Jump to content
POLITISTI.ro

Grupări infracţionale specializate în comiterea de tâlhării, destructurate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

logo_DGPMB.jpg

Începând cu luna noiembrie 2011, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul I.G.P.R. - Direcţia de Operaţiuni Speciale, au documentat activitatea unui grup infracţional specializat în comiterea de tâlhării, folosind echipamente cu elemente de uniformă şi declinându-şi calitatea de poliţişti.

Membrii grupării au fost identificaţi ca fiind B. Nicolae de 47 de ani, din Bucureşti, D. Florin de 45 de ani, din judeţul Giurgiu, I. Vasile de 42 de ani, I. Ion de 40 de ani, din judeţul Ilfov şi S. Daniel de 37 de ani, din Bucureşti.

La data de 28.02.2012, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei - Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul I.G.P.R. - Direcţia de Operaţiuni Speciale şi al Serviciului Special de Intervenţie Rapidă au efectuat 16 percheziţii domiciliare la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Cu această ocazie au fost identificaţi şi conduşi la sediul D.G.P.M.B., I. Vasile, I. Ion şi S. Daniel, ceilalţi doi membri ai grupării fiind reţinuţi şi arestaţi anterior.

În urma cercetărilor au fost probate mai multe infracţiuni de tâlhărie, precum şi alte fapte, dintre care exemplificăm:

- La data de 29.09.2010, sub pretextul că sunt poliţişti, trei dintre membrii grupării au pătruns în locuinţa unui bărbat de 28 de ani, situată în sectorul 5, unde au prezentat un înscris despre care au afirmat că este o autorizaţie de percheziţie. Doi dintre autori purtau haine civile, având faţa acoperită cu cagule iar al treilea era îmbrăcat într-un echipament ce avea şi elemente de uniformă. Sub pretextul că efectuează o percheziţie domiciliară având ca obiect identificarea de droguri, după ce i-au imobilizat cu cătuşe pe bărbat şi pe soţia acestuia, sub ameninţarea unui pistol, au sustras aproximativ un kg de bijuterii din aur şi alte bunuri, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 230.000 de lei.

- La data de 24.05.2011, B. Nicolae, însoţit de patru bărbaţi neidentificaţi, în timp ce se aflau în două autoturisme marca Dacia Logan, au urmărit şi blocat în trafic un bărbat din judeţul Ilfov, care retrăsese dintr-o sucursală bancară aproximativ 205.000 de lei. Patru dintre autori purtau cagule şi erau îmbrăcaţi în salopete, iar unul era îmbrăcat într-un echipament ce avea şi elemente de uniformă. Cei cinci, prin violenţă şi ameninţări cu un pistol, l-au deposedat pe bărbat de geanta în care se afla suma respectivă de bani.

- La data de 27.10.2011, trei dintre membrii grupării, sub pretextul că sunt poliţişti, au pătruns într-un cabinet stomatologic din sectorul 1 şi au prezentat un înscris despre care au afirmat că este o autorizaţie de percheziţie. Doi dintre făptuitori purtau haine civile, unul dintre aceştia având faţa acoperită cu o cagulă, iar cel de-al treilea purta un echipament ce avea şi elemente de uniformă. Sub pretextul că efectuează o percheziţie domiciliară având ca obiect identificarea de droguri, au sustras suma de 10.000 de lei precum şi mai multe bijuterii din aur şi argint, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 160.000 de lei.

- La data de 28.11.2011, sub pretextul că sunt poliţişti, trei dintre membrii grupării au pătruns în locuinţa unui bărbat de 51 de ani din sectorul 2 şi au prezentat un înscris despre care au afirmat că este o autorizaţie de percheziţie. Doi dintre autori purtau haine civile, având faţa acoperită cu cagule iar cel de-al treilea purta un echipament ce avea şi elemente de uniformă. Sub pretextul că efectuează o percheziţie domiciliară având ca obiect identificarea de droguri şi, după ce au imobilizat partea vătămată cu cătuşe şi l-au ameninţat cu un pistol, au sustras un seif metalic în care se aflau aproximativ 104.100 de lei, 20.200 de USD, 100 de EURO şi diverse documente.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, uzurpare de calităţi oficiale, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi alte fapte conexe, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

http://www.youtube.com/watch?v=6g6rbfHljcA



D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică
Link to comment
  • 2 weeks later...

În perioada februarie – martie 2012, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au documentat activitatea infracţională a unui grup ce acţiona pe linia infracţiunilor de tâlhărie.

La data de 02.02.2012, unul dintre membrii grupului, identificat în persoana lui R. Mihai de 45 de ani, a abordat un cetăţean străin pe care, sub pretextul că un prieten al său are de vânzare cantitatea de 4 kg de aur la un preţ avantajos, l-a determinat să aducă suma de 100.000 de euro la un restaurant situat în şos. Iancului, sector 2. În continuare, R. Mihai l-a prezentat pe T. Lucian de 44 de ani, ca fiind bodyguard, atât al său cât şi al „vânzătorilor”, prezenţa sa fiind garanţia faptului că tranzacţia va decurge normal. În timpul aşa-zisei tranzacţii, individul prezentat ca bodyguard, împreună cu un alt individ care îl însoţea, prin ameninţare cu un pistol, au deposedat partea vătămată de suma de 100.000 de euro, au părăsit în fugă localul şi au dispărut cu un autoturism care îi aştepta în imediata apropiere.

La data de 08.03.2012, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 2, ai Secţiei 8 Poliţie, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă, au pus în executare 7 mandate de aducere şi au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza mun. Bucureşti în sectoarele 2, 3 şi 5. Cu această ocazie au fost depistaţi şi conduşi la sediul Poliţiei Sectorului 2, R. Mihai, T. Lucian, N. Florin de 37 de ani, R. Leonard de 21 de ani, R. Marian de 32 de ani, R. Aurel de 28 de ani şi R. Nicu de 25 de ani.

De asemenea, au fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor un pistol, deţinut legal de N. Florin, mai multe sume de bani, în euro şi lei, chitanţe privind transferuri de bani efectuate de suspecţi precum şi carduri bancare de debit emise pe numele acestora.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 1 year later...

Grupare infracţională specializată în infracţiuni de tâlhărie, destructurată

 

Poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat ieri, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, 7 percheziţii, la locuinţele unor suspecţi de comiterea de tâlhării asupra unor firme, ce au ca domeniu de activitate transportul de valori. Au fost puse în executare 8 mandate de aducere.

La data de 16 mai a.c., poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa au efectuat 7 percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa şi în localităţile Viişoara şi Cobadin.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I..

În urma cercetărilor a reieşit faptul că, mai mulţi suspecţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 37 de ani, au constituit, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, un grup infracţional organizat, cu scopul de comite tâlhării cu mână armată, asupra unor maşini şi personal care transportă valori mari, aparţinând mai multor societăţi comerciale din Constanţa.

În urma percheziţiilor desfăşurate la locuinţele membrilor grupării, au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două pistoale calibrul 9 mm, utilizate pentru muniţie cu glonţ de cauciuc şi 5 cartuşe cu proiectil din de cauciuc.

De asemenea, la o adresă din Viişoara, au fost identificat 40.000 ţigarete de diverse mărci, ce prezentau timbre ale altor state, precum şi 100 perechi pantofi sport şi 73 articole îmbrăcăminte şi încălţăminte, ce purtau inscripţii ale unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

Totodată, pe timpul acţiunii, poliţiştii au identificat un bărbat de 27 de ani, pe numele căruia exista emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate de 1 an şi 6 luni, pentru infracţiuni la regimul rutier.

8 persoane au fost prezentate procurorilor D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de dispoziţiile art.7 al.1 şi art.8 din Legea nr. 39/2003, privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 10 months later...

Poliţiştii bucureşteni au destructurat un grup specializat în infracţiuni de tâlhărie

 

În cursul zilei de ieri, 27 martie a.c., poliţiştii Capitalei, specializaţi în investigaţii criminale, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au destructurat un grup infracţional format din patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie.

În fapt, poliţiştii bucureşteni, efectuând verificări pe linia infracţiunilor stradale comise cu violenţă, au identificat patru bărbaţi, care, în perioada 8 – 15 martie a.c., ar fi comis şapte infracţiuni de tâlhărie având ca mod de operare smulgerea cerceilor din urechile părţilor vătămate.

Astfel, în data de 17 martie a.c., poliţiştii bucureşteni au prins trei dintre cei patru bărbaţi, imediat după ce aceştia ar fi încercat să amaneteze un cercel din material preţios, la o casă de amanet din sectorul 5 al Capitalei.

După identificarea şi prinderea bărbaţilor, poliţiştii Capitalei i-au condus la sediul Secţiei 19 Poliţie, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Continuând verificările cu privire la cel de-al patrulea bărbat bănuit că ar fi participat la comiterea faptelor, la data de 27 martie a.c., poliţiştii bucureşteni l-au depistat şi prins pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei.

Prejudiciul comis prin săvârşirea faptelor, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de 80% de poliţiştii Capitalei şi predat părţilor vătămate.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi complicitate la tâlhărie, cu trei dintre bărbaţi în stare de arest preventiv, iar cu cel de-al patrulea în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Percheziţii la persoane bănuite de tâlhări

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa efectuează, în această dimineaţă, zece percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de tâlhărie.

La activităţi participă peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciilor Investigaţii Criminale, Investigare a Fraudelor, Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, Ordine Publică, Acţiuni Speciale, ai Poliţiei Municipiului Constanţa şi Poliţiei Oraş Năvodari, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Opt percheziţii sunt efectuate în municipiului Constanţa şi două în oraşul Năvodari.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 4 months later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE TÂLHĂRIE

 

 5 percheziţii au fost efectuate pe raza municipiului Constanţa,  la locuinţele mai multor persoane bănuite de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie.

 

La data de 19 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Brăila, sprijiniţi de colegi din cadrul I.P.J. Constanţa, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Constanţa. Acţiunea a vizat probarea activităţii infracţionale a 4 persoane bănuite de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie.

 

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Brăila.

 

Din cercetări a reieşit faptul că, în seara zilei de 13 octombrie a.c., persoanele bănuite, având feţele acoperite şi folosindu-se de spray-uri iritant-lacrimogene, ar fi sustras prin violenţă o borsetă în care se aflau sumele de 9.920 de euro şi 1.200 de lei, de la un şofer constănţean, care staţiona cu autoturismul pe DJ 212, la intrarea în localitatea brăileană Berteştii de Jos. Victima se deplasa de la Constanţa către Iaşi, pentru achiziţionarea unui autoturism.

 

La sediul I.P.J. Brăila au fost conduşi pentru cercetări trei constănţeni, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani.

 

La acţiune au participat 30 de poliţişti din cadrul I.P.J. Brăila şi Constanţa.

 

În urma probatoriului administrat, cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila, iar astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: IPJ BRĂILA

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.