic

Poliţiştii arădeni au depistat doi bărbaţi care ascundeau, în autoturismul cu care se deplasau, doi mistreţi împuşcaţi, două arme de foc şi muniţie. Faţă de aceştia se efectuează cercetări pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, împreună cu personalul unei asociaţii de vânătoare au depistat, în zona localităţii Dud, doi bărbaţi, suspectaţi de braconaj cinegetic.

Cei doi suspecţi, B. Matei, de 43 de ani şi C. Augusto, de 69 de ani, transportau cu un autoturism de teren, doi porci mistreţi, împuşcaţi. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au mai găsit în interiorul acestuia două arme de vânătoare, una cu alice şi una cu glonţ, precum şi muniţie.

Întrebaţi despre provenienţa animalelor, B. Matei a recunoscut că el i-a împuşcat, cu arma personală, pe un fond de vânătoare.

Întrucât cei doi bărbaţi nu au putut prezenta autorizaţie de vânătoare valabilă pentru acel fond de vânătoare şi nici autorizaţie de transport pentru arme, pe numele acestora s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Suspecţi de braconaj cinegetic, depistaţi de poliţişti

10 cetăţeni italieni, ce participau la partide de vânătoare în România, sunt suspectaţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Constanţa de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic. / În urma unei percheziţii, poliţiştii au indisponibilizat 15 de arme de vânătoare, aproximativ 2.000 bucăţi de muniţie şi 180 de ciocârlii împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare.

La data de 22 octombrie a.c., poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din Negru Vodă, au efectuat o percheziţie la o unitate hotelieră din Eforie Sud, unde se aflau cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau arme şi muniţie fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Pe parcursul verificărilor s-a stabilit că cetăţenii italieni deţineau autorizaţii de vânătoare pentru specia ciocârlie pe un fond de vânătoare din localitatea Cotu Văii aparţinând A.V.P.S. Bucureşti, iar armele erau închiriate de la două societăţi comerciale din Arad şi Tulcea.

În timpul percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 15 de arme de vânătoare, aproximativ 2.000 bucăţi de muniţie şi peste 180 de ciocârlii împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 years later...

CERCETAŢI PENTRU BRACONAJ CINEGETIC DE CĂTRE POLIŢIŞTI

 

Poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au depistat, în cursul acestei nopţi, patru bărbaţi în timp ce se deplasau pe un fond de vânătoare, într-un autoturism de teren.

 

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că cei în cauză s-ar fi aflat la vânătoare, folosindu-se de o autorizaţie colectivă de vânătoare expirată şi cu dispozitive de ochire interzise.

 

În noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Arme Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au depistat, pe raza comunei Istria pe un fond cinegetic al A.J.V.P.S. Constanţa,  patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 59 de ani, care se deplasau  pe o solă recoltată, într-un autoturism de teren.

 

În urma controlului efectuat în habitaclul autoturismului au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare cu glonţ cailbrul 30-06, ce avea montată pe ţeavă o lanternă cu fascicul verde şi o lunetă, o altă armă de vânătoare calibrul 12, care avea montată pe ţeavă o lanternă cu fascicul alb, un dispozitiv de vizualizare pe timp de noapte, cu termoviziune, 10 cartuşe de vânătoare cu glonţ calibrul 30x06, 9 cartuşe de vânătoare calibru 12, cu proiectil unic.

 

Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, trei dintre cei depistaţi, sunt deţinători de arme de vânătoare fiind membri ai A.J.V.P.S. Constanţa, iar armele identificate, muniţia cu glonţ şi dispozitivul cu termoviziune îi aparţin bărbatului de 39 de ani, fiind deţinute în baza unui permis de armă.

 

Totodată, acesta a prezentat o autorizaţie colectivă de vânătoare expirată din data de 14 iulie a.c..

 

Toate bunurile şi înscrisurile au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

 

Cei patru sunt cercetaţi, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală şi pentru vânătoarea prin utilizarea pe timp de noapte a autovehivulelor sau a dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric.

 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.