Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Produse contrafăcute, depistate de poliţiştii ilfoveni

Aproximativ 100.000 de produse de îngrijire personală contrafăcute au fost descoperite de poliţiştii de investigare a fraudelor într-un complex comercial din judeţul Ilfov.

La data de 29 februarie a.c., poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Ilfov au descins într-un complex comercial din localitatea ilfoveană Afumaţi, unde au depistat un autotren încărcat cu aproximativ 100.000 de şampoane, care poartă însemnele unei mărci consacrate şi protejate pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că produsele provin din Pakistan şi aveau ca beneficiar o societate comercială cu sediul în respectivul complex comercial.

Poliţiştii au luat legătura cu reprezentanţii mărcii originale în România, care au confirmat faptul că şampoanele nu au fost produse cu acordul titularului mărcii şi au stabilit un prejudiciu de 430.000 de euro.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pe numele lui M.O., de 38 de ani, în calitate de administrator al societăţii beneficiare, iar produsele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 7 months later...

Produse contrafăcute depistate de poliţiştii bucureşteni

Un bărbat din municipiul Bucureşti este suspectat de poliţişti că a comercializat îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri susceptibil a fi contrafăcute.

De la locuinţa acestuia, poliţiştii au ridicat bunuri în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

Vineri, 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul D.G.P.M.B. au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bucureştean suspectat de comercializarea de produse ale unor mărci protejate, fără a deţine, însă, acordul titularului de marcă.

În urma percheziţiei, poliţiştii bucureşteni au identificat şi ridicat îmbrăcăminte, încălţăminte, precum şi parfumuri de diferite mărci, despre care existau indicii că ar fi contrafăcute.

Valoarea totală a bunurilor ridicate de poliţişti se ridică la aproximativ 400.000 de lei.

Poliţiştii bucureşteni continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse purtătoare de mărci protejate fără a avea acordul titularilor de drepturi.

Data: 20/10/2012 Sursa: DGPMB

Link to comment
  • 1 month later...

Peste o mie de parfumuri contrafăcute depistate la Arad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au confiscat, în cadrul unei acţiuni pe linia protejării dreptului de proprietate intelectuală, peste o mie de parfumuri contrafăcute pe care doi cetăţeni români intenţionau să le valorifice în mod ilegal.

Azi, 14.12.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au declanşat o acţiune având ca obiectiv prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuală ale unor mărci protejate.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descins într-o locaţie aflată în municipiul Arad, la domiciliul unor cetăţeni români (soţ şi soţie) despre care deţineau date că se ocupă cu comercializarea de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute.

Cu această ocazie, s-a stabilit că cei doi aveau amenajat la domiciliu un veritabil magazin clandestin, fiind depistate 1.029 flacoane de parfum şi 38 perechi ochelari de soare, inscripţionate cu diferite mărci internaţionale protejate şi susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Parfumurile şi ochelarii de soare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi trimise la expertizare. De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra a două autoturisme aparţinând celor doi, precum şi asupra sumelor de 4650 euro şi 11.400 lei, provenite din vânzarea produselor.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi soţi lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, punerea în circulaţie de mărfuri contrafăcute, purtând menţiuni false privind mărcile, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Contrabandă cu produse contrafăcute

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au prins în flagrant trei persoane suspectate de contrabandă, speculă şi comercializarea fără drept a unor produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de autor. De asemenea, în urma a trei percheziţii domiciliare, au identificat peste 1.000 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de 200.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au documentat activitatea infracţională a trei persoane cu vârste între 25 şi 26 de ani, toate din Constanţa, suspectate că s-au constituit într-o grupare infracţională specializată în vederea achiziţiei şi comercializării ilicite de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute.

Astfel, la data de 11 aprilie a.c., poliţiştii constănţeni, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.I.P.I., au depistat în flagrant suspecţii, în timp ce primeau în vederea comercializării mai multe produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

După efectuarea flagrantului au fost efectuate şi trei percheziţii domiciliare, iar în urma acestora, poliţiştii au identificat peste 1.000 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, purtând diferite mărci înregistrate şi protejate.

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, speculă şi comercializarea fără drept a unor produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de autor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 5 months later...

Evaziune fiscală şi comercializarea unor produse fără acordul titularilor mărcilor

 

La data de 18.09.2013, poliţişti din cadrul DGPMB - Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 2, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Bucureşti.

Acţiunea a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de către poliţiştii bucureşteni cu privire la faptul că, în activitatea comercială a acestei societăţi nu ar fi fost înregistrate în evidenţele contabile toate operaţiunile efectuate, în scopul sustragerii de la plata impozitelor datorate statului.

De asemenea, cu această ocazie au fost identificate mai multe articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (centuri, coliere, curele, ochelari, eşarfe, broşe, mănuşi etc.), purtătoare ale unor mărci protejate pe teritoriul României, care erau comercializate fără acceptul titularilor mărcilor respective.

Prejudiciul cauzat Bugetului Consolidat al Statului şi titularilor de mărci protejate pe teritoriul României este de peste 500.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi punerea în circulaţie a unor produse purtătoare de mărci protejate pe teritoriul României fără acordul titularilor mărcilor.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.