Jump to content
POLITISTI.ro

lipsa activitatii politiei rutiere


Insanity66

Recommended Posts

De-a lungul liniilor de tramvai s-au pus siruri de "sicane" sau cum le zice, pentru a impiedica soferii sa circule pe ea. Primele care erau de plastic au fost distruse dupa ce au trecut soferii peste ele, apoi au fost unele de cauciuc, care si acum sunt, si toata lumea trece peste ele. Atatia bani cheltuiti si de ce? De ce nu sunt amendati soferii care le calca cu rotile? De ce nu se folosesc imaginile filmate (ca sunt camere in multe intersectii din Bucuresti) pentru a le trimite acelora amenda acasa la plic cu fotografia in care apar incalcand legea? Politia nu are nevoie de bani? Doar asa se puteau face multi bani.

Si sunt multe locuri in Bucuresti in care lumea comite diverse incalcari ale legilor de circulatie. Daca ar sta politia rutiera pe ele sa dea amenzi ar avea bani si de personal si de orice. De ce nu se face asta?

 • Downvote 8
Link to comment

banii sunt incasati de primarii si nu de politie.

a doua chestiune-de unde stii ca nu se dau amenzi ptr aceasta fapta? ai o statistica sau doar ptr ca nu apare la OTV inseamna ca nu exista?

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Insanity66 Politia Rutiera nu incaseaza banii din amenzi, aceste sume sunt varsate in bugetele locale si la bugetul de stat.

Link to comment
 • Member

Dupa cum zicea si Maxu anterior:"de unde sti ca nu se dau sanctiuni pentru incalcarea lor?".

Insanity66 ia treci si tu cu autoturismul peste ele si in 6 luni sa astepti sanctiunea acasa!Asta daca nu vei fi sanctionat pe loc!

Link to comment
 • Moderator

Asta cu trimisul amenzii prin plic acasă, e o mare tâmpenie. E ușor de spus, dar în practică e greu de aplicat și legea trebuie modificată.

De exemplu sunt multe mașini ale căror proprietari au decedat, iar succesorii lor nu se grăbesc să meargă la înmatriculări și să anunțe sau se ceartă între ei pe avere, etc, etc. Dar dacă primesc vreo solicitare de a comunica cine a condus, fug repede la Otv și fac spume la gură, se oripilează în direct și în reluare că au avut ăia tupeul să le reamnintească printr-o scrisoare de acel membru al familiei care a decedat. Plâng și se jelesc sau râd ca niște tâmpi, pentru că vezi doamne nu au ghicit ăia în stele că a decedat omul.

Așa că dacă dorim ca legea să fie aplicată corect și eficient, atunci trebuie să renunțăm la aceste sisteme preluate de la alții cu orice preț și să le adaptăm la situația de la noi.

 • Upvote 1
Link to comment

din pacata la roman nu merge cu subtilitati, gen stalpisori de plastic sau alte aluzii. daca nu e de beton, nu exista. cine e din bucuresti, cunoaste exemplele de pe fundeni si colentina, unde au fost montate chestii d-astea si au fost distruse, pe principiul "daca io aici vreau sa fac stanga / dreapta, aici fac... ce jeepul meu"

Link to comment
De exemplu sunt multe mașini ale căror proprietari au decedat, iar succesorii lor nu se grăbesc să meargă la înmatriculări și să anunțe sau se ceartă între ei pe avere, etc, etc. să le adaptăm la situația de la noi.

Ar trebui aplicate amenzile pe masina si cine o conduce sa plateasca amenda - cel mai bine sa fie indisponibilizata masina pana se plateste amenda. Asa e in alte tari si e eficient.

Edited by ccclyon
 • Upvote 2
 • Downvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.